Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (258)

plakát

Ženu ani květinou neuhodíš (1966) 

Kladně to hodnotím, především proto, že se komedie zabývá tématem sexuálního štvance, který vlastně ženy ani neloví, ale má jich tucty a už ani neví proč to všechno dělá. Mám plno takových kámošů a mohu potvrdit, že příliš šťastni nejsou, no na druhou stranu nejsou šťastni ani panici z řad mých přátel. Brodský jako donchuán nekňuba, byl dokonalý a Brejchová jako histerická postadolescentka přesvědčivá natolik, že až pochybuji, že to hrála.

plakát

Mumie se vrací (2001) 

Přesně tak: dosť bolo mumií. Jsou hezké, ale jedna stačí. A navíc tyhle mumie se strašně rychle množí.

plakát

Stav obležení (1998) 

v roce 1998 to byl jen smyšlený akční film. Dneska to vnímám jinak. Proč amíci tak rádi točí filmy o tom jak jim a jejich zemi někdo škodí, proč se na to chodí koukat do kina a proč jsou tak vyděšení když ty vize z jejich filmů přrevede někdo do reality? Nechápu to, jakoby skutečným teroristům filmaři našeptávali co mají vyzkoušet....

plakát

Once (2007) 

i pokud by šlo jen o muziku byl by film dost silný. Příběh se zdá zpočátku jaksi druhořadý, ale nakonec najede s muzikou na stejnou kolej a zaujme svou obyčejností. Kdo z nás neprožil podobný vztah?

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

situace jsou vystřiženy ze života. Zavzpomínal jsem na dětství kdy jsem četl knížku, dneska jsem to ale chápal jinak. S potěšenímjsem navíc kvitoval, že knižní předlohu lze zpracovat aniž by film působil jako snaha opít vás birelem.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Je to chytré a proto lze odpustit i tu krev kterou jinak ve filmech nemusím a navíc s ní Tarantino zachází jako paletou recese.

plakát

Ronin (1998) 

Scénář filmu je dobrý, obsazení a výkony herců perfektní, Poctivá kriminálka, která rozhodně nepostrádá napětí a akci.

plakát

Smrtonosná past 3 (1995) 

Kvalitní pokračování série pastí od režiséra jedničky . Výborný byl Jackson, ale samozřejmě taky Willis a záporák Irons. Akční fïlmy nabízí především jednoduchou zábavu a Smrtonosná past 3 ji servíruje na velmi dobré filmařské úrovni.

plakát

Následník (1973) 

Poněkud vážnější Belmondova role. Film dlouho nechává diváka chladným, ale nakonec se rozjede ke staré dobré klasice. Příběh mimo jiné dává jedno ponaučení: Nikomu nevěřte a manželce už vůbec ne. Věřím, že se po krimi dramatu Následník Belmondo v roce svých 40. velmi rád oddal natáčení komedie Muž z Acapulca a pořádně si zařádil jak před kamerou tak při oslavě narozenin....

plakát

Múza (1999) 

nevím proč tomu tak je, ale filmy o scénáristech mají většinou velmi slabý scénář. Docela zajímavý nápad se utopil v rozvleklém líčení potíží s můzou. Film ztrácel spád až nakonec scénaristi nevěděli jak se můzy zbavit a museli zasáhnout zaměstnanci blázince. Mimochodem právě jejich vstup do děje byl absolutně nelogický.