Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (789)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jedna ruka netleská je podle nmě nejlepší český film dané pětiletky, už kvůli příjemně pološílenému scénáři, nebo dík přítomnosti mých hereckých oblíbenců (Trojan, Holub, Taclík..,), či snad díky vtipu v Čechách ojedinělému, zvrhlému a magořivému ("to je krásnej pejsek"). "Strome, kamaráde!" PS: Natočit tohle na severu, tak to má hodnocení o min. 10% vyšší. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jednou z Nejdůležitějších věcí, je být sám sebou. „Divily byste se, kolik lidí samo sebou být nechce. Úplná epidemie!“ V kontextu tohoto (a posledních pár dnů) se začínám o sebe (trochu) strachovat. Už třetí den po sobě se mi totiž zdálo, že stojím u otevřeného okna, slyším volání nějaké dívky (tuším, že jsem zaslechl jméno Lois Lane) o pomoc, na sobě divný hadry s velkým S na prsou ( a NE, o sparťanský dres se nejedná) a chystám se skočit! Těžko říct, jestli to má nějakou bližší souvislost s tím houbovým čajem, co si dávám večer před spaním na uklidnění nebo jde čistě o náhodu. Btw, ten název opravdu nelže. Naposledy jsem to zkoušel při hokeji na HCS-Plzeň a fakt….netleská :-( Nicméně, (jak v případě hokeje, tak i snímku samotného), se jednalo o podívanou, která spolehlivě pobaví, příjemně při tom zrelaxujete a min pro kreaci I. Trojana (jistě víte, kterou mám na mysli-ANO, bodrého to pána s knírkem), stejně jako Hamleta (resp. Ofélii) Honzy Třísky se snímek oplatí vidět a to i přes fakt, že spíš než o ucelený příběh se jedná o slepenec jednotlivých (nesourodých) scének. 75% p.s. ty 3 proměněné nájezdy P. Tenkráta za sebou také nebyly úplně k zahození…… ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Krásně ujetý scénář, kupa černého humoru a naprosto precizní herecké výkony. Takhle skvělá kombinace je zárukou té nejvyšší možné kvality. Zejména Jirka Macháček a Ivan Trojan jsou absolutně geniální. Ivan Trojan zahrál Hitlera snad stejně dobře jako Ch. Chaplin ve filmu Diktátor. Film je opravdu nesrovnatelně lepší než debilní Samotáři. Moc toho vytknout nelze. Není to sice ten typ filmu, u kterého by mi neustále praskala bránice, ale děj je naprosto kouzelný a hlavně trošku odlišný od běžné české produkce. Je zde spíše několik perfektních situací, které rozesmějí snad každého. Velmi pěkné 4*. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Dvě velká pozitiva - hudba od J.P.Muchova a Moloko, a herecké obsazení v čele s Trojanem, Dlouhým a Třískou. Děj je divný, v několika aspektech docela originální (pašování orlů třeba), ale problém spatřuji hlavně u nuceně šroubované komiky, která na mě žel nepůsobila, ba naopak rušila. No a jejím zdrojem neměl kupodivu být Jiří Macháček, ale jeho parťák v podání Marka Taclíka, který je však jedním z nejslabších článků celého obsazení. Film má podle mě být černohumorný díky konfrontaci odlišných sociálně-intelektuálních skupin, které jsou slušně zdegenerované hyperúchylkami. Dva prosťáčci - jeden skutečně tupý, druhý alespoň hodný, versus zbohatlicky sterilní rodinka s ujetými dětmi, nervní matinkou a hitleroidním tatínkem, a nakonec rodina televizního moderátora. Ale všechno je to podchyceno z nesprávného úhlu (právě přes ty dva prosťáčky) a tak nějak to ústí do dějově-emocionálního vzduchoprázdna. Co však oceňuji je, že tvůrci nefandí ani jedné postavě, což by ve výsledku bylo daleko horší. 50%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má zachrániť pár rádoby vtipov a tupé ksichty Macháčka s Taclíkom. Dej nikoho nezaujíma a vlastne tu ani žiadny poriadny nie je. Vzhľadom na to sa preto neštítia ukazovať obludnosti. Chlapca navlečú do dievčenských šiat, aby vyhoveli homo lobby. Psa nechajú lízať rozkrok. Normálnemu človeku je z toho hnusne. Nerozumiem, kto sa mohol smiať na tejto "komédii". Za Trojana a nielen jeho hitlerovský výstup dám jednu hviezdu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (29)

  • Ve scéně, kdy je do mrazáku zavřen Ondra (Marek Taclík), žádný knoflík na otevírání dveří není. Když se však dveře zabouchnou za Janem (David Matásek), knoflík už tam je. (chleba24)
  • Původ názvu filmu je de facto odpovědí na budhistický slavný koan, který zní: „Two hands clap and there is a sound. What is the sound of one hand?“ („Když dvě ruce vydávají zvuk tlesknutí, jaký je zvuk tleskání jedné ruky?“). Autorství je přikládáno Hakuinu Ekaku, který byl jednou z nejvlivnějších postav japonského zenového buddhismu. Koan je otázka bez racionální, logické odpovědi. Jedná se o techniku, která se používá k zastavení mysli. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama