Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poctivé akční řemeslo, jež je jasným důkazem teze, že v jednoduchosti se skrývá síla.  Potřebujete charismatické herce a nenechat je zbytečně vyprndávat. Pak už stačí jen výborná kamera a jednoduchá zápletka ve vhodně zvoleném prostředí.  Automobilové honičky pak připomenou starou francouzsko-italskou školu, která se se soumrakem devadesátek pomalu stávala jen vzpomínkou. SPOILER: V kufříku byly brusle. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, ale proč to bylo tak zatraceně o ničem? Skvělá atmosféra, drsní hoši, neskutečné automobilové honičky, nelítostné vraždy. Kdyby tohle obsahovala většina detektivek, tak se nekoukám na nic jiného, ale ten scénář byl tak šíleně o ničem. Prakticky se celý film honili za kufrem a ani na konci jsem se nedozvěděl, o co vlastně šlo. Jestli to byl záměr, pak mne to zklamalo. De Niro s Renem se snažili zbytečně. Dojem udělali, ale po té skleničce tvrdého nářezu mi na jazyku zbyla jen hořkost. Celkově jen lehce nadprůměr. 60% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tam, kde začíná obsah kufříku, tam "končí" akční žánr. Jen si to přiznejte, milovníci akce, že motivace postav je to poslední, kvůli čemu na filmy chodíte. Že vám jsou ukradení umírající civilové a logika děje. Nějak se mi zdá, byť možná jen zdá, že tenhle film sice neboří žánr, ale boří svého diváka :) a přitom všem si nenechal vzít atmosféru drsných kriminálek staré školy. Může to být jen projekce mých tužeb, ale ocením ji. Silné ***. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nejsem spřízněným divákem akčních filmů. Ve filmech Johna Frankenheimera ze 60./70. let jsem oceňoval mimo jiné, že zručně natočené a často nezapomenutelné akční scény nikdy nevyznívaly jako prvoplánová seznace, ale tvořily pevnou součást příběhu, jemuž stejně tak nescházel hlubší rozměr. Novší Ronin od "Frankieho" již ale do této řady nespadá, příběh je trochu vytržen z kontextu, nevíme mnoho o minulosti a životě postav, neznáme a nikdy se nedozvíme obsah osudového kufříka, za nímž se celý čas nekompromisně žene hrstka nejrůznějších osob... svým způsobem po obsahové stránce ryzí akční béčko. Připouštím, že jde o takzvanou hru na diváka, kterému zůstane zásadní tajemství nadále utajeno, přesto mě to nesmírně zaujalo svým "old schoolovým" stylem a musím prásknout na sebe, že jsem od Ronina nemohl odtrnout oči. Pokud neřeším mírně odfláklý scénář, na starší kriminálky ve stylu již zde mnohokrát zmiňované Francouzské spojky se povedlo funkčně navázat minimálně poctivým odvedením drsných akčních scén bez triků a pečlivě vybudovanou atmosférou. Ta mě pohltila už od úvodní noční sekvence, pomalé (ale přesto nenudící) tempo pro seznámení se s hlavními postavami postupně krásně nabírá na obrátkách, dramatické napětí pravidelně vhodně odlehčuje zejména hláškující Robert De Niro a malé setkání s Janem Třískou (který si ty tři minuty epizodní roličky ukradl komplet pro sebe) mne výjimečně potěšilo. Nejsou to z mojí strany úplně "čisté" čtyři hvězdičky, ale tři by mi vzhledem ke všem kladům připadaly málo. "...a teď s dovolením omdlím." :-)) 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

He, nedávno som pozrel 47 Ronin, takže to šanghajské vysvetľovanie bolo zbytočné :-) Inak brilantné herecké obsadenie, fajn európske lokácie a ešte lepšie auto nahanáčky, ale príbeh sa tu dosť stráca. Vlastne ono to nejaký poriadny príbeh s rozuzlením ani nemá, poslednú tretinu sa tu len strieľa, každý schytá po guľke a bez vysvetlenia vyletia titulky za doprovodu slušnej hudby a nazdar. Viac od toho nečakajte. 70% - 3* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Jeden z kaskadérů byl bývalým řidičem formule 1 - Jean-Pierre Jarier. (Chatterer)
  • Kameramanův odraz v zrdcadle je možno zachytit v okamžiku, kdy Sam (Robert De Niro) s Vincentem (Jean Reno) probíhají šatnou hokejového kluziště, na němž se koná krasobruslařské představení. (Conspi)
  • Krasobruslařka Nataša Kirilova je představena jako dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná světová šampionka. Zahrála si ji Katarina Witt, vítězka dvou olympijských medailí a čtyřnásobná světová šampionka v krasobruslení. (Kroup4)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama