Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (113)

plakát

Severní vody (2021) (seriál) 

Doporučuji podívat se na úvod druhé epizody s lovem velryb. Potom se podívat na Ravenous (Dravci (1999)). Dále si představujte, že jste viděli 5-ti hodinové Ravenous o velrybářích. Bude to lepší zážitek a ušetříte čas.

plakát

Bídníci (2018) (seriál) 

Popravdě konečně dobré zpracování knihy.

plakát

Mudbound (2017) 

V něčem light a v něčem hard verze Nejlepších roků našeho života.

plakát

Rivalové (2013) 

Je těžké přesvědčit někoho, koho motorsport nezajímá, že je to vážně jeden z nejlepších filmů poslední dekády (ne-li vůbec nejlepší). Naštěstí to není můj případ.

plakát

Hatfieldovi a McCoyovi (2012) (seriál) 

Lepší než Hrdinové od Alama (seriál) (2015)? Nevěřím... Ne, že by "Texas" byl až tak převratný, ale má očekácání nebyla nejvyšší. Příjemná délka vzhledem k tomu, že první dvě shlédnutí bude člověk trochu plavat v souvislostech, pokud o celé záležitosti slyší poprvé a to přesto, že aktéři i události jsou osekány na nutné minimum. A co dokázali herci, scénáristé a režisér s minimem je neuvěřitelně komplexní, mnohovrstevné a optimáně destilované.

plakát

Nevinnost (2011) 

Zase mám jednou dojem, že jsem viděla jiný film. Nezdá se mi ani dost dramatický, ani dost psychologický. Přijde mi prázdný a plochý, přijde mi, že jeho protagonisté nejednají z vlastních pohnutek, ale jsou jaksi vláčeni osudem.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Zasmáli jsme se (asi třikrát), což u tohoto druhu filmu příliš žádoucí není. Pár věcí mi přišlo dost nelogických (nejvíc asi český starosta německé vesnice) a děj byl opravdu velmi volný až se rozpadal na pouhý sled scén bez jakékoliv vnitřní vazby. Co se obsahu filmu, resp. "českých sviní" týče, moje reakce na film by asi nejpřesněji vystihly tři slova: "No a co?", rozvedeno: "V dějinách to tak holt chodí." Je pravda, že jsou filmy (zejména Körner), které dovedou tragiku svědka dějin rozehrát emotivněji, faktem zůstává, že s fungováním světa se polemizovat nedá.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Ano, něco tomu chybí. Poslední dobou se mi moc nechce hodnoti filmy, protože nevím, jak, ale po týdnu si jasně uvědomuji, že nejen estetika a zajímavé nápady (sníh), ale hlavně poznámky na totalitní téma, ťaly do živého (mě). Protože za zlem je někdy upřímná chuť a někdy jen záminka konat dobro.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Inu, nevím, kdo přišel s tím, že je to western. Ale konečně, nevybavuji si žádnou žánrovku z poslední doby mimo animáků. Ale film je to skvělý, konečně mi taky někdo dá za pravdu, že Matt Damon se do westernů skvěle hodí:-)