Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Kristina Jelínková nehraje častěji. Je nejen talentová, ale také nesmírně sympatická. Co se mi ale nelíbí je drak. Ten se moc nepovedl, ovšem s chrlením ohně to vylepšili. Stejně povedená je i maska Aničky. Zajímavé pak je, že když přijíždí král Štěpán na hrad a prší, tak přesto hoří dál pochodně. Pohádka je lehce zdlouhavá, ale jinak docela pěkná. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka, moje nejmilejší! Mohu ji vidět stále znovu a vůbec nechápu, co mají všichni s tou ovčí maskou. Naše děti ji viděly nesčetněkrát a nikdy z toho žádnou újmu neměly. Po všech stránek je tahle pohádka naprosto bezchybná: Vynikající scénář, skvělé herecké výkony, hlavně pana Čenského a Lindy Rybové, ale i všech ostatních, takže casting velmi šťastný, poetická výprava, hudba - ne, nic nemohu vytknout! A hlavní téma? Síla lásky, láska a věrnost sesterská - to jsou obecné hodnoty stále platné! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Určitě ta z lepších celovečerních novodobých pohádek, která však místy trpí jednak trhanou a pomalou kamerou, schází vypilovat některé drobnosti (např. proč na konci čarodějnici spálí draci, když zabíjejí pouze lidi). Možná je to i zbytečně dlouhé, no ale budiž. Lepší průměr. Film byl natočen na zámcích Hrádek u Nechanic, Valdštejn a v interiérech hradů Kost, Sloup a Helfenburk. Hudba: Jaromír Vogel ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pohádku jsem viděla až jako dospělá, noční pomočování z ovčí masky se tedy nekonalo. Záporem však jsou až příliš televizní (laciné) kulisy interiérů a určitá přeplácanost příběhu - rozeznala jsem motivy hned několika pohádek. Podle úvodních minut jsem čekala, že to bude horší hovězina, ale nakonec z "Aničky s hazelnutama" vylezl snesitelný lehký podprůměr - skutečná úleva po příšerných minutách u americké verze "Perníkové chaloupky". 45% ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

strašlivá ovčí hlava je nezapomenutelná, ale nikoli proto, že by tak děsila. To spíš děsí herecké výkony některých zúčastněných. Nevím, zda všichni, kdo tu kritizují exteriéry mají na mysli Hrádek u Nechanic, doufám, že se to týká spíše obydlí té jakože víly, zvláště pak hlídacích draků u vchodu. Mít k dispozici takovou příšernost, tak se snažím ji ve filmu ukázat co nejméně, zde naopak jako kdyby se režisér při každém průchodu jednotlivých postav vyžíval v dlouhých pohledech na ta kývající se loutková monstra z papundeklu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V němčině se film jmenuje Die verzauberte Anicka, což lze přeložit jako "zakletá Anička". (Janek2002)
  • Natáčení probíhalo ve zřícenině Helfenburk (Hrádek) u Úštěka, na zámku Hrádek u Nechanic a hradech Kost, Sloup a Valdštejn. (hippyman)

Reklama

Reklama