Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potenciál tu rozhodně je,takže strýček J.J. dostane šanci ukázat co v něm je.Nicméně bych celkem uvítal,kdyby se tentokrát nejednalo o další rodinné trampoty,které pak seriál posouvají do místy nesnesitelných vod (jako např.Terra Novu).Bohužel po pilotu to opětovně tak vypadá a všechny ty klišé z toho zatím úplně tečou.Uvidíme co další díly...60%...druhá a s největší pravděpodobností poslední řada skončila a hodnocení zůstává stejně rozporuplné jako při startu.Revolution několikrát ukázalo,že kdyby chtělo,mohl to být velmi dobrý seriál,ale tempo nastavené na konci první,stratu druhé a finále bohužel nedokázalo udržet a dobře půlka druhé řady byla jen jedna velká nuda.Na jednu stranu škoda,že už tvůrci nejspíš nevyužíjí slibně vypadajícího cliffhangeru druhé řady,ale nakonec asi Revolution nikomu dlouho chybět nebude. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sci-fi seriál z produkce J.J. Abramse. Na celém světě přestane jít elektřina a už se nenahodí zpět. Děj seriálu se odehrává 15 let poté v Americe, zničené občanskou válkou. Po výpadku se každý chtěl dostat k moci. 1. série se zabývá převážně ve východní části Spojených států, kde se nachází Monroova republika. Ten vládne pevnou rukou. Ale jeho vojáci jsou vyzbrojeni pouze zbraněmi jako v Napoleonských válkách. Většina nábojů se už vystřílela a nové vyrobit nejdou. Lidé se stáhli z měst a usadili se na venkově. Tam si vesele farmaří a žijí klidný život. Pokud jim ho někdo nenaruší. Příběh sleduje osudy rodiny Mathesonových, kteří toho o výpadku vědí hodně. Postupně se seznámíme se spoustou postav. Některé seriál časem opustí. Spojené státy jsou rozděleny na 6 částí: Monroova republika, Georgie, Texas, Colorado, Národ prérií a Kalifornie. Zatím seriál zavítal do 5 z nich. Postavy postupně začínají přicházet všemu na kloub a snaží se nahodit elektřinu. Zjistí, ale že to nebude tak jednoduché. Spoiler: Podaří se jim to, ale jen na chvíli. 2. série začíná výbuchem atomových bomb ve Philadelphii a Atlantě. Na scénu přichází nový hráč, Vlastenci. Ti se snaží pomocí svých nekalých praktik ovládnout celou Ameriku. A to jim přece naše parta hrdinů nemůže dovolit. Přibývá taky nových postav. Aaron k tomu ještě zjišťuje, že může ovládat nanity, kteří ve vzduchu blokují elektriku. Po dlouhých tahanicích se z bývalých nepřátel stanou přátelé a společně bojují proti vlastencům. Tento boj se jim nakonec podaří vyhrát. Ale bohužel to skončí docela otevřeně. Naniti neřekli své poslední slovo. Seriál byl bohužel ukončen, ale pokračuje komixem... "I'm Batman." :D ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po pilotním dílu. Po obsahu, který jsem si před několika měsíci jsem očekával trochu něco jiného než pomalé, nudné a nic neříkající vyprávění. Počítal jsem s akčním scifi seriálem ve kterém se budou řešit problémy a přežití v post apokalyptickém světě. A co jsem místo toho dostal? Další rodinný seriál ve kterém se bude hrát hlavně na city a nějaké ty milostné zápletky. Tři hvězdy dávám za kvalitní zpracování okolní světa a za myšlenku. Jen doufám, že to zase neskončí po první sérii, protože většina diváků čekala něco jiného. Jinak určitě tomu šanci dám a na další díl nebo dva se ještě podívám. Přece jen není takových scifi seriálů nadbytek, takže prakticky nepohrdnu ničím. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Lost, Heroes, Flashforward, Event, Alcatraz, Touch...A teď Revolution, další sci-fi/mystery seriál, kterejma nás americký televize krmí s železnou pravidelností a doufají, že to budou trháky jako první dva zmiňovaný. Ačkoli možná pilot Revolution vypadá zajímavě, nemám sílu opět se nechávat vodit vodit, sledovat miliony zvratů a nakonec se nic nedovědět. 50%. ()

Oxy 

všechny recenze uživatele

Já prostě takové post-apo-kako věci miluju. Baví mě sledovat, jak "hrdinové" nekompromisně likvidují zloduchy. Baví mě sledovat, jak si lidé žijí v novém světě. Baví mě zjišťovat, co se vlastně stalo. Taky mě to nutí přemýšlet o morálních zákonech, které máme tady. Baví mě, že to nakonec dobře dopadne. Baví mě ta troška nadpřirozena, která se tam objevuje. Jo, baví mě to. ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • Premietanie pilotnej časti v New Yorku prebiehalo tak, že 80 návštevníkov z 1000 si sadlo na stacionárne bicykle a vyrábali tak elektrický prúd potrebný na premietanie. (Greenpeacak)
  • V roku 2012 prebehlo na Facebooku hlasovanie, v ktorom mohli ľudia rozhodnúť, v ktorom meste by mal mať premiéru. Vybralo sa desať miest - Atlanta, Boston, Chicago, Denver, Los Angeles, Mineapolis, New York, Philadelphia, Salt Lake City a Seattle. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama