Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie o sebevrazích. Stará dobrá Anglie L. P. 1937 - strašidelná noční scenérie vřesoviště, siluety stromů, v lesknoucí se vodní hladině se odráží vzdálená silueta nevelkého hrádku. Jen pes baskervillský tu chybí... vidíme jen vzdálené siluety postav na voru a netušíme, kam plují. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Odpočinkovou komedii o sebevrazích, jak zní podtitul této starosvětské absurdity, bychom mohli dost dobře chápat jako skromnou poctu Stevensonově Klubu sebevrahů, z níž ostatně režisér Zdeněk Zelenka načerpal základní motivy. V groteskním dobrodružství jde o to, zda a jak se skupince zbankrotovaných odsouzenců podaří uniknout předplacenému ortelu. Dějiště bizarní historky je prošpikováno skrytými průchody, maskovanými propadly a tajnými chodbami, důležitou roli tu hrají i kuriózní šlapací plavidla. Hvězdné herecké obsazení nabízí přehlídku noblesních kreací, jimž kralují vedle titulního Miroslava Donutila ještě Jiřina Bohdalová, Josef Somr, František Němec nebo Václav Postránecký. Příjemná podívaná navíc obsahuje sympatické poselství; vypráví o tom, že na ziskuchtivé intriky občas doplácejí jejich bezskrupulózní iniciátoři a uvažuje o zdánlivě beznadějných osudech, které ale nikdy nejsou totálně ztracené, jak se na první pohled zdají. A protože optimismu je v současnosti jako šafránu, nezbývá než si Zelenkovu veselohru náležitě vychutnat. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní komediální jednohubka, která si tu nejlepší část vyplýtvala na konci první třetiny filmu, kdy hlavní hrdina prozří a pozná, kam se to vlastně dostal. Závěr už je bohužel hodně natahovaný a tak trochu divák čeká ještě pointu na závěr, která nepřijde. Celkově ale určitě lepší televizní nadprůměr s přijatelným Donutilem, skvělou Bohdalkou a přehrávajícím Dejdarem. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale mě tihle Bankrotáři nějak nezaujali a to už od samotného začátku (s totálně trapným Dejdarem, který se pak naštěstí objevil až na konci a opět byl trapný, možná ještě trapnější). Nápad a příběh je sice více než dobrý a Miroslav Donutil až na několik málo výjimek dokazuje, že na to pořád má, ale celkově film působí... Řeknu to takhle - nedodělaně. Jasně, jde o televizní film s omezeným rozpočtem, ale ty postsynchrony a většina interiérů vypadají strašně nereálně, až uměle. Navíc, během filmu jsem se až na pár výjimek ("A do prdele... však dost pobavilo) moc nebavil a tak musím dát jenom jednu hvězdičku. Možná, že kdyby se na podobný námět natočil horror nebo thriller, bylo by to zajímavější. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Co na týhle insenaci miluju,je výkon M. Donutila a J. Somra.. to co pan Somr předvádí ve svém pokročilém věku nemá obdoby.. Opravdu klobouk dólů pane Somr,vaši fyzičku by Vám mohl závidět kdejakej 50tník.. No ale co zase na druhou stranu nenávidím na týhle insenaci je ta obrovská TELEVIZNOST!!!Až do očí bijící.. no a pak ještě M. Dejdara,který tam na závěr předvádí opravdu komediální výkon ovšem neúčelový... ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, to snad není pravda. To se skutečně někomu může takováhle šílenost na úrovni těch nejhorších opusů a la Nova a ještě k tomu za dvanáct miliónů líbit? Křečivitě přehrávající Donutil, tradičně traoní Bohdalová s Dejdarem a navrch stupidní děj se záplavou neuvěřitelně dementních dialogů.....šílené, nepochopitelné. Tohle je ta "kultůra", na kterou musíme pltit cca dva tisíce ročně a která stojí průměrnou rodinu ročně víc, než ty nenáviděné poplaatky ve zdravotnictví? Každá dvacetiminutová povídka v pořadu 3 + 1 s Donutilem je stokrát lepší, než tajle Zelenkova hrůza. A není zdaleka jediná. Tak děsiví nejsou snad ani Bakaláři. Nicméně mezi dalšími televizními velkodíly se zdatní konkurenti najdou a není jich málo..... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Při scéně, kdy hlavní hrdina spolu s členy klubu utíkají na šlapadleh, tento dopravní prostředek při natáčení "poskočil" a celý ansábl (Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Simona Postlerová, Josef Somr, František Němec, Václav Postránecký) se koupal v jezírku u Ráje. Naštěstí u natáčení asistovali potapěči, kteří duchapřítomně zasáhli. (Teres)

Reklama

Reklama