Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (18)

plakát

Fair Play (2014) 

Tenhle film bez skrupulí útočí na vaše city. Člověku, který komunismus nezažil, se nechce věřit, že něco podobného mohlo být před třiceti lety realitou. Film je o Sophiiných volbách, před které vás takový režim může postavit, o lidské důstojnosti a hrdosti. Pro mě nejlepší antikomunistický snímek právě proto, kolik emocí ve mě dokázal vyvolat.

plakát

V dobré společnosti (2004) 

Pro mě příjemné překvapení. Chytrý film s velmi sympatickými výkony všech hlavních postav. Scarlet potvrdila pozici na špici žebříčku mých nejoblíbenějších hereček, tu holku mám fakt rád :-) . Myslím, že každý si našel situaci ve které se shlédnul, protože film je celkem realistickým pohledem do světa byznysu. Velkým plusem je, že příběh není předvídatelný, jak tomu je ve většině podobných filmů. Místy se člověk i zasměje (třeba scéna s novym Porshe neměla chybu). Všechno dokresluje pěkná hudba, což u mě nakonec rozhodlo o udělení plného hodnocení.

plakát

Vratné lahve (2007) 

Svěráci prostě uměj. Krásná komedie o stárnutí, které vtip rozhodně nechybí, ale zároveň dokáže dojmout. Svěráka s jeho tradičně vysokým standartem doplňují další skvělí herci - obsazení jednotlivých rolí se povedlo na jedničku. Snímek je natočený s mistrovstvím Svěrákům vlastním, i o dvě generace mladší diváci se dokáží vžít do role starouše Tkalouna. Svěrákovic filmy budou vždycky patřit mezi to nejkvalitnější z českých luhů a hájů a já už se těším na jejich další počin.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tom Hanks v životní roli , doplněný fantastickým Gary Sinisem, ztvárnil toho nejsympatičtějšího filmového hrdinu všech dob. Na filmu se povedlo snad úplně všechno, od vynikající režie, přes kouzelnou hudbu až po skvělou kameru. Také musím vyzdvihnout vynikající český dabing. Dojemné okamžiky se střídají s těmi, které vás smíchy pošlou do kolen. Je tu spousta kultovních hlášek. Forrest Gump má prostě úplně všechno, co má vynikající film mít a člověka nikdy neomrzí pouštět si ho znova a znova. Šest Oscarů je málo, tenhle film jich měl dostat aspoň 10 :-)

plakát

Bobule (2008) 

Na tenhle film jsem se dlouho těšil, a dočkal jsem se přesně toho, co jsem od něj očekával. Svěží letní komedie se spoustou kvalitního, neotřelého humoru, kde jedna skvělá hláška střídá druhou. Ústřední pár pohledné Terezy Voříškové s K. Hádkem ukazuje, že nastupující generace herců není o nic horší, než ta současná, a svými výkony trochu zastiňují ostatní poněkud nevýrazné herce. Film občas působí téměř jako reklama na Jihomoravský kraj, ale dlouhé záběry malebné, prosluněné krajiny ještě umocňují atmosféru pohodového léta. Myslím, že i zatvrzelí pivaři dostanou po Bobulích chuť na víno. Jeden z mála českých filmů poslední doby, který rozhodně stojí za shlédnutí. Jen jedno varování: Asi se vám bude stýskat po létu ;-)

plakát

Matador (2005) 

Originální komedie, která staví na fantastickém Brosnanovi. Ten vytváří s Kinnearem zábavnou dvojici. Přesně tenhle styl humoru mi sedí a některé scény mě fakt dostaly. Překvapuje mě, že si Matador nevysloužil vyšší hodnocení, protože doslova překypuje skvělými hláškami a já osobně jsem uvažoval i o 5 *. Až na pár hlušších míst jsem se totiž výborně bavil a ještě víc jsem si oblíbil Pierce Brosnana.

plakát

Román pro ženy (2004) 

Na Renče hodně dobrý. Normálně tenhle typ filmů moc nemusím, ale Román pro ženy má svoje kouzlo. Na tom má určitě podíl kromě dobrého humoru i geniální hudba. Jednoznačně nejlepší výkon předvedla Stašová, škoda je, že víc prostoru nedostal Donutil. Na romantický film jsem se překvapivě dobře bavil. A Kanóczová je kočka :P

plakát

Tobruk (2008) 

Jednoznačně film k zamyšlení. Ukazuje způsob, jak se dá natočit válečný film s relativně malým rozpočtem. Místo velkolepých bojových scén se pitvá v psychologii vojáka, sužovaného krutostí války - při filmu jsem si vzpoměl na mou oblíbenou knížku 'Na západní frontě klid'. Marhoul vsadil na neokoukané nebo úplně neznámé herce, což byla trefa do černého. Z filmu je znát jeho respekt k ČS legionářům a svým vyprávěním na mě dokázal opravdu zapůsobit. Proto jsem se po projekci nezúčastnil diskuse s autory filmu a herci - nebylo mi zrovna do řeči. Konečně zas jednou dobrý český film jiného žánru než komedie.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Na české poměry herecké obsazení snů. Dobré herecké výkony tedy nebyly překvapením. Hlavní myšlenka filmu se mi líbila, idiot František, rozplétající lidské vztahy byl správným klaďasem. Scény s jeho bláznovskými výjevy byly ale na mě někdy až moc dlouhé.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

"Chceš mě, chci tě" je komedie se zajímavým námětem, ukazující jak tváří v tvář opačnému pohlaví myslíme penisem. Má ale dvě části. První část je zábavná, chlap se ženskou se popichujou, je tu spousta komických situací a skvělých hlášek. Prostě všechno to, na co nás nalákal trailer. V druhé části ale humoru ubývá a stává se z toho podprůměrná, neoriginální romantika. Posledních 30 minut je vyloženě klišé. Pokud si chcete uchovat dobrý dojem, odejděte raději z kina před koncem, o nic nepřijdete.