Reklama

Reklama

A zase ti Mupeti!

  • USA Muppets Most Wanted (více)
Trailer 2
Loutkový / Muzikál / Dobrodružný / Krimi / Komedie / Rodinný
USA, 2014, 107 min (Special Edition: 119 min)

Režie:

James Bobin

Kamera:

Don Burgess

Hrají:

Ricky Gervais, Ty Burrell, Tina Fey, Tom Hiddleston, Christoph Waltz, Debby Ryan, Danny Trejo, Ray Liotta, Usher, Frank Langella, Til Schweiger, Dexter Fletcher (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kermita si spletou se zločincem, a tak se ocitne ve vzdáleném vězení. Zatímco skutečný kriminálník, Kermitův dvojník Constatnine, vyráží s Muppety na turné, při kterém chystá loupež šperků, ale Muppeti začnou být podezřívaví... Muppeti ve druhém filmovém pokračování vyrážejí na světové turné se zastávkami v Berlíně, Madridu, Dublinu nebo Londýně. V zámoří však čelí velkému zmatku a nechtěně se zapletou do mezinárodního zločinu. Největší světový kriminálník Constantine se vydává za Kermita. Muppeti musí všemu přijít na kloub. (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (46)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

První část měla nadhled, z každého okénka na vás koukala nostalgie a láska k Muppetům. Film úspěšně balancoval na hraně mezi filmově sociální parodií pro dospělé a pohádkovým dětským filmem. Druhá část se zprvu tváří stejně. Prolog navnadí, aby postupem času upadl stereotypu z kterého si tolik utahoval. Nicméně, camea potěšila stejnou mírou, jako v předešlé části (Hiddleston!), ovšem s hlavním obsazením je menší problém. Ač mám Rickyho rád, tentokrát svůj šarm zahodil kamsi v dáli, ještě že to vytahovala překrásná a talentovaná Tina Fey, která by si pro sebe ukradla i němý film. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Charakter loutek stejně jako v prvním díle opět nevyužit a co víc, druhý díl na podobný způsob prostě úspěch mít nemůže. Tady se ani milovník Muppetů nemohl zasmát a být spokojen. Příběh je naprosto prázdný, až stupidní a zábava, která se zde objevuje může zaujmout leda tak děti, které ještě nejsou schopny chápat celý film. Jedno z mála plusů jsou skvělá camea, kterých je zde opravdu hodně. /45%/ ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ikdyž první Mupeti byla také pořádná blbůstka, tak to byla alespoň tedy taková roztomilá a hlavně svým způsobem zábavná blbůstka, toto pokračování bohužel už působí ale jen jako čistá blbůstka, bez jakéhokoli zpestření, když tedy nepočítám tančící a zpívající vězně Liottu a Treja, to rozhodně zábava byla, ale spíš už taková až undergroundová. Já jsem sice v jedničce nedokázal odhalit, jakým kouzlem si mě nakonec získala, nicméně zde se ono kouzlo už tvůrcům zopakovat nepovedlo, přestože zápletka je podobně jednoduchoučká, repliky stejně naivňoučké, postavičky taktéž dětinsky slaďoučké, ale zkrátka tu nic z toho už tolik nefunguje. Navíc veškeré postavy živých herců se tu chovají neustále jako naprostí retardi, písniček je sice pořád dost, ale už nejsou tolik chytlavé, humor se zvrhl do přehlídky trapností a závěrečné vyústění je matlanina, patlani obřích rozměrů, kdy mi přišlo, jako by se to tvůrcům celé krapet vymklo kontrole a každý si tam na place švihal své nápady a nikomu se to nepodařilo jaksi poskládat do rozumného celku. Mupetí atmosféra se zde též již nepodařila zachytit, já se u tohoto pokračování zkrátka opravdu již příliš nebavil, prostě to šlo už vážně až moc mimo mě a téměř ničím mě to neoslovilo. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Muppets Most Wanted se nakonec stalo tím, co vlastně paroduje. Hned první píseň v úvodních minutách nám prozradí, že Muppeti budou parodovat filmová pokračování. V této snaze by tedy mělo být vše větší, mít větší náboj a více hereckých hvězd. Každou chvíli se tak objeví nějaká ta celebrita a záporák v podání rusky mluvícího Kermita s pihou vyhazuje vše do vzduchu. Muppeti tak nastaví i celkový tón filmu, a ten je o poznání temnější. Jednička byla pro mě milým překvapením se sympatickým hereckým obsazením a nakažlivě pozitivní atmosférou s přehršlem vtipů. Tady je nám naservírován Ricky Gervais, který je obvykle opravdu vtipný, ale jeho styl humoru se do pojetí filmu nehodí, tudíž nám zbude jen Ricky/herec, a to není výhra. Nezlepší to ani Tina Fey se svým ruským přízvukem a rádoby tvrďáckým chováním bachařky v ruském gulagu. Kermit je totiž zaměněn za nejhledanějšího zločince světa. Hádáte správně. Vypadá stejně jako Kermit, akorát má pihu. Že má tvrdý ruský přízvuk a nechová se v žádném ohledu jako Kermit? Nevadí, zdůvodníme to tím, že se nachladil a i když jeden z Muppetů stále tvrdí, že je to ten nesprávný Kermit, nikdo mu prostě nevěnuje pozornost. Ne že by to byla až tak do očí bijící záležitost, protože u filmu tohoto typu se to dá odpustit. Bohužel pojetí filmu je dost negativní a temné. V hlavní roli hrají zločinci spokojeně loupící po celém světě a ruské vězení na Sibiři. Až na tohle jsou nabaleni Muppeti a jejich show. Není tak moc prostoru na vtipy a jedinou výjimku tvoří dvojice agentů vyšetřující zločiny. CIA a Interpol, neustále se snažíc jeden druhého trumfnout, to je sranda :). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde camea slávnych osobností sú omnoho funkčnejšie ako príbeh samotný. Ten je len odvarom stokrát videnej zápletky. Bobin to síce s bábkami vie a filmu sa podarí zo dva zo tri naozaj podarené vtipy aj sprostredkovať, ale bohužiaľ je to všetko príliš detské a miestami prostoduché. To ale nemení nič na fakte, že som sa zabával. Možno to nemá čaro prvého dielu, ale oproti predchodcovi je tempo živelnejšie a Animal stále vládne. Slabší priemer, ale pre Muppetov mám slabosť. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama