Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Bazén

Bazén (1969)

Tak tohle můžu. Krásní lidé, krásné prostředí, zajímavý scénář, hutná atmosféra, kvalitní herci + když do toho započítáme i zajímavost v podobě setkání Delon-Schneider (po 6letech), kde prostě ve vzduchu musela viset zvláštní atmosféra- vzhledem k jejich minulosti, tak dostaneme velmi, velmi zajímavý film! P.S. Romy Schneider tu je až nadpozemsky překrásná.

Štvanice

Štvanice (1966)

Sonda do maloměstského myšlení s omezeností a pokrytectvím v čele. Obyvatelé jižanského městečka mně byli neskutečně odporní svým amorálním a "vidláckým" myšlením. Vynikající Marlon Brando, který má charismatu na rozdávání a překrásná Jane Fonda, která film příjemně dotváří. Ukázka toho, že mít charakter/hrdost a plout proti proudu se prostě nevyplácí.

Lawrence z Arábie

Lawrence z Arábie (1962)

U velkého Alláha!.. nadpozemské dílo. Před mnoha mnoha lety jsem tuhle perlu viděl jako mladý kluk a už tehdy na mě velmi zapůsobil a zaryl se do paměti. Po x letech jsem se k němu vrátil a až dnes doceňuji jeho genialitu, která nemá obdoby. O'Toole vtiskl postavě to, co je v lidských možnostech, něco tak niterného se vskutku nevidí. Úchvatná kamera, kde jsem jako fotograf viděl za každým druhým záběrem excelentní snímek a přál si, abych mohl být přítomen. Tohle hraničí s duchovním zážitkem nejen filmovým, ale především lidským. Po padesáti letech neztratil ani zrnko ze svého lesku, ba naopak.

Život Adèle

Život Adèle (2013)

Dámy to musely mít pekelně těžké. Údajný Kechicheho teror se vyplatil. Tohle drama na mě zapůsobilo velmi silně. Hlavní představitelky naprosto úžasné, dechberoucí výkony- každý pohled, každé slovo- vše tak neuvěřitelně přirozené a kontaktní. Bravo.

Mise

Mise (1986)

Jeden z nejkrásnějších příběhů a nejlepší kinematografie, co jsem kdy viděl. Filmové nebe.

Salvador

Salvador (1986)

Přidávám hvězdu po třetím zhlédnutí a zároveň snímek řadím mezi mé nejoblíbenější. Neprávem opomíjená úderná podívaná, nadčasová. Stále má co sdělit. Woods byl právem nominován na Oscara. Jeho postava je živelná a to já rád. Takhle si představuji konflikty protřelého fotoreportéra. Ten dobrodružný sarkastický nespolehlivec, se srdcem na správném místě, mi je velmi sympatický. Celý snímek "dýchá" , má v sobě spousty energie. Pro ostrý slovo se nejde daleko a přesně mířená/pojmenovaná kritika (včetně médií), v dnešní době, obzvlášť potěší. Takhle si představuji poctivou práci s osobním přístupem. !Původní! dabing velmi kvalitní.

Umírající zvíře

Umírající zvíře (2008)

Skutečně velmi, velmi, velmi vyjímečný film. Bezchybná geniální záležitost, kterou člověk nejspíš dokáže ocenit až v jistém věku a po jistých zkušenostech. Úžasná filmařina ve všech směrech. "Krásné ženy jsou neviditelné, jsme tak oslněni jejich zevnějškem, že se nikdy nepropracujeme k jejich nitru."