Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární série Kosmos - časoprostorová odysea je nový strhujícího třináctidílný pořad producentky a scénáristky Anny Druyanové a producenta Setha MacFarlana (Griffinovi, Méďa). Po více jak třiceti letech, kdy měla premiéru původní série, u nás uváděna pod názvem Vesmír, ve které mohli diváci spolu s Carlem Saganem ohromujícím a ikonickým způsobem prozkoumat vesmír, se Seth MacFarlane spojil s původními Saganovými spolupracovníky, scenáristkou a producentkou Druyanovou a spoluscenáristou a astronomem Stevenem Soterem. Společně pak vytvořili třinácti dílnou sérii, která má být nástupcem původního pořadu, jež získal televizní cenu Emmy a cenu Peabody za význačný úspěch a záslužnou veřejnou službu. Průvodcem pořadu Kosmos – časoprostorová odysea bude renomovaný astrofyzik doktor Neil deGrasse Tyson. Stejně jako původní legendární série je nový Kosmos ságou o objevování zákonitostí přírody a nalezení našich souřadnic v prostoru a čase. Série oživí nikdy nevyřčené příběhy, diváci podniknou cestu do nového světa a napříč kosmem, aby v malém měřítku poznali velkolepost vesmíru. Dokument přichází s novým způsobem vědeckého vyprávění, který odkrývá majestátnost vesmíru a znovu využívá slavné prvky z původní série, včetně kosmického kalendáře a lodi imaginace. Nejdůkladnější vědecké koncepty jsou prezentovány s ohromující jasností, spojuje se skepse s údivem a precizní přírodní vědy se setkávají s citovou a spirituální rovinou, což představuje jedinečnou zkušenost. (National Geographic)

(více)

Videa (46)

Trailer

Recenze (92)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nikdy som neohodnotil seriál skôr ako po dopozeraní série. Ale toto som jednoducho musel dať. Zhliadnuté zatiaľ dve časti a 5* veru ani mne nestačí. Nadupaný dokument plný nádherných obrázkov a pútavo podaných informácii, nie len o vesmíre. Zatiaľ najlepší dokument roku a jeden z TOP posledných 10 rokov. 100 %! ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle není co dodat špatného. Úžasný dokument a vždy se těším, o čem tentokrát bude. Nádherné zpracování, super téma, vesmír a cokoli co k tomu patří, mě fascinuje. Vesmírná loď, která se plaví vesmírem, zastaví na místech, o kterých je zrovna téma, vize do budoucnosti i kreslená minulost. Toto je můj televizní orgasmus. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Populární věda se v posledních letech stává nějak populární. :) Díky dnešním možnostem speciálních efektů je možno vykreslit jak gigantičnost vesmíru, tak drobnost jednotlivých atomů natolik atraktivním a líbivým způsobem, že i plnokrevné sci-fi filmy blednou závistí. Cosmos tyto vizuální orgie skvěle využívá k větší srozumitelnosti a uchopitelnosti informací. Jde poznat, že právě pochopitelnost a dostupnost pro široké masy hraje v seriálu prim. Pokud má člověk o kosmu už něco nastudováno, bude pro něj seriál z velké části příjemné opáčko, ale ono to v konečném důsledku vůbec nevadí. Cosmos totiž dokonale chápe pojem "škola hrou", spolu s jednotlivými informacemi prezentuje i renomované vědce, kteří se s jejich odhalením pojí. Každá epizoda tak představuje celý životní příběh určité známé figury, každá epizoda má svou narativní a emocionálně zabarvenou složku, která však nijak nekoliduje s vědeckostí podávaných informací. Cosmos je skvělý naučný material a pro mě spolu s How the Universe Works nejlepší dokument vůbec! 9/10 ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak jo, přiznám se, viděla jsem jen 1. díl, který se vysílal na AFO 2014, ale myslím, že jsem si dokázala udělat dobrý obrázek toho, jakým směrem seriál směřuje. No na mě to bylo až moc zpopularizované, málo vědecké a až moc zaměřené na tu blbější polovinu lidstva, aneb ne všichni potřebují jednu věc slyšet 5x za sebou, aby to pochopili a ještě takovým tím hlasem, jakože "jooo tohle poslouchejte, to je neuvěřitelné a úžasné, chápete to?". Takže já dávám 3-4*. Ovšem dozvěděla jsem se řadu faktů, o kterých jsem nevěděla, anebo mě pobavily některé řečené věty. Třeba že bakterie vynalezly sex. Díky bakterie! Ten cosmic calender byl docela povedený nápad. No a první namalovaný obraz vznikl v posledních 60 sekundách kosmického kalendáře. Bohužel si nemůžu vybavit, co bylo vteřinu před koncem, ale vím, že mě to taky zaujalo. No a ten příběh s Brunem, tož chudák to byl, ale ta animace byla otřesná. Tyhle snímky mě prostě fascinují, ať už jsou sebehůř či sebelépe podané, protože záhada vesmíru je kouzelná a nikdy nám nebude zcela vysvětlena a nebude námi pochopena. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

všeobjímající dokumentární seriál, v němž hraje prim vesmír jako takový, ale pozadu nezůstávají ani přidružená témata jako historie vědy, evoluční teorie, ekologická varování a další věci, což zde názorně ukazuje, jak všechno souvisí se vším.. Neil deGrasse Tyson je navíc sympaťák a očividně velký nadšenec do toho, co dělá (a není toho málo), což je při moderování tohoto pořadu znát - to jeho zapálení pro věc si zkrátka nejde neoblíbit.. celá série má navíc mohutný finiš, kdy poslední dva díly jsou určitě jedny z nejlepších, a tak ve mně převládají hodně spokojené pocity.. ty nejsilnější 4* ()

Galerie (11)

Související novinky

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (více)

Reklama

Reklama