Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (166)

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*7,5/10* Nelze říci, že by mě New Blood zklamalo. Osobně jsem se bála, že pokračování Dextera bude vyloženě odpadní záležitost, která neměla spatřit světlo světa. Naštěstí se mé nejhrůznější představy nevyplnily a onu jízdu jsem si vesměs užila. Zvyknout si na změnu prostředí, kdy z barevného Miami se dostáváme do chladného městečka Iron Lake, bylo ze začátku poměrně těžké, ale nakonec jsem si tuto lokaci velmi oblíbila. Je rovněž zajímavé vidět, jak zde Dexter žije a jakou roli zaujímá s celém procesu chodu města a jeho obyvatel. V průběhu seriálu se dočkáme i návratu známých tváří z předchozích řad. Jde vidět, že NB mělo trochu vyšší rozpočet - lepší a kvalitnější záběry, zajímavé efekty atd. Co rovněž chválím jsou skvělé herecké výkony - zejména Clancy Brown v roli Kurta byl naprosto dokonalý, ale to by se dalo říct skoro o všech charakterech. Bohužel, konec mě opět nepřesvědčil natolik, abych mohla dát vyšší hodnocení. Ovšem jako celek funguje New Blood poměrně dobře a důstojně tak uzavírá dlouhou ságu Dextera Morgana. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je dobře, že tato řada vznikla. Na začátku mi dělalo velký problém si na všechny zvyknout, ale podařilo se a od půlky už to jelo skoro jako dřív. Jenže ono nikdy nic není jako dřív. Zdá se, že to celé nemohlo dopadnout jinak. Ale možná se to opravdu jenom zdá. Poslední tři díly byli moc nabušené a uspěchané - chyběly mezičlánky, jak píšou ostatní - chtělo to víc natáhnout, víc konfrontovat, potenciál to mělo lepší. Dva díly navíc by tomu určitě prospěli. Nechci ale jen kritizovat, grády to mělo i tak.  Spoiler: Pravda je ta, že se nikdo nechceme smířit s tím, že Dexter už prostě nebude. Ale nechat to zastřelit vlastním synem bez mrknutí oka?... Tomu jsem neuvěřil. Když už, tak Harison měl mířit, ale zastřelit ho měla Angela. Tak bych to viděl já. Dávalo by to větší smysl. Ale ne vždy je všechno podle nás. Že přátelé Dexterova klubu? :-D A jen tak nakonec mě napadá - co novou sérii s názvem "Son of Dexter "? Ne že bych si Harisona nějak oblíbil, ale na ledasčem se dá zapracovat... Ale teď budu truchlit, Dexter byl jako člen rodiny... Určitě nejen pro mě. ()

Reklama

Zek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem jeden z těch komu se osmá série nelíbila a i celkové zakončení mě zklamalo. Proto, jsem byl velmi rád, když se oznámilo obnovení seriálu. Od začátku mě tahle série bavila a zasazení příběhu na sever mi přišlo jako dobrý nápad. Musím říct, že i ten sériový vrah proti kterému Dexter šel, byl snad nejlepší jaký v tomto seriálu byl. Upřímně jsem čekal na setkání Dextra a Batisty což se nestalo a to je velká škoda. Jediné co mě trochu zklamalo, byl poslední díl, který na mě působil, jako kdyby někdo chtěl hodně rychle seriál ukončit. Přitom pokud už se vědělo předem jaký osud bude Dexter mít, tak mohl mít seriál daleko epičtější zakončení než co nakonec dostal. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

MEGASPOILERY: Důstojné zakončení seriálové ságy, ale docela mě zklamalo posledních dvacet minut, které byly zbytečné... Nejvíc jsem se těšil na scénu Bautista vs Dexter a na to ani nedošlo. Měl se jim ke všemu přiznat, objasnit zločiny jako poctu LaGuertě, Doakesovi, Debře a dalším, předat pasažéra svému synovi a sám by buď pokračoval ve vraždění ve vězení (kde jsou vrazi) a nebo by se zabil... Tak jako tak, určitě by to byl lepší konec - nebo příprava na další série Dexter & Son. Jeden ve vězení, druhej na svobodě. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední hvězdička je čistě z nostalgie, je to srdcovka. A zklamaná rozhodně nejsem, Dexter je pořád stejně dobrý, Michael C. Hall se pro tu roli narodil. Navíc úplně nové prostředí a postavy jsou velkým osvěžením a mají co nabídnout, a taky že ano. Pěkně se to každým dalším dílem zamotává ,ale neztrácí na napětí a to je pro mě u Dextera nejvíce. Po poslední epizodě přišlo mírné zklamání,ale nechala jsem si to v hlavě rozležet, a asi to mělo svoji logiku, přesto škoda. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama