Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (5)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Když vezmete bandu geeků a necháte je čelit reálnému světu a to v USA, kde se celé generace dívají na šprty jako na něco co tu přistálo z jiné planety, můžou vzniknout zajímavé situace. A právě z této konfrontace tvůrci seriálu těží. A konfrontace je to úspěšná, hlavně díky zvoleným hlavním postavám. Sheldon Cooper se podle mého názoru nedá vymyslet. Někdo ze scénáristů musel podobnou postavu skutečně znát. Jim Parsons je navíc evidentně pro tu roli zrozený. Leonard Hoffstadter je takový můstek. geek s tužbami normálních lidí, vybavený smyslem pro humor. Díky němu je ovšem nám normálním svět těchto géniů přístupný a pochopitelný. Konfrontace se světem "obyčejných" je ztělesněná v Penny. Kaley Cuoco neznám z žádné jiné role, ale herečka je to prvotřídní a hlavně je krásná. I když Howardova Bernadette se mně osobně líbí víc. Na závěr je nutno říct, že v posledních sériích, kdy jsou všichni mužští účastníci až na Rajeshe zadaní, se sitcom místy mění na telenovelu, ale i tak je to zábava, která na celém poli seriálů nemá obdoby.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Toto patří mezi TOP 5 mých nejoblíbenějších seriálů a asi z těchto výšin hned tak nespadne. A to i přes tato důležitá fakta: Hlavní hrdina je mi nesympatický, komediální prvky se neustále opakují, scénáristi se s tím tvrdě perou. Ovšem na druhou stranu: Hlavní hrdina je zastíněn vedlejšími postavami, z nichž každý z nich je perla sama o sobě. Barney.. Co k němu dodat, naprosto dokonalý, prostě awesome. Marshall, chlap jak hora a zároveň hora citů. Dobrák od kosti, přesně jako já. Lily, účelová kombinace berušky a terminátora a Robin, kanadská turistka ve velkoměstě. Komediální prvky se neustále opakují až zlidověly i v našich končinách Suit Up! Nahoď oblek!, High five! Placák! A pak ti scénáristi. Najednu stranu mě rozčiluje nereálnost některých situací. Jak si hrdinové navzájem lezou do bytů bez klepání a podobně. Na druhou stranu jak se dokázali vypořádat s některými fakty příběhu vyprávěného otcem svým dětěm, to je naprsto originální: "Típni tu bagetu, jde sem děkan". "Je to číča, ale neřekl jsem číča". Takže každý týden čekám kdy se objeví nový díl, aktuálně už sedmé série seriálu, a pořád vím, že se nebudu nudit.

Futurama

Futurama (1999)

Většinou se snažím, aby moje komentáře byly alespoň trochu oduševnělé a vyhýbám se vkládáním dnes tolik módních anglických slovíček, ale tohle prostě nejde jinak: Bender forever!!!