Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (56)

plakát

The Orville (2017) (seriál) 

Rozčarování zámořských kritiků docela chápu, úspěch u diváků Foxu taky. I mně chvíli trvalo, než jsem pochopil, čím že to přesně chce Orville být. Že to není zdaleka jen parodie, jak napovídaly ještě i první trailery. Jakmile se s tím výsledným mixem člověk ztotožní, je to jízda. Která navíc čerpá inspiraci z toho nejlepšího, co televizní sci-fi v posledních desetiletích nabídlo: Red Dwarf, Black Mirror, Firefly. Mimochodem, šíři výsledného spektra dobře ilustrují epizody About a Girl, Krill a Majority Rule. Každá úplně jiná, ale každá s kultovním potenciálem.

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Škoda těch doslovností a polopatismů a občasných nesmyslů v dialozích a v chování některých postav, stejně jako místy zbytečně lidového nádechu. Jinak to je velmi v pořádku vizuálně, hudebně i příběhově. Hezké. Takové upchrrímné.

plakát

Super (2010) 

Lze se bohužel jen domnívat, jaké by bylo vidět tenhle film před Kick-Assem. Perfektní pointa. A Nathan Fillion k nezaplacení.

plakát

Já, Earl a holka na umření (2015) 

Nejvíc mě naštve, když se něco tváří hrozně originálně a samo ti to celou dobu melduje, že to není te nobyčejný příběh... a pak se všechna ta neobyčejnost vytratí, na smysl nikdy nedojde a celé se to utopí v naprosto tradičně tuctových vydíračkách. Postava Earla je jediná fakt originální věc. A vzhledem k tomu, že se tenhle obraz americké high school objevuje zas a znova ve všech nejrůznějších typech filmů, začínám chápat, kde se tam pořád berou ti lidi, co jim přepne a postřílí třeba půlku třídy. Tak ostrakizující, tak nelítostné, tak... špatné pro zdravý vývoj dítěte. Zlatý hodonínský gympl. "Film pro Rachel" je kapitola, kterou bych kvůli spoilerům snad ani neotvíral, ale.. je to flink!

plakát

Mám rád Huckabees (2004) 

Takovéhle filmy by se asi neměly škatulkovat hvězdama. I těch pět mi tak nějak podle pravidel toho filmu přijde hrozně bezcenných a naprosto nevystihujících umělecký proces, který stojí za tímto filmem. BELIEF + DOUBT = SANITY

plakát

Vzmuž se (2015) 

Vtipné je to, hezké je to, šlape to a ještě to dává smysl. Pecička! A ta Lake, ta celou stopáž jen a jen mládla, nevím jestli to bylo jen hraním, nebo i dobře odvedenou prací v maskérně...

plakát

Fervor (2002) 

Pro mě osobně velmi zajímavá myšlenka i provedení. Tvorba Shirin Neshat je zajímavá pro kohokoli, kdo se aspoň trochu zajímá o islám, Blízký východ, pozici žen v islámu a vymezení náboženských, kulturních a politických vlivů na to, jak to tam teď vypadá. (Spoiler: islám není zlo.)

plakát

Godzilla (2014) 

Ve filmu se během deseti minut stmívá (a rozednívá) kdykoli, kdy to je žádoucí pro epičnost záběru, a to mi vadí. Nedává to smysl, navíc úplně zbytečně. Závěr pro mě naprosto bez emocí. Zaničili si na dvou hezkých lokalitách, a to se holt počítá...

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

Viděl jsem to v autobuse Student Agency, takže asi nebude těžké mi věřit, že jsem se brečet nesnažil. Ale brečel a brečel. Herecky fantastické a 9/11 mi přišlo vlastně velmi neamericky podružné a nepodstatné - spíš jen jako kulisa a výchozí podmínka, než hybatel děje a především emocí.