Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (197)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Viděl jsem Dunu s dabingem, který nebyl naštěstí příšerný. Skoro 3 hodiny utekly jako nic. Zatím co v knize se příběh odehrával asi během 3 let, filmová verze byla zkrácená a odehrává se mnohem rychleji. Konec byl velký SPEKTÁKL, bitvy, atomovky, obrovité písečné červy, ojeeeee. Hodně se odklonili od knižního konce a spoustu vnitřních dialogů museli vypustit aby to bylo vůbec zfilmovatelné. Velkolepý zážitek, si mi zdálo, že se každou chvílí rozpadne chodovské kino jak tam nešetřili s volumem. Bylo to perfektní? Ne. Bylo to nejlepší přijatelná varianta? Rozhodně..

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Nejlepší film celé série. Skvělí herci. Krásné záběry a dokonalé choreo. Je to vtipné jak má John Wick tolik přátel, když má řečnické schopnosti jako batole. Pěkný comeback nunchaků na velkou obrazovku. Snad se brzo dočkáme dalších dílů.

plakát

Batman (2022) 

Dobře natočený film s vynikající atmosférou. Jsem se smál, když jsem slyšel kině: "Hurá, jsem si myslela, že to nikdy neskončí.", ale já byl spokojen. Staré známé postavy obsazeny dost sympatickou bandou herců co umí prodat dialogy. Nejlepší výkon podal Paul Dano. Stejně jako je Temný rytíř spíše Jokerův film, než Batmanův, je The Batman film Hádankáře, který dává do pohybu celý děj filmu. Když si nasadí masku, tak působí přímo děsivě. Batmana celou dobu posouval jako figurka na šachovnici sem a tam a na konci se vlastně nechal chytit. Je tenhle Batman nejméně schopný netopýří muž co kdy existoval? Hororová atmosféra nutí člověka k otázce jestli by to byl lepší film, kdyby se tvůrci nedrželi při zemi a natočili krvavý film. Je moudré točit pro děcka 3hodinové filmy, kde je scéna kdy komisaře sežerou krysy a kde velké množství děje se odehrává v nočním klubu plných oblečených tanečnic?

plakát

Duna (2021) 

Nejlepší film letošního roku. Líbí se mi netypické pojetí údělu vyvoleného, který se pojí s miliardy mrtvých a válkou po celé galaxii a jak se s tím hlavní hrdina vnitřně bojuje. Film vypadá skvěle a jediné čeho se obávám je jestli bude pokračování stát za to. Bude to těžké, protože 2/3 postav zabili ale jestli to někdo dokáže tak je to Denis Vileneuve.

plakát

Mumie (1999) 

Duo Fraser a Weisz je můj oblíbený filmový pár.

plakát

Princezna Nevěsta (1987) 

Po 3 minutách jsem si říkal v hlavě co to kurňa je? To vypadá jako nejlepší pohádka co jsem kdy viděl a je to asi tím, že je to opravdu nejlepší pohádka, kterou jsem kdy viděl.

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Všechny scény s de Nirem byly za 6 hvězdiček. Scény bez de Nira bohužel, tak dobrý zas nebyly.

plakát

Krvavý příliv (1995) 

Skvělý souboj top herců. Tony Scott znova ukazuje svoje kvality. Training day Denzel je nejlepší, ale tenhle Denzel je pro mě jasná dvojka. Když jsem slyšel Star Trek narážku, tak si říkám, že stačí změnit 10% scénáře a tohle mohl klidně být scifi film odehrávající ve vesmíru o souboji o kapitánský můstek.

plakát

Kontakt (1997) 

Poutavý příběh kde je na jedné straně lidská touha a nekonečná zvědavost a proti ní náboženská slepota, kde jsou fakta vykládana jak se komu hodí. Jako fanoušek vědy doufám, že ten zkurvysyn Drumlin se smaží v pekle, protože většího slizouna člověk by těžko pohledal. Byl skvělou protiváhou super sympatické Jodie Foster. Vypadá přesvědčivě jako vědkyně a má charisma na rozdávání. Jsem přesvědčen, že bych se asi na místě McConaugheyho zachoval stejně.

plakát

Warrior (2011) 

Tenhle film podle mě předběhl svoji dobu. Kdyby vyšel o 5 let později, tak by určitě přibylo spoustu známých tváří z UFC a u komentátorského stanoviště by byl Joe Rogan.