Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Pod hlavní postavou bych si sice dokázal představit i jiné herce, ale už po první sérii jsem neoblomně přesvědčen, že nikdo jiný by jí neztvárnil tak dokonale jako C. Murphy. Jedinou výtku, kterou bych k Peaky Blinders našel, je hudební podklad, který mi tam osobně nesedl a vždy mi trochu rozbije atmosféru Anglie 20. let.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Že se bude jednat o dobrý seriál jsem dle hodnocení tak trochu očekával. Ovšem originální pojetí, fantastické postavy, silný závan 80. let a k nim se vázající výborný soundtrack ve mně zanechaly mnohem hlubší stopy než jsem vůbec doufal. Nikdy bych neřekl, že mě mohou dětské postavy a jejich herecké výkony tolik bavit (obzvláště pak Millie Bobby Brown). Nesmím ani zapomenout na klasiky od Kinga, Carpentera, Camerona či Scotta, jimiž bratři Dufferové kořenili. Jednoznačných 5 hvězd!

Kosmos - časoprostorová odysea

Kosmos - časoprostorová odysea (2014)

Jeden z nejpoutavěji zpracovaných dokumentárních cyklů vůbec. Svou populárně naučnou formou shrnuje vše podstatné od atomu, přes vznik života, země či slunce až po samotný vesmír tak, jak ho známe. Neil deGrass Tyson je jako vypravěč sympaták, byť k hodnotnému vědci má zřejmě daleko. Ale o to vůbec nejde, vždyť on sám se nazývá populizátorem vědy a šiřitelem odkazu Carla Sagana, v jehož duchu Kosmos navazuje po více než třeti letech na saganovu sérii Vesmír.

Invaze

Invaze (2005)

Myslím, že zde se jedná o hodně vydařený seriál, který si jako jeden z prvních zahrává s potenciálem celovečerních filmů. Invaze je totiž dle mého ojediněle nedoceněný snímek, vyprávějící příběh 2 rodin z území, které napadl atypický hurikán. Charismatické postavy a s nimi spojené výborné herecké výkony, celkem vydařený námět, propletený tajemstvím a následným vytvářením nových "klanů", balící celý příběh do sci-fi rodinného dramatu - to vše nestačilo k tomu, aby si snímek našel větší diváckou základnu, a tak byl předčasně, po první sérii, ukončen (22. díl). Samotný McPherson (ABC) mu věřil mnohem víc, ale potřebné sledovanosti se dočkal až následný fenomén Lost, což je tak trochu škoda. 10/10