Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Dexter - Nová krev (2021) (série) 

Po maratonu původního seriálu na mne New Blood hůře zapůsobit ani nemohla. Konec původní série mi přišel jako ideální otevřený konec, který dává fanouškům jistou možnost pracovat s vlastní fantazií a naději, že to s Dextrem přecijen nedopadne tak zle. První polovina všech nových dílů mne nebavila, přišo mi to nezajímavé, postavy se chovaly neogicky a hodně věcí zůstalo nedovysvětleno. Dextrova nešikovnost možná byla na začátku svým způsobem roztomilá, ale když už na to člověk kouká 10 hodin začne mů být Dextra vlstně líto tím nejpatetičštějším způsobem. Harrison je extrémně nesympatický. A ten konec? Pffff. Bizárek, který se budu snažit vztěsnit z paměti. Pro mne Dexter končí 8. sérií.

plakát

Jan Palach (2018) 

Jan Palach mě velmi mile překvapil. Je to film, který je promyšlený, scény se na sebe v různých částech filmu a příběhu odkazují (okno), jemná symbolika se zapalovačem a především vynikající herecké výkony. Filmy typu Jan Palach, na které jdeme do kina a předem víme, jak dopadnou nemají za úkol překvapit dějen nebo akčnosti, ale vybudovat v divákovi nějaký pocit, se kterým může z kina odejít, což se podle mne povedlo. Podařilo se velmi nenásilnou formou zachytit lidskou lhostejnost vůči údálostem, které mohou zcela otřást jemným člověkem jako je J. P. Velmi na mne zapůsobila dobře promyšlená sekvence posledních scén, kde se Palach chystá na svůj čin a postupně se setkává s celou řadou skutečností, které mu dávají příležitost rozmyslet si to. Přesto to něudělá. P.S.: Není to hudebně přeplácané (haleluja)! Škoda jen postavy Helenky, která by mohla mít ve filmu větší potenciál.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Speciál je zasazený do tak trochu alternativní historie, kde všechno funguje tak jak má - Sherlock se vesele oddává svým v současnosti mírně potlačovaným závislostem, John se může pyšnit huňatým knírem (aniž by ho někdo nutil oholit ho :D ) a Molly je převlečená za chlapa? Při sledování jsem se bavila a ráda sledovala, jak elegantně byl zasazen do série tak, aby jeho neobvyklá lokace nenarušila pointu moderního Sherlocka. Super je, že tento díl také vytvořil základ pro následující sérii. P.S.: Nejen, že se finále Hannibala inspirovalo Sherlockem, ale i Sherlock se dnes v Moriarityho objetí málem vrhl z útesu!

plakát

Pan Holmes (2015) 

Velice pěkné komorní drama o tom jak se stařičký génius snaží vypořádat s postupně chřadnoucí pamětí... Naprosto fantastický McKellen, dobrý scénář, povedená melodie doprovázející film. Líbí se mi jak výrazně se toto zpracování liší od všech ostatních. Tohle není akční Holmes Downeyho Juniora ani Cumberbatch se smartphonem. Tohle je náhled do života geniálního detektiva, dožívajícího ve svém vlastním stínu, člověka, který se bojí osamění. P.S.: Je velice zajímavé, jak ve filmu využili neodhalení Watsnovy identity.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Jasně, má to mouchy... hodně much (a motýlů), ale když vezmu v potaz kostýmy, jak krásně to celé vypadalo, Toma Hiddlestona a ten barák, nemůžu tomu dát míň než 70%. Jako halloweenský blockbuster to bylo fajn a já jsem se náramně pobavila.

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Jsem docela ráda, že Strach přišel s něčím novým - alespoň na české televizní scéně. Je to takové seriálové Inferno po česku. Dobře herecky obsazeno, pěkně natočeno, ale když řeknu "nepřehledné a překombinované" je to slabé slovo. Na druhou stranu, to že jsem u toho vydržela od začátku do konce, mluví samo za sebe. Myslím, že pokud nakonec přijdou tvůrci s druhou sérií a trošku pročistí scénář, mohlo by se jednat o opravdu dobrou detektivku, takže jim budu držet palce.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Pěkná výprava, nadějné herecké obsazení, ale to je bohužel všechno. Sentimentální a nesnesitelně patetický kýč, trvající skoro dvě a půl hodiny. Pokud nejste dvanáctiletá milovnice zvířat, která si chce pobrečet, vyhněte se Válečnému koni obloukem.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Všichni milujeme superhrdiny a Ethan Hunt dokázal, že i on mezi nimi má své místo. Mistrné provedení, dvojí agenti, pěkné lokace a... superúlisný padouch? Během těch dvou a čtvrt hodiny jsem se náramně bavila, užívala si designové pušky, které vypadají jako hudební nástroje, tuny rozbitého skla a humor jímž je film i tentokrát protkaný. Upřímně jsem zvědavá s čím přijde James Bond, protože nebude jednoduché tohle trumfnout.

plakát

Merlin (1998) (TV film) 

Nejoblíbenější film mého dětství. Klasická legenda o králi Artušovi zpracovaná tak, že se vedle filmových verzí (vysílaných v kině) nemusí vůbec za nic stydět. Díky výbornému soudtracku, kostýmům a zejména hereckému obsazení - Sam Neill, Helena Bonham Carter atd. se jedná o velmi povedený kousek.

plakát

Hunger Games (2012) 

Co si budeme povídat, trilogie Hunger Games je zcela průměrný knižní počin pro náctileté, ale je velice příjemné vidět, že i nepříliš dobrá předloha se dá velmi dobře převést na plátno! Má to atmosféru, pěkné provedení a spoustu mladých talentovaných tváří, na kterých to stojí. Hlavní důvod proč hodnotím tak, jak hodnotím je fakt, že (i když to má nějaké mouchy) si nedovedu představit lepší zpracování.