Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Frajer Luke (1967) 

Čekal jsem, že Luke bude ještě frajerštější a usměv mu bude na tváři zářit o něco častěji. Cool Hand Luke je skvělý film, o tom žádná. Paul Newman hraje obrovského sympaťáka, kterému jsem od začátku fandil, ale bohužel po scéně s vajíčky, která je jedním z vrcholů filmu, moje nadšení trochu opadlo. Problém není tempo, které není tak zdlouhavé, jak tu avizovali jiní. Ten problém mám jenom já, nedokázal jsem se do Luka vcítit tak jak jsem doufal. Myslel jsem, že půjde o chlapa, kterému budu od začátku do konce fandit, ale místo toho můj obdiv chvílemi, ani nevím proč, lehce opadal. Snad proto, že film je tvořen sérií silných scén, které vyskakují jedna po druhé, aniž by se divákovi v hlavě stihly pořádně rozležet. Nepochybuji, že při dalších zhlédnutích bude Luke jenom růst a růst. První setkání "jenom" za 85%. Revize: opravdu vyrostl. Rozhodně se jedná o mnohem lepší vězeňský film než Shawshank Redemtion nebo Green Mile.

plakát

Hra na schovávanou (2005) 

Ze začátku slušně budované napětí se po 35 minutách (kdy odhalíte pointu) změní v hromadu otřepaných klišé, naházených bez ladu a skladu jedno vedle druhého. Něco přes půl hodiny si film drží slušné, řekl bych i lehce nadprůměrné tempo, které se však po pár scénáristických kiksech totálně ztratí a vy sledujete schématické postavy, které jste už desetkrát viděli v jiných filmech jak dělají přesně to, co už jste taky viděli. Prostě nic nového ani nijak dobrého pod sluncem. A závěr by mohl dávat náběh na druhý díl, který by ale neměl o čem být, takže myslím že takové Hry na honěnou se nedočkáme, spíš se režisér snažil vystupňovat napětí na maximum. Bez valného výsledku, když se scénárista nepochlapí, už to ani Bobby nevybojuje. PS: Fandil jsem Charliemu

plakát

Frigo, oběť krevní msty (1923) 

Scéna s vodopádem se právem zařadila mezi Keatonovy nejslavnější kousky. Our Hospitality je podle mně po dramatiocké stránce nejlépe natočená groteska. Když Buster zachraňoval svou milovanou, tak jsem byl napnutý na maximum. A vůbec celá honička je jedna z nejpovedenějších jaká byla ve 20. letech natočená. "Frigo" tady zahrál a zrežíroval mistrovskou satiru na jižanské zvyky tehdejší doby a geiálně se mu povedlo propojit dramatickou linku s komediální, aniž by se vzájemně překrývaly, naopak jedna druhou jemně doplňují a podtrhují.

plakát

Plavčík na sladké vodě (1928) 

I úvodních 50 minut se mi hodně líbilo, ale závěrečná scéna je prostě bomba. Myslím, že napodruhé to bude plný počet.

plakát

Film (1965) 

Doporučuju hlavně jako zajímavost pro Busterovy fanoušky a kvůli vynikající kameře.

plakát

Frigo, svůdce žen (1931) 

Překvapivě povedená konverzačka. Nejde sice o klasickou Keatonovku, ale pokud dokážete skousnout, že nějaký z Busterových filmů není "pouze" groteska, tak Frigo, svůdce žen opravdu funguje. Slabších prvních 5 - 10 minut rychle vystřídá docela vtipná a svižná komedie. Rozhodně příjmnější, než většina těchdnes produkovaných.Sám jsem se divil, kolikrát mě negroteskní Keaton dokázal rozesmát.

plakát

Zbytečná krutost (1984) 

Po druhém shlédnutí to bude za 5*. Napoprvé jsem se trochu nudil u rozjížděcích minut.

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

Asi na mně tento film působí nějak jinak, než by měl. Ale mám chuť dát si pořádnýho panáka. Sebedestruktivní Cage je zaslouženě Oscarovej a nebýt pár slabších chvilek dal bych hnedka sošku i za scénář. Pro všechny milovníky chlastu je tohle perfektní návod na životní kalbu.

plakát

Barvy moci (1998) 

Jakmile bude čas, připíšu komentář. Zatím si jenom vychutnávám nadšení z nečekaně věrné a povedené adaptace jedné z nejlepších knih, jakou jsem kdy četl.