Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (18)

plakát

Vafle + Mochi (2021) (seriál) odpad!

Takovou femistickou woke sluníčkovou píčovinu jsem už dlouho neviděl. A to něco vydržím, Netflix nám doma jede imrvére, takže jsem zocelenej. Ale tohle byl fakt extrém.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Je to takové porno bez sexu.

plakát

Dlouhý stín (2014) (seriál) 

Sympatický a "koukavý" přehled souvislostí dopadů nacionalismu od první světové války až dodnes. Je to přesně ten typ dokumentu, který by si zasloužil být pouštěn v dějinách dějepisu na základních školách namísto nudných memorací dat a jmeno osobností.

plakát

Mrtvý sníh (2009) 

Jedna hvězdička za to, že jsem větší blbost opravdu dlouho neviděl. Jinak to to nestojí za nic. Výplach mozku savem by byl zábavnější. Celý film je v podstatě jen sbírka divácky sexy klišé (nacisti, mladí na tripu. rozhlehlá norská divočina, dva a půl hektolitru krve, kterou si nikdo z obličeje nestírá, ale naopak si ji tam pro efekt nechává, ...). Postavy jsou neuvěřitelně ploché (scénáristi se vůbec nemuseli otravovat s vymýšlením jmen, bylo by stačilo pojmenovat je "zavražděná holka 1", "zavražděná holka 2", "zavražděná holka 3", ...) a logických nesmyslů je tam tolik, že se to ani nedá do jednoho komentáře všechno sepsat. Například nácko-zombíci se na své oběti vrhají zásadně holýma rukama, ačkoliv si ve své jeskyni už sedmdesát let pečlivě udržují kulomety. WTF? Teď se asi budu muset ožrat, abych tu vlezlou blbost dostal z hlavy. Nebo se podívám na pokračování, protože by mě děsně zajímalo, jestli se dá taková hovadina prodloužit.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Nepříjemné sledování, které ve vás vzbudí nepříjemné, ale žádoucí myšlenky. Černému zrcadu by bylo možno vytknout občasné logické chyby, ale protože se jedná o krátké čtyřicetiminutové díly, dá se nad nimi mávnout rukou. Tohle skvělé antiutopické dílo si pět hvězdiček zaslouží bez pochybování.

plakát

Vetřelci dávnověku (2009) (seriál) odpad!

Nehorázná snůška polopravd a na nich založených spekulací. Pseudovědecký dokument vhodný pro nevzdělanou část populace, která si nevzdory své hlouposti chce dokázat, že "ví, jak to ve skutečnosti je". Tahle demagogie by měla být zakázaná, protože ještě víc mate pomatené.

plakát

SpongeBob v kalhotách (1999) (seriál) 

Býval jsem zásadně proti drogám, leč tenhle seriál mě donutil přemýšlet nad nimi jinak. Autoři je užívají velmi kreativně.

plakát

Poslední noc v Římě (2010) 

Skvělý nápad, slušné provedení, silný zážitek. Jen je velká škoda, že jsou tu velké nedomyšlenosti a hlavně vyloženě divný závěr, který nepřináší pointu. 70%

plakát

Revoluce (2012) (seriál) 

Skvělá myšlenka a její brutální počurdění v praxi. Kulisy rozpadlých měst a světa bez elektřiny jsou skvělé, ale všechny ty citové výlevy a nechutně sladký národní patos, které vyplňují tak 3/5 děje, je dokonale zazdívají (1/5 tvoří stupidní americká akce, kde umírají hlavně bezejmenné postavy). Škoda.

plakát

Iron Sky (2012) 

Béčková komedie, která - ač je původem z Evropy a z Austrálie - působí dokonale "americky". * U tohoto žánru divák nesmí čekat promyšlenou zápletku, historickou přesnost, ani náznak reálnosti příběhu, jinak by byl velmi zklamán. * Ne každému také sedne, když jsou nacisté líčeni jako v podstatě dobromyslní zmanipulovaní troubové. * Triky a efekty jsou vzhledem k povaze filmu velmi solidní, nadstandardní. * Iron Sky vám pravděpodobně nepřivodí bujaré výbuchy smíchu, ale určitě se pousmějete nad několika povedenými vtípky a to jednak ve formě popkulturních odkazů (např. film Pád třetí říše, výrobky Apple, atd.), jednak ve formě parodie na americkou politiku (např. prezidentka Sarah Palin, Obamovo předvolební heslo "Yes, we can", vesmírná loď George W. Bush, atd.) i na mezinárodní politiku (např. rozhodovací [ne]schopnosti OSN, nedodržovaní mezinárodních úmluv o zbraních, atd.). * Film nejvíce zaujme pravděpodobně spíše mužské publikum, zejména jeho "geekovskou" část. * Shrnuto podtrženo se film hodí na zaplácnutí nudného večera nebo pro odlehčení nálady, potěší filmovými efekty, ale víc od něj čekat nelze - hodnotím ho průměrnými třemi hvězdičkami.