Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (240)

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Tento Cohenův film jsem viděla až jako poslední, ale vůbec mi to nevadí. Pobavila jsem se dost a nápad rapera, který je široko daleko nejslušnější kluk v okolí se mi líbil.

plakát

Amadeus (1984) 

Forman je úžasný a jeho snímky to potvrzují. Amadeus je asi nejlepší životopisný film, jaký jsem kdy viděla. A pokud si vás nezíská ani hudbou, ani scénářem, ba ani kostýmy, tak určitě si z něj zapamatujete minimálně "děsivě úžasný" smích geniálního skladatele...

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Přemýšlela jsem, komu věnovat svůj jubilejní 100. komentář. Nakonec vyhrál optimismus, radost ze života a láska... Prostě... Amélie, lék na všechny deprese. Audrey je neuvěřitelně okouzlující herečka a její oči jsou nádherně hypnotické...

plakát

Anastázie (2003) (seriál) 

Jedna hvězdička za úvodní melodii, druhá hvězdička za krásný šaty, třetí hvězdička za to, že to není jako jiné telenovely "v prvním díle ho uvidí, hned se zamilují a pak je milion dílů jen o tom, jak se snaží dát dohromady". Čtvrtá hvězdička je za to, že se to odehrává v netypickém prostředí a ta poslední za to, že se mi to prostě líbilo.

plakát

Anděl Páně (2005) 

To nebe bylo k smíchu. Trapné představy o "nebi" - Ježíš jako malý děcko, andělé v bílých hadrech a s křídly, Bůh jako starej dědula - HAHA

plakát

Anička s lískovými oříšky (1993) (TV film) 

Moje nejoblíbenější pohádka z dětství. Hodně jsem se při ní bála, ale i tak jsem ji milovala.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Hodně jsem se bála, že Thanos bude špatný a stereotypní záporák. A dostala jsem záporáka, který se hrdě může řadit k nejlepším komiksovým záporákům. Bylo to vtipné, bylo to smutné. Pár věcí tam bylo nesmyslných, ale zase poopravili pár věcí, které pokazili v předchozích filmech.

plakát

Barva vítězství (2016) 

Německo si řeklo, že byli pěkný svině v té době. Kanada si řekla, že USA je takovou sviní po celou svou existenci, akorát to tolik nevyřvává. Tak se rozhodli natočit film o Jessem Owensovi. Černoch, který se doma v USA setkává na každém rohu s rasismem a přijede do země, kde může bydlet i obědvat společně s ostatními (i bělochy). Jenže ne všechno je takové, jak se na první pohled zdá. Protože, i když by Olympiáda, měla být jenom o sportu, tenhle rok to muselo být jinak. Tentokrát to nebylo jenom o závodění. Bohužel, zatímco v Německu už koncentráky nestaví a v USA nemusí černoši sedět v autobuse na zadních sedadlech, příliš se toho za těch 80 let nezměnilo. Alespoň ne v myšlení lidí.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tak po zhlédnutí režisérské verze přidávám ještě jednu hvězdičku. Tohle je tak skvělý superhrdinský film, že se skoro nedá uvěřit, že je to DC (které IMHO skvělé filmy prostě nedělá). Wonder Woman je fantastická, Lex dává smysl, děj je víc vysvětlen a všechno do sebe zapadá. Hudba je fantastická, práce s kamerou výborná. Jo, konečně Snyder ukázal, že ještě pořád umí točit. Ten feel z Watchmenů, snad nejlépe natočeného superhrdinovského filmu, nastupuje znovu.