Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (790)

k212 

všechny recenze uživatele

Dvě velká pozitiva - hudba od J.P.Muchova a Moloko, a herecké obsazení v čele s Trojanem, Dlouhým a Třískou. Děj je divný, v několika aspektech docela originální (pašování orlů třeba), ale problém spatřuji hlavně u nuceně šroubované komiky, která na mě žel nepůsobila, ba naopak rušila. No a jejím zdrojem neměl kupodivu být Jiří Macháček, ale jeho parťák v podání Marka Taclíka, který je však jedním z nejslabších článků celého obsazení. Film má podle mě být černohumorný díky konfrontaci odlišných sociálně-intelektuálních skupin, které jsou slušně zdegenerované hyperúchylkami. Dva prosťáčci - jeden skutečně tupý, druhý alespoň hodný, versus zbohatlicky sterilní rodinka s ujetými dětmi, nervní matinkou a hitleroidním tatínkem, a nakonec rodina televizního moderátora. Ale všechno je to podchyceno z nesprávného úhlu (právě přes ty dva prosťáčky) a tak nějak to ústí do dějově-emocionálního vzduchoprázdna. Co však oceňuji je, že tvůrci nefandí ani jedné postavě, což by ve výsledku bylo daleko horší. 50%. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jednou z Nejdůležitějších věcí, je být sám sebou. „Divily byste se, kolik lidí samo sebou být nechce. Úplná epidemie!“ V kontextu tohoto (a posledních pár dnů) se začínám o sebe (trochu) strachovat. Už třetí den po sobě se mi totiž zdálo, že stojím u otevřeného okna, slyším volání nějaké dívky (tuším, že jsem zaslechl jméno Lois Lane) o pomoc, na sobě divný hadry s velkým S na prsou ( a NE, o sparťanský dres se nejedná) a chystám se skočit! Těžko říct, jestli to má nějakou bližší souvislost s tím houbovým čajem, co si dávám večer před spaním na uklidnění nebo jde čistě o náhodu. Btw, ten název opravdu nelže. Naposledy jsem to zkoušel při hokeji na HCS-Plzeň a fakt….netleská :-( Nicméně, (jak v případě hokeje, tak i snímku samotného), se jednalo o podívanou, která spolehlivě pobaví, příjemně při tom zrelaxujete a min pro kreaci I. Trojana (jistě víte, kterou mám na mysli-ANO, bodrého to pána s knírkem), stejně jako Hamleta (resp. Ofélii) Honzy Třísky se snímek oplatí vidět a to i přes fakt, že spíš než o ucelený příběh se jedná o slepenec jednotlivých (nesourodých) scének. 75% p.s. ty 3 proměněné nájezdy P. Tenkráta za sebou také nebyly úplně k zahození…… ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, čím mě to ve výsledku zaujalo, ale má to skvělý absurdní humor. Vedle Vladimíra Dlouhého a jeho voyerovské reality show Načapám tě! filmu vévodí precizní Trojanova hitlerovská parodie. A výchova Kláry Pollertové - Trojanové v konfrontaci s ďábelskými plány nevinné dcerušky je odzbrojující, stejně jako naordinovaný chladný sex. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když vše celkově nepůsobí tak uceleně jako Samotáři, jednotlivé vtípky a epizody jsou doslova geniální, nechybí výtečné herecké výkony a stylová atmosféra. Ke konci filmu malinkdo dochází dech, ale opravdu pouze malinko. Už se těším na třetí spolupráci Ondříček+Trojan+Macháček (snad se jí dočkáme)... ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomto filmu mám myslet. Celý ten film na mě působí divně a moc nechápu stylizaci hrdinů do jiných postav, které nápadně chováním i vzevřením připomínají... jako kdybych to všechno už někde viděl... DceruškaV.Dlouhého připomíná M.Jovovichovou v Bessonovo Pátém elementu, její kámoška jako kdyby byla stejně vykulené dvojče Ch.Ricci z Addamsovic rodinky. Nemluvě už o hlavních hrdinech (Blbý a blbější) a takových přirovnání je tam víc... Ovšem fuhrer Trojan byl boží a jeho ekologická cold lady také. Ale, co s přirovnáními a kritikou... JÁ JSEM SE SMÁL! A ČASTO! A to se tuším od komedie, čeká, ne? Tak co... :-) Dáme normální houbovej čaj a bude... :-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (28)

  • Názov filmu Jedna ruka netleská vychádza z perzského príslovia. V podstate znamená, že by sme si mali pomáhať, pretože jedinec nič nezmôže. (Raccoon.city)
  • Filmovalo se v Sedlicích na Pelhřimovsku. (M.B)
  • Ve chvíli, kdy se Zdeněk (Ivan Trojan) transmutuje v říšského Führera, začne používat v projevu němčinu. Můžeme slyšet pasáže z knihy „Mein Kampf“, kterou samozvaný vůdce napsal v době svého věznění. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama