Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Překvapivé zklamání. Výborný nápad o nájemném vrahovi s profesní krizí je udupán pomalým tempem filmu, který se táhne jak struna na kytaře. Brosnan je fantastický a stejně tak Greg Kinnear v roli "nečekaného kamaráda“, ale scénář je bohužel dost prázdný a i své silnější momenty rozmělní tím, že se v nich plácá dvakrát tak dlouho, než je třeba. Je to škoda, neboť Brosnan je vskutku excelentní ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

I na nájemné vrahy občas padne smutek. Pierce Brosnan si zahrál roli opelichaného cynického vrahounka na křižovatce. Nevěřila bych, že chlápek, který mě jako naleštěný Bond nikdy ani u srdce ani jinde nebral, mě zmuchlaný, neoholený a občas připosraný tak okouzlí. Spolu s Gregem Kinnearem, kterého mám ráda už od čtyřprocentního malíře se zlomenou packou, utvořili na první pohled nesourodý ale na druhý už dokonalý pár. Ačkoli scénář a režie dokonalé nejsou, pro mě je v tuhle chvíli důležitý pocit - a ten je báječný. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad skvelý, realizácia naozaj slabá. Počas celého filmu sa striedali skvelé scény s tými najnudnejšími ako na hojdačke. Dokonca aj dvojica Brosnan-Kinnear mala na viac, škoda prázdneho scenára. Chcelo to viac komédie, postava Juliana bola celkom vtipná, prekvapivo aj konverzácie. Neviem, pre mňa 70%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Život nájemného vraha je bezpochyby v mnoha ohledech náročný, zvlášť pokud patříte ke špičce a podle toho vás vytěžují. Neustálý stres si vybírá krutou daň a dřív nebo později se dostaví vyčerpání a krize. Mohlo by to být dobré východisko pro komedii, jenže výsledek neodpovídá očekávání. Chyba není ani tak v Brosnanovi. Ten komediální part a celé zadání zvládá, i když typově mu role uzlíčka nervů nesedne. Tohle by mohla být doména pro herce typu Pierra Richarda. Hlavní problém je ale ve scénáři a dialozích. Matador není zdaleka tak vtipný a dobrý, jak by mohl být. Má hodně hluchých míst a jede s bídou tak na třetinu plynu. Celkový dojem: 40 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezáživný film. Nudil jsem se od začátku do konce a ani jednou jsem se nezasmál. Pierce Brosnan zde hraje zabijáka kterej chlastá a spí s děvkama. Zřejmě si autoři naivně mysleli, že to bude zábava mě to vůbec nebavilo. Film si více jak dvě hvězdičky nezaslouží a to je pouze kvůli Brosnanovi, který se snažil dát do své role trochu života. --- My business is my pleasure ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Richard Shepard v bonusu na dvd uvádí, že film byl původně 130 minut dlouhý. Později se rozhodl jej zkrátit na 97 minut. (Terva)
  • Ačkoliv se ve filmu cestuje do Vídně, Las Vegas, Sydney nebo třeba do Budapešti, bylo vše natočeno v Mexico City a pak digitálně přepracované. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama