Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Vrána (1994) odpad!

Slušnej rape předlohy. Zdá se mi, že jak autoři, tak všichni kdo dávaj vysoký hodnocení předlohu nepochopili. Možná jsem to spíš já, kdo nepochopil film, možná to byla jenom parodie. Doufám, že to byla parodie. Všechny silný a emotivní momenty předlohy byly ve filmu proměněny v trapný klišé a k tomu autoři přihodili kupu patosu. Bravo.

plakát

Here Comes Honey Boo Boo (2012) (pořad) odpad!

Tahle show neni nic. Neni to ani tak debilní až je to vtipný a rozhodně to neni dobrý. Prostě jenom dokument o white thrash při které se člověk chce zastřelit. Nejhorší na tom je, že se na to lidi ve skutečnosti dívaj a říkaj si jak jsou lepší a, že ty lidi na obrazovce jsou fakt prasata a to je ten nejnižší druh zábavy. To se fakt lidi potřebujou ubezpečit o své nadřazenosti sledováním tohodle?

plakát

Skins (2007) (seriál) 

Mezi filmama a seriálama si nejvíc vážím těch, který mě přiměly se nejakým způsobem zamyslet. Dokázaly to např. 2001: Vesmírná Odysea, Stalker, Solaris a Battlestar Galactica, ale vždy to bylo o věcech, které se přímo nepromítaly to mého života jako teologie nebo lidská přání. Vzhledem k tomu, že patřím do cílové skupiny pro tento seriál, tak mě Skins donutily přemýšlet o mém každodením životě a v důsledku toho jsem přehodnotil některé priority v mé dosavadní existenci. Na seriál obdivuhodné, takže zasloužených 95%. EDIT: Pět hvězdiček pouze za první dvě série. Třetí je jasnej ODPAD.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Nechápu. Žasnu. Jsem zatlačen hluboce do sedačky a ani nedýchám. A v tom se mi přímo v mysli začne pomalu rýsovat těžce uchopitelná myšlenka. Zprvu nejde pořádně pochopit. Jako algoritmus, který můj mozek nedokáže zpracovat, jako větu kterou nedokážu formulovat mi protéká mezi prsty. Ale jak myšlenka nabývá na intenzitě tak jsem najednou schopen dotknout se jejích okrajů a pomalu vycítit poselství které se mi snaží sdělit. Je to vůbec možné? Mohlo by to tak být? Strach plíživě proniká do konečků mých prstů a pohodlně se usazuje po celém těle nedovolujíc mi nádechu. Je to strach z poznání.

plakát

Blade Runner (1982) 

I přesto, že děj je poměrně zdlouhavý tak se po celou dobu filmu nebudete moct odpoutat od obrazovky a na konci zůstane koukat s pusou dokořán. Skvělé vizuální zpracování, dokonalé herecké výkony i skoro až poetické dialogy jsou jedna věc, ale co vás opravdu dostane je propracovaná a strhující atmosféra. To co Ridley Scott dokázal natočit je naprostý master piece. Na tohle by se měl podívat každý.

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Jedním slovem: Jedinečné. S něčím podobným se jen tak na televizních obrazovkách nesetkáte. BSG je spojení více žánrů dohromady a kupodivu i skvěle fungující. Na jedné straně je tu hlavní příběh který je otevřen na začátku a ukončen na konci seriálu a na druhé straně je tu unikátní příběh každého dílu, který řeší problémy současné společnosti a vyvstávají takové otázky, jako do jaké míry je svoboda přednější před prospěchem celku nebo zda li jednání pod výhružkou smrti je kolaborace. Takových momentů je BSG plná a nutí vás zamyslet se nad zvyky naší společnosti. Vesmírné bitvy se svojí propracovanou choreografií a pěknými efekty jsou na televizní produkci něco nevídaného a dalece předčí i třeba nejnovější Star Trek. Postavy jsou zajímavé od začátku a postupně se rozvíjejí, řeší mezi sebou vztahy a mění se. BSG je zkrátka velice silné drama, které vás nenechá chladnými.

plakát

Star Trek (2009) 

Na úvod bych rád avizoval, že sem nikdy nebyl fanda Star Treku, ale taky jsem šel do kina bez předsudků a s neutrálním názorem. Ze začátku jsem se i přes poměrně klišé startovní scénu docela bavil, ale to co na mě poté scénáristé připravil bylo docela děsivé. Celkově příběh byl natahovaný a nemohl jsem se ubránit pocitu, že už jsem to někde viděl. Ale nejhorší na filmu jednoznačně byla neustálá snaha vecpat všude rádoby směšné "sitcomové" vtipy. Jen znechuceně sem přihlížel jak se nadrogovaný kapitán Kirk motá po lodi a naráží do věcí. Tohle podle mého názoru do sci-fi dramatu jakým se Star Trek snaží být nepatří. Dost hrozivý dojem z filmu zachraňují herci a hlavně postava Spocka ale i tak jsem vycházel z kina docela naštvaný a zklamaný.