Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Kdybych si měl vybrat tři nejoblíbenější filmy tak tenhle tam jednoznačně bude. Dokonalost v každém okamžiku, každá postava prožívá svůj vlastní příběh a všechny tyhle dílčí příběhy jsou perfektě propracované, vysoce originální a všechny mají svoji pointu. Jako celek to nepůsobí příliš reálně a přesto je to silná a psychologická sonda do americké kultury, tak úžasně zpracovaná, že to nekomu může přijít třeba jen jako komedie a to je další z plusu tohohle veledíla, na to jak je americká krása ve své podstatě vážná a zneklidňující, tak během sledování se dá solidně zasmát, samozřejmě ke konci vtipné okamžiky museli stranou. Tomuhle snímku se podařilo to o co se většina dost marně snaží a to spojit zábavný a silně divácký film s myšlenkovou hloubkou a vyzrálostí. 100% a nikdy jinak.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tak tu není co řešit, tohle je fim ze kterého bych měl žážitek i kdyby ho vysílali v rádiu, kdybych měl vyzdvihnout herecké výkony musel bych se zmínit skoro o všech. Jedna z věcí na které hodně lpím je filmová originalita a originalitu ostatních filmů s nadsázkou hodnotím jako např :skoro tak originální jako pulp fiction nebo ani zdaleka tak originálni jako pulp fiction. Spolu s Podfu(c)kem, Sbal prachy a vypadni je to film na který se můžu dívat dokola třeba stokrát. Nejlepší Tarantino, jeden z nejlepších soundtracku a stejně tak jeden z nejlepších filmů. Nenudil jsem se ani vteřinu a jak čtu některé komentáře tak než přeceněný, bych spíše řekl často nedoceněný......Slovo kultovní má prostě synonymum v Pulp Fiction

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

"Nakonec to bude zas všechno hezký" a v tom je síla tohohle snímku. Requiem za sen prostě nemůže skončit dobře, už od prvních minut se modlíte aby to dobře dopadlo, ale ve skutečností tušíte, že je to marné. Requiem je jeden z mých nejoblíbenějších snímku má toho totiž tolik co nabídnout, Leto, Burstyn a Wayans hrají jak o život a v těhle rolých působí neskutečně věrohodně, ale co si zaslouží opravdu uznání je Darren Aronofsky, jeho styl se mi začíná velice líbit, nejdříve Pi v Lynchově duchu a teď tohle, vkládám do něj velké naděje. Jeho originální střih, zrychlené a zpomalené záběry, dělení obrazu nebo kamera připevněná před oblyčej tomuhle snímku jen přidávají na kvalitě. Hlavní je že to celé funguje, celý film úžasně nabírá na tempu bez žádných hluchých míst a ke konci je to tempo až zběsilé a člověk se kroutí v křesle a ví, že to dobře nedopadne a připravuje se na to, aspoň se o to snaží, protože na konec tohohle snímku se nelze připravit, čekal jsem hodně a dostal jsem facku nebo spíš pěstí, konec byl jeden z nejsilnějších filmových zážitků po kterém sem byl uplně vedle a do toho všeho hraje Lux Aeterna snad nejkrásnější filmová melodie jakou znám (přetahuje se s Adagio for strings z čety). Tenhle film opravdu v člověku něco zanechá...a na závěr nechapu co za lidi muže psát komentáře ve stylu :Super úžasný film, ale pokazil mi náladu tři hvězdičky...???..ja teda bez váhání 100%!!

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Tenkrát na západě považuju za nejlepší film všech dob, i když ne můj úplně nejoblíbenější. Nicméně pár superlativ: Hudba a její propojení s obrazem nemá v kinematografii obdoby. Finální rozstřel je nejlepší filmová scéna, kterou jsem kdy viděl a po herecké stránce je film v samostatné kategorii jménem Über.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Dobrovolně se přídávám k nekonečnému zástupu reklamou vygumovaných nemyslících jedinců, kteří zbožnují tenhle snímek a nevidí jak je ve skutečnosti průměrný a nic nového nepřináší. No a tak teď vážne, o tom, že je tenhle snímek špatný mě totiž opravdu nikdo nepřesvědčí. K samotnému filmu už ani nemá cenu něco psát, stejně bych se už po někom opakoval, ale pár komplimentů si neodpustím. V první řadě Joker, také jsem zastánce neutrálního názoru, že tenhle a Nicholsonův styl, se nedají srovnávat, protože jsou úplně rozdílní, ale v duchu si stejně stojím za tím, že Heath je několikanásobně lepší. Další za zmínku stojí geniální hudba, která dělá opravdu hodně. No a hlavně musím zmínit, že Dark Knight je naplnění mého snu o pojetí komiksových adaptací, kdy po 90% filmu neprobíhá smršť počitačových efektů ,výbuchů, drsných hlášek a všech podobých okoukaných prvků, kterými jsou ostatní adaptace plné. Tady když je akce tak je originální a skvělá a když není tak to vůbec nevadí a to už nemluvím o tom, že na rozdíl od ostatních podobných filmů má nějakou hloubku a sbírku celé řady zajímavých myšlenek. O filmařských kvalitách už netřeba opravdu hovořit to snad každý viděl. Takže tenhle filosoficko-psychologický akční krimi thriller dostane 99% (to jedno dolů, protože asi po desátém shlédnutí bych už mohl výjmenovat celou řadu nelogických prvku, ale to je stejně nepodstatné). Because he is not a hero!!...

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Tak z tohohle filmu jsem byl hodně zmatený po celou dobu sledování a říkal jsem si, že buď mě překvapí nějaká neuvěřitelná pointa, která tomu dá hlavu a patu nebo na ten film zapomenu, protože nedává smysl. Naštěstí se vyplnila první možnost a jsem za to rád, takhle je to totiž opravdu kvalitní dílko, velmi pěkně natočené a velice inteligentní, některé z myšlenek filmu mě pravda dost zaujaly. Zpočátku jsem se sice bál stopáže ale zbytečně, pořád je na co se dívat. No zatím čtyři hvězdy, uvidíme pozdeji přece jenom jsem to viděl nedávno poprvé a veřím že tenhle film neni zrovna strávitelný napoprvé......Napodruhe už bez problemu za pět:)....a na potřetí se stává jedním z mých nejoblíbenějších filmů:)

Leon

Leon (1994)

Proč psát nějaký komentář? Tenhle film miluju, je to čistokrevná dokonalost.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Skvělé! Filmy, které dokážou budovat a udržet atmosféru, to u mě mají jednodušší, protože takové filmy zbožňuju. Vizuální pojetí snímku za mě palec nahoru a Vangelis oba palce nahoru. Samotná syrovost bez příkras filmu, mě v duchu nutila řvát „To je vono!!“ A finální střešní monolog byl pohlazením pro moji poetickou duši:)

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Naprostý šok, blesk z čistého nebe....Tenhle film je scénáristický klenot, tak vybroušený, že jsem se nadšením nadnášel. Divím se, že některé scény ještě nezlidověly.