Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Má to potenciál jít ještě mnohem výš, o Mlokovi de facto nic nevíme, přitom by byla škoda nevyužít nezměrný talent Eddieho Redmaynea. Chvílemi se mi zdálo, že se scénář drží sám na uzdě, doufám tedy, že v příštích dílech na nás čeká ještě odvážnější podívaná. Největším mínusem však shledávám absenci záporáka. Jeho přerod je jako by mimochodem a sami si to uvědomíte až v úplném závěru.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Když pominu, že fantastická zvířata hrají ve filmu jen komparz, tak stejně bohužel dopadl i příběh. Během sledování si toho možná nevšimnete, protože se na to dobře kouká a znovu se s chutí ponoříte do kouzelného světa v předpotterovské době, jenže po doběhnutí posledních titulků si řeknete, že se tam vlastně nic moc nestalo. Potenciál hereckého triumvirátu Depp, Law, Redmayne naprosto nevyužitý, celou dobu avizované finále vyšumí do prázdna a Credencův příběh je vlastně takový... nijaký. Při zpětném ohlédnutí cítím, že jsem se nejvíc těšil na prostřihy do Bradavic. Jinak drobná poznámka - hrad v rakouských horách, čistokrevníci, shromažďování svých podporovatelů, Paříž... Nepřipomíná vám to někoho?

plakát

Favela Rising (2005) 

Působivý a poutavý dokument, u něhož mi trochu vadila akorát forma provedení. Tím myslím kameru a podobné věci, jinak samotný příběh a všechny okolnosti jsou k zamyšlení. Tak si říkám, jak tahle země uspořádá MS ve fotbale a následné Olympijské hry. PS: Na titulky.com jsem nahrál přeložené titulky ze slovenštiny.

plakát

Fm (2009) (seriál) 

Trochu jiný styl sitcomu, než na který jsem byl zvyklý. Každopádně je svěží, zajímavý a hlavně vtipný. Že je trochu sprostší? Do téhle atmosféry se ideálně hodí nějaké to vulgárnější slovíčko. Já si oblíbil Doma. ;)

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tenhle film má jedno svoje heslo - být sám sebou, ať se děje cokoliv. Navíc je prezentováno geniálním Tomem Hanksem, a tak se asi každý vžil do Forresta Gumpa a každý hltal jeho příběh. Jediná škoda je, že nejde, aby měl se "Shawshankem" dělené první místo.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Futurama na plné čáře předhání Simpsonovi. Alespoň u mě. Přestože se někdy začíná opakovat děj dílů, stále je to skvělý, svěží a neustále zábavný seriál. Dr. Zoidberg!

plakát

Gauneři (1992) 

Čekal jsem od toho hodně a dostal jsem snad ještě více. Výborná atmosféra v jedné garáži, vtipné dialogy. "Velkoryse nás přesrali", hláška filmu. Ukázka, jak se dá z malého prostoru společně s kvalitními herci udělat vynikající film. A Quentin ještě neskončil... ;)

plakát

G-FORCE (2009) 

Pro děti, kterým je do 12 let, je to naprosto ideální film. Pro nás odrostlejší už to taková sranda není, ale každopádně jsem viděl i horší "rodinné" filmy. Tenhle ještě pořád drží svůj směr a nesnaží se hrát na něco jiného.