Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (126)

plakát

Armageddon (1998) 

Už i ty triky působí směšně...

plakát

Avatar (2009) 

Avatar je film plný paradoxů. Je o živoucí planetě, ale do jejího života nám dá nahlédnout minimálně. S pomocí ohromných prostředků tvoří nový svět a kvůli přístupnosti ho udělá skoro úplně antropocentrický, aniž by ale o člověku nebo jeho vztahu k okolí byl schopen říct cokoli zajímavého nebo přínosného. Film plný barev, který je dokonale černobílý. Film o lásce, který ale neobsahuje žádnou romantiku. Film ve kterém lidé dostanou na prdel a přesto je z něj cítit nadřazenost lidské civilizace. Film, ve kterém jsou lidé za největší hajzly a přesto ve mě dokázal vyvolat radost z toho, že jsem člověk. Film o zázraku přírody, kde největším zázrakem je lidský výtvor. Avatar je maximálně pohodlný- hlavně diváka nevystrašit, neznejistit, neurazit a nenamáhat ho, prostě mu dát jenom to, co už zná a natřít to líbivými barvičkami...tak aby to vstřebalo i malé dítě. Jako když když z kostek cukru uděláte kuličky a místo do ošklivé krabice ho zabalíte do pěkného barevného obalu. Určitě to bude všem chutnat, ale jenom blázen ty to označil za něco převratného. Bylo by vynikající, kdybychom se dočkali prequelu, ve kterém by se v rámci hard sci-fi rozebral fenomén avatarů. 5+1 za technickou stránku.

plakát

A zase ti Mupeti! (2014) 

Předcházející díl: Muppets Další díl: Muppets: Hijinx in Treblinka

plakát

Beowulf (2007) 

Je to hnusný. Pár hlavních postav vypadá občas dobře, ale zbytek je jak ze Shreka. Děj je fajn, tu báseň jsem sice neznal, ale od svého vzniku byly ty motivy mnohokrát přežvýkané, takže to na mě nijak výrazně nepůsobilo. Ale bitka s drakem byla hodně dobrá, hudba taky a pár světlejších míst se přece jenom našlo. 5/10

plakát

Big Lebowski (1998) 

Skvěle napsané dialogy, skvěle absurdní situace, ale nepřetržité klení po chvíli omrzí a celé se to plácá odnikud nikam.

plakát

Bláznovo zlato (2008) 

Zoufale nudná sračka. Romantické to není vůbec, vtipy tam jsou dobré asi tři a akce je naprosto sterilní. Zbytek je jenom nezáživná vata. Ženské publikum si asi užije svaly Matthewa McConaugheyho, pánové mají smůlu, protože Kate Hudson někdo ukradl prsa a ta druhá osoba ženského pohlaví je má zase vytesaná ze dřeva a přiklihovaná na svoji 12letou postavu, takže taky nic moc. A horší soundtrack už jsem dlouho neslyšel. 2/10

plakát

Bobule (2008) 

Bařina - Troška nové generace?

plakát

Control (2007) 

Je to o ničem. Hudba je super, kamera je výborná, ale jako celek je to hrozná nuda. Lepší by bylo z toho vytípat sadu jednotlivých záběrů, ty vyvěsit do nějakého klubu a k tomu pustit ty songy. :)

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Nechci říct, že je to sračka, přece jenom tam je Keanu Reeves, John Cleese a oči Jennifer Connelly...ale ten film je tak hloupý až to bolí. Logika a motivace postav odletěly do jiné galaxie, dialogy jsou stupidní a klišovité, triky jsou sociální, hudba nevýrazná. Promarněná šance, takových zajímavých věcí se tam mohlo řešit, a ono se tam přitom nic neděje. A stejně jako u Války světů uškodil posun do současnosti, kvůli čemuž základní dějové prvky nedávají smysl. Absolutně zbytečný film. 3/10 (originál jsem neviděl)