Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Hudební
  • Krimi

Recenze (584)

plakát

Abonent na lince U (1964) (seriál) 

Abonrent na lince U. Pod tímto názvem u nás v druhé polovině 60. let běžel tento vcelku oblíbený seriál nepostrádající dávku napětí.

plakát

Adam ženitsja na Jevě (1980) (TV film) 

Docela zajímavý film o fiktivním zasedání soudu, jenž má rozhodnout, zdali se mají dva zamilovaní vzít.

plakát

Admirál Nachimov (1946) 

Jde o válečný biografický snímek o známém ruském admirálovi P. S. Nachimovovi v době krymské války v polovině 19. století. Film byl v r 1947 v Benátkách oceněn za nejlepší masové scény a herec Alexej Dikij dostal cenu za ztvárnění role admirála Nachimova. Na filmovém festivalu v Lokarnu dostal cenu za nejlepší kameru.

plakát

Admirál Ušakov: Hrdina Černého moře (1953) 

Dosud neznámými taktickými manévry se Ušakovovi dařilo vyhrávat námořní boje proti značným přesilám. Hlavní roli admirála Fjodroa Ušakova ztvárnil Ivan Pereverzev a roli knížete Grigorije Potěmkina, což byla svým rozsahem v podstatě druhá hlavní, hrál Boris Livanov.

plakát

Adolf Eichmann (1988) (TV film) 

Mimořádně silná inscenace daná tématem a umocněná dle mého soudu svým jedním z nejlepších hereckých výkonů M. Kňažka, s jakým kdy v TV vystoupil. Zmocnil se role Eichmanna v tom procesu s ním naprosto přesvědčivě.

plakát

Aerograd (1935) 

Nejde o žádné Sci-fi, jak je uvedeno v záhlaví, ale o progagandistický film o upevňování sovětské moci v tajze na dálném východě.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Karty na stole (2005) (epizoda) 

Ten konec to všechno zkazil svými příliš až nepravděpodobně vykonstruovanými souvislostmi. Je to nejhorší díl, jaký jsem s Poirotem viděl, ty 2* jsou jen za dobré standardní herecké výkony a přiměřenou dávku napětí příběhu, ale .....

plakát

Ach, ta láska nebeská... (2020) (TV film) odpad!

Tak nám dnes navždy odešla další má oblíbená vícežánrová zpěvačka, majitelka výjimečného hlasového rozsahu, s kterýmžto darem uměla výborně zacházet. Takový je život. :-(( Co se týče tohoto snímku jen smutně konstatuji - No, ještě že se jeho uvedení Pilarka nedožila!

plakát

...a jitra jsou zde tichá (1972) 

Nejde o klasický válečný film, nese v sobě výraznou dávku lyriky. V každém případě stojí za zhlédnutí. Ještě pár let před filmovým zpracováním, dávali toto dílo Borise Vasiljeva v rozhlase na pokračování, třeba si někteří starší ještě vzpomenou. V r. 1973 byl dle časopisu Sovetskij ekran nejlepším filmem roku, dle půčovny filmů byl na 1. místě a vidělo jej v tom roce 66 milionů diváků.

plakát

Akce (1987) 

Vcelku slušný, avšak nijak zvlášť výjimečný válečný film, jehož děj se odehrává v r. 1943 na okupované Ukrajině a oddíl rozvědčíků dostal úkol ukořistit archiv speciálního centra pro výcvik diverzantů.