Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (16)

plakát

Záchrana (2021) 

Sakra silnej příběh.. a průměrný zpracování. Velkej respekt těm pošahanejm cave diverům!

plakát

Duna (2021) 

Na druhý shlídnutí plná palba. Konečně se žánr po dloouhyyyyyy době zas někam hejbe. A záverečnej kopanec do koulí - "Vy ste nevěděli, že je dneska k večeři jen předkrm?" mě už mě asi skoro přebolel. Myslim. Propracovaný.

plakát

Chlast (2020) 

Akademici/neakademici to trochu přepálili no.. Ale i tak.. Ať žije chlast!!! Nebo... Chlast žije! Aneb, dokud se chlastá, ještě se neumřelo.

plakát

Vychováni vlky - Nature's Course (2020) (epizoda) 

Nechápu remcaly.. za mě topy. Sice je to spíš fam sci-fko, ale tuze našlapaný, v hodně solidním -asi o tom u Scottů už něco vědi- provedení. Je to, pravda, spíš pro přemejšlivější lidi, co rádi dumaj nad tim, jestli třeba i ty androidi maj sny, takže žádný epes vesmírný válčení z toho nekouká.. a témat je tam na jednu hlavu možná až moc najednou. Ale mě třeba ta dějová linka: Spasí nás věda nebo Velký fotr na nebesích, docela bere. A nějakou enviro/ezo/politickou propagaci bych vynechal. Svět už prostě dneska neni tak jednoduchej jako před pár lety lidi.

plakát

Démon zatracení (2019) 

Korona s filmovou branží dobře zamávala a tak čeští distributoři zřejmě z nouze sáhli i po tomhle dílku směřovanym spíš do domácích kin, ale to rozhodně neni na škodu. Na VOD béčkovinu překvapivě obstojnej funkční scénář a herecky to ty děcka zvládli taky dobře. Vždycky mě potěší, když se z bijáku, od kterýho nic nečekám, vyloupne nějaký podobný překvapení.

plakát

Zvrácený (2002) 

Český překlad je dost zavádějící a doslovné Nezvratný by mnohem lépe vystihovalo pointu celého díla. Smrti se totiž vyhnout nedá a čas zničí vše. Způsob vyprávění, který, protože s ním přišel už o dva roky dříve v Mementu Ch. Nolan, sice není už zas tak originální, ale dodává celé věci právě onu nezvratnost a, i když ke konci, resp. začátku, film už trochu pokulhává a ztrácí na dynamice, místo aby ji nabíral, není to jen ta domnělá provokativnost, co ho stále drží na vysoké úrovni jak formou, tak obsahem. Zpověď naší doby.

plakát

Brimstone (2016) 

Pro všechny misogynní hovada je tohle asi absolutní špička, ale mě vám na tý bolesti a litrech panenský krve nějak nic nebere. Jinak je to celkem netradičně vyprávěnej originální neo-western, ve kterym ale musej postavy občas jednat trochu šablonovitě a nelogicky, aby to klaplo.

plakát

Gravitace (2013) 

Pro lidi co od filmů neočekávají nic víc než velkolepost, patos a podbízivost ideální volba. Pro ostatní možná tak ucházející vesmírnej akčňák. Jeden z nejpřeceňovanějších kousků vůbec. Btw ani po letech mi nedošlo jaká neznámá gravitační síla odtáhla pana Kowalskyho do prázdnoty, takže jestli se tu najde nějaký teoretický fyzik, prosím pěkně o osvětlení..

plakát

Polednice (2016) 

Atmo, herci a hudba sice na naše poměry dost dobrý, ale film stojí snad taky na ději, scénáři, smysluplnosti. To tady tak trochu chybí. Nebo se spíš sune pomalu jako rozpálený slunce letní oblohou a divák marně čeká na rozřešení jako na "nějakej ten úkaz... přírodní". Škoda času diváka, škoda nevyužitýho potenciálu, škoda peněz, který by, věřim, mohli najít lepší využití. Škoda.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Oslavu magorství a trockistickou komedii nastavující zrcadlo fašistickému konzumismu.. to beru. Škoda snad jen příliš zidealizovaného pohledu na život v divočině, standartní indie formy a klasicky amerického "Happy Family." konce.