Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Můj první film s Morganem Freemanem. Neuvěřitelně lidský snímek o naději, křivdě a správném konci, který si všichni tak moc přejeme a i když víme jak to dopadne, tak film má to kouzlo, že se na něj kouknu vždy.

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Otec a syn ve filmu. Klasika klasik. Knedlíků šest, táta pět. Nepřeberné množství hlášek, široké spektrum postav a jejich povah. Znám to nazpaměť a stejně se vždy kouknu. Perfektní humor.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Pro mě silný, citlivý, lidský a vtipný film. Pru hlupáka každej hloupý. A propo jakéžeto krevety si dáte? :-)

Čas probuzení

Čas probuzení (1990)

Velmi lidsky podaný snímek o naději a porozumění. Skvěle zvládnutá role (nejen) Roberta De Nira dává snímku punc opravdovosti. Nejste-li z kamene - snímek vás zřejmě rozbrečí. Vynikající hudba, která je nezapomenutelná a dokrášluje zážitek. Pro mě jasných 5* Na tenhle film se nezapomíná.

Jedna ruka netleská

Jedna ruka netleská (2003)

Film přetékající hláškami a vynikajícím herectvím. Trojan v super roli. Dokonalost na české poměry. "Přátele prověřuj, ty pověřené obručí z ocele přimkni si k srdci" Pro mě lepší než Samotáři.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Asi nejlepší, nejzábavnější a nejvtipnější pohádka co kdy u nás vznikla. Pan Heřmánek, Nárožný a Kemr - excelentní herectví. Zbytek snad ani netřeba říkat, vždyť to každý viděl.

Na samotě u lesa

Na samotě u lesa (1976)

Děda Komárek, samota u lesa, půjčená pneumatika, rýsováčky v zobání a jedna viola pozdě večer v noci :-) No a samozřejmě excelentní pan Kemr. Radime: "Ten konec potom moc nerozmazávej, jsou tu děti."

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Pecka film! Bowling, Dude a umlčenej Buscemi. Už máte svého hrdinu? Já jo :-) Obřad sypání popele - to už jsem šel do kolen. Pro mě skoro nejlepší Coenovci.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Zřejmě můj nejoblíbenější filmový epos co jsem kdy viděl a možná co byl i kdy natočen. Brilantní Robert. Úžasná podívaná a skvěle odvyprávěný příběh.