Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (475)

plakát

Šakal (1997) 

Hodně nepovedený remake, v kterém se nachází spousta chyb a nelogičností, celý příběh působí dost zmateně, nevyvedlo se ani zakončení. Za zmínku stojí snad jen docela dobrý výkon Bruce Willise.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Famózní zakončení nejlepší filmové ságy, to je bez debat. Rojí se také spekulace, jestli jde o nejlepší film všech dob, tady bych byl o něco při zdi, myslím, že nikdy nepůjde vybrat ten úplně nejlepší, nicméně Návrat krále se vyšplhal na samý vrchol filmového ledovce, kam se dostalo jen pár filmů. Samotný film má všechno z obou předchozích dílů a ještě něco přidává, víc boje a víc emocioálních scén. Herecké výkony ústřední trojice putující do Mordoru jsou parádní, i přes své mládí se dokázali se vším parádně poprat. Triky jsou lepší a propracovanější než ve Společenstvu i Dvou Věžích. Hodně kritiky se také snášelo na Jacksonovo upravování děje, ale já mu naopak tleskám, jeho úpravy nijak neuškodily.Myslím, že Tolkien může být v hrobě spokojen, už jen pro to, jaké šílenství tyto tři skvělé filmy způsobily. Škoda, že za rok se nemám na co těšit.

plakát

Bankrotáři (2003) (TV film) 

Velké zklamání, celá plejáda vynikajících herců, ale Zelenkovi se nepodařilo je dát dohromady. Jedinou světlou vyjímkou je "jako vždy" dobrý Donutil, na druhou stranu mě hodně zklamala Bohdalová, která už asi svojí dřívější formu nenajde. Celý příběh působí dost nudně, snad bych to ani nenazýval komedií.

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

Paradni pohadka, ktera ma vse, co ma dobra pohadka mit. Samozrejme nechybi vynikajici vykon Jana Wericha.

plakát

Četník v New Yorku (1965) 

Po skvelem Cetnikovi ze Saint Tropez prislo dost velke zklamani. Mam De Funese rad, ale v tomto filmu predvadi jeden ze svych horsich vykonu. Scen, kterym se zasmejete je zde opravdu velmi malo, tentokrat nad Cruchotem dominuji spise postavy jeho kolegu.

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Zrejme nejlepsi animovany film, ktery se zde objevil. Na zacatku vas dostane naprosto skvela animace, ale postupem casu se uz budete soustredit jen na krasny a dojemny pribeh o nekolika rybkach. Jedna se o skvelou pohadku, ale ani dospela cast publika nebude zklamana, ba naopak. Musim rict, ze tentokrat se upadajici hollywoodska produkce predvedla paradnim svetle.

plakát

S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení (2003) 

S.W.A.T. je zajimave dilko. Ackoliv dej neni nijak komplikovany a na akcni film je tu pomerne malo akce, nejakym zpusobem se vam zalibi, snad je to uz pravidelne vybornym Farrellem nebo zajimavou kamerou, ktera je vcelku jednoducha, ale o to vice ucinna. Milovnikum americkych sit-comu z policejniho prostredi vrele doporucuji.

plakát

Chicago (2002) 

Jde o dobry film, ale nechapu, jak mohlo Chicago obdrzet Oscara. Velkym kazem je dost spatny a jednoduchy pribeh. Tanecni a hudebni sceny jsou na velmi dobre urovni, ale samotna muzika me prilis nezaujala.

plakát

Vrtěti psem (1997) 

Ukazuje velice pekne machinace na vysokych mistech, ale po celou dobu se nemuze zbavit takove tezkopadnosti a upracovanosti, nicmene Hoffman a De Niro jsou vyborni.

plakát

Charlieho andílci (2000) 

Film si na nic nehraje, predem je jasne, ze pujde o pohodovou vecicku, a to se take naplnuje. O pribehu se sice neda mluvit, ale na odreagovani bajecne, navic ty hlavni predstavitelky, mnam.