Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 2

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 2

Recenze (561)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uprimne receno, nevim, proc mel Burton potrebu remakeovat svuj starej pulhodinovej film, ale budiz. Dej je sice drobet natahlej, precejen pulhodinka by tomu slusela vic, ale jinak to je docela zabava. Skvela, temna atmosfera, sem tam nejakej vic hororovej nebo naopak komickej prvek, skvela animace i hudba. Sice jeden ze slabsich Burtonovo filmu, ale zase jeden z nejlepsich animaku tohohle roku. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Burton vzdáva príjemnú poctu klasickým starým hororom, no okrem toho nápadne odkazuje na vlastné filmárske počiny. V hlavnej postave osamelého Viktora môžeme sledovať navonok bizarného, no vo vnútri srdečného Edwarda a taktiež podivína Viktora z Mŕtvej nevesty. Frankenweenie je úchvatnou spŕškou burtonovských roztomilých kontrastov, bez ktorých sa nezaobíde žiaden jeho film a pre ktoré ho tak milujeme. Konvenčné, intelektuálne i duchovne zaostalé prostredie, do ktorého Burton vkladá svoje introvertné, no paradoxne duchaplné postavičky, množstvo vizuálnych vychytávok a skvelých nápadov, typická morbídna atmosféra filmu, absurdný humor a nádherne osobitá animácia. Nie som síce tak uveličená ako z predošlej Mŕtvej nevesty, ale po predchádzajúcich Temných tieňoch a vnútorne prázdnej Alice ma Burton opäť raz potešil. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $35,291,068Tržby Celosvetovo $81,491,068Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,481,379 //počet predaných kusov 629,088Tržby za predaj DVD v USA $15,356,302 //počet predaných kusov 221,247║ kópia pôvodného kraťasu z 1984, ktorý je obohatený o nevyhnutnú vatu aby bola dosiahnutá určitá minutáž a už nemá v sebe toľko citu ako originál, takže skôr len komerčná flákota bez skutočného srdca, Burton by mal radšej pomaly skončiť než padne sa samé dno /60%/ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Goodbye Kitty! Burton is back! Zvrhlé, dojemné a upřímné, jako byl kdysi Střihoruký Edward.V komentářích jsem četl, že to lidem přijde bez srdce....nenechte se vysmát.Už dlouho jsem od Burtona neviděl nic srdcovějšího, jeho typický styl na vás dýchá z každého filmového políčka, promakaný scénář plný odkazů, všude na vás číhá Batman, Ospalá Díra, Střihoruký Edward, vše dokresluje typická Elfmanova hudba.Prostě všechno je, tak jak má být a jak to od Burtona jako jeho fanoušek chci cítit.Moc moc příjemné pokoukání a čistá radost.Dokonce jsem si i během filmu zvyknul na černobílou, ale ještě mi asi bude pár projekcí trvat, než se přestanu ptát jestli by tomu neslušela barva s filtrem hřbitovní šedi.95%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Tim Burton sa konečne vykašlal na Deppa a aspoň malý progres predsa len nastal:) Hoci slovo progres je pri látke z roku 1984 asi nie veľmi výstižné slovo. Burton vybrakoval zo svojho starého "kraťásku" čo sa dalo, dal tomu celému nádherný čierno-temný vizuál a príbeh natiahol o hodinu. Dobre sa na to pozerá, postavičky sú skutočne výstižné a premakané, ale už poslednú polhodinu mal človek (teda ja:) pocit, že už sa nevie odkiaľ kam a už to nie je pocta, ale obyčajná kopírka. Každopádne, pozerá sa na to dobre a ako rozprávka na "dobrú noc" to funguje. Otázka však znie:"Vráti sa ešte Tim Burton v plnej sile alebo si budeme musieť už nadobro zvyknúť na priemerné recyklované filmy, ktoré sa podobajú ako vajce vajcu???" ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Jedná se o první snímek, natočený za pomocí animační techniky stop motion, který byl uveden v Imax 3D kinech. (kriticom)
  • Želva Shelley svým jménem odkazuje na příjmení autorky původního románu „Frankenstein“ Marry Shelley. (DanteZ)
  • Při pokusu oživit rybku ve sklenici, jsou krokosvorky přichyceny na sklenici, aniž by byly ponořeny do vody. Sklo je izolant, tudíž nevede elektrický proud. (Ali_Phe)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama