Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Bastardi (2010) odpad!

Co to jako mělo být?! Tomuto filmu lze přiznat snad jen zásluhu spočívající ve vyobrazení všudypřítomného a kousavého problému romské menšiny a nepřizpůsobivých vrstev obyvatelstva, a to ještě špatně. To je ale naprosto vše. Děj by se nechal převyprávět několika málo větami, víceméně celá stopáž je přehlídkou rádoby vtipně hláškujících "bastardů". (Dle mé pubertální sestry a jejich vrstevníků je to "hustý a úpa bestový") Mě to znechutilo, potenciál byl naprosto nevyužit, stupidita z filmu přímo čiší. V takovéhle formě a zpracování je to prostě odpad, nic jiného si to zasloužit podle mě nemůže.

plakát

Redakce (2004) (seriál) 

Sice trochu pitomoučké, ale paradoxně jsem to docela sledoval. Kvalita jednotlivých dílů kolísává. Herecké obsazení vcelku sympatické. Hlavně postava Mrázka mi téměř vždy vykouzlila lehce ironický úsměv.

plakát

Manželské etudy po dvaceti letech (2006) (seriál) 

Dokument s opravdu originálním tématem. Víceméně každý díl ve mně vyvolal pocit zvědavosti, zamyšlení a zároveň spoluúčasti. Prostě osudy, které napsal sám život.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Pro mě absolutně nejlepší český seriál. V současné době plné laciných seriálových rychlokvašků působí Četnické humoresky a jejich lidskost a pro mě jakási blízkost jako zjevení. Vtipné a uvěřitelné dialogy, věrohodné dobové vyobrazení, výborná hudba a v neposlední řadě také zajímavé a přitom dost často roztomile obyčejné případy vytvářejí seriál, který mi skutečně přirostl k srdci.

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Zajímavý film ukazující pád socialismu v sousedním Německu. Ačkoli žánrem komedie, tak příliš humorných situací film neukazuje. Celkově převažující hořkost a "stesk po starých dobrých časech" však ve mě úsměv vyvozuje. Celkově však mě film neurazil, ale ani nijak extra nenadchnul. Průměr.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Film mě oslovil natolik, že ve mně vzbudil zájem přečíst si knihu a vůbec proniknout do tvorby Dana Browna. Nicméně po přečtení knihy a následovném opětovném shlédnutí filmu musím konstatovat, že film se s knihou rovnat nemůže. Spousta věcí je skryta nebo nedostatečně na plátno převedena. Tom Hanks mě nepříjemně překvapil a zklamal svoji sterilitou a jednotvárným hereckým projevem. Celkově vzato průměr za 3*.

plakát

Buly (1992) (pořad) 

Hodnocení nehodnotitelného. Dávám 3*, tedy průměr, za klasiku v hokejových přenosech. V posledních letech vřele vítám příliv nové krve do komentování a mezi reportéry. Pragocentristů Záruby a Vichnara bylo již dost.

plakát

Máj (2008) 

Tak tohle se skutečně nepovedlo. S podobně zaměřenou Kyticí se Máj nemůže prakticky rovnat. Banda loupežníků mi svým pojetím připadá značně nefilmově, sexuální nádech je moc okatý a plytký. Film na mě vůbec působí nepropracovaně. Volba Support Lesbiens jako autora hudby je také rozporuplná, ústřední hudba a singl se mi překvapivě hodně rychle vryl pod kůži, nicméně celkově hudba se k filmu nehodí. Místy jsem se nestačil divit. Celkově uznávám, že Máj je bezpochyby špatně zpracovatelné téma, ale jinak než 20% nemohu.