Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Je velka skoda ze autori u toho serialu tak roztahali ten zacatek. Podle me je to totiz duvod proc byla sledovanost nizka a televize ABC se rozhodla Invazi pohrbit po prvni sezone. Poslednich sest dilu se totiz tempo zvysuje neskutecnym zpusobem a zaver serialu je opravdu vynikajici. Opravdu skoda nejspis nikdy nevznikne pokracovani. LOST nasadil latku velmi vysoko. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že jsem si to konečně zopakoval, protože napodruhé jsem to dokoukal a navíc mě to dostalo mnohem víc než předtím. Člověk si jen musí zvyknout na pomalý vývin všeho a zaměření především na dvě rodinky, ale jinak je to správně mysteriózní, napínavé, promyšlené, se zajímavými postavami a v druhé půlce ten seriál nabere takové grády, že jsem měl potřebu ho dokoukat co nejdřív to jde. Vyplatí se počkat, protože ta první půlka neustále mlží okolo zjevného a když vás nezaujmou postavy a atmosféra, tohle podivné tajnůstkářství vás leda tak vytočí. A že druhá série nikdy nevznikne je obrovská škoda, jelikož to stále mělo dost co říct, ale znáte to, jak je to s těmi nejlepšími seriály... Místo toho uspělo překombinované, přeceňované Lost, které má nejblbější závěr ever. 4* ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd (a v tom je právě ten největší problém), ale zhruba od 10. epizody se spustí soutěž scénáristů, kdo z nich bude neotřelejší ve vyprávěcích postupech. Největší síla tohoto sci-fi seriálu ční právě v nepředvídatelném vývoji, který vás naprosto strhne a samozřejmě ... ve Williamu Fichtnerovi. Kam tenhle člověk vleze, tam to je pod jeho taktovkou. Důkazem tohoto faktu jsou poslední dvě řady Prison Breaku, kde si Fichtner (a právě i podprůměrná třetí série mu dluží za to, že udržel laťku těsně nad zemí) krade každou scénu pro sebe (pomineme skutečnost, že v tom seriálu je opravdových herců poskrovnu). A závěrečný cliffhanger (tady již o Invazi) dostatečně diváka napne na další sezónu ... která se ovšem nikdy konat nebude. ABC bohužel nestačilo skoro 10 miliónů diváků na epizodu. Škoda, škoda -- má to zajímavé postavy, se kterými je lehké sympatizovat a od všech těch sci-fi invazí (i když osobně mám toto téma nesmírně rád) se to odlišuje dost na to, aby se zadělalo na seriálový hit. Po ukončení Veronica Mars další zářez, který zamrzí. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že u tohoto seriálu se vždycky většinu dílu nic neděje, až to najednou udeří a během závěrečných pěti minut dojde teprve k nějakému zvratu. Člověk stále čeká, kdy už "to" propukne, ale ono nic. Je to stále přebíhání okolo horké kaše, ale jaké přebíhání! Má to svoji atmosféru, výborné herce, na které si člověk zvykne, má to hodně silných momentů a nápadů. Člověk opravdu nemůže předem odhadnout, kam se tento seriál pohne dál. Hezky se na to dívá, je to sice na pokračování, ale každý díl má své nosné téma, postavy, kterým se věnuje pozorněji, kolem kterých se něco zajímavějšího děje. A líbí se mi stálá záhadnost šerifa Underlaye. Než člověk definitivně pochopí jeho "úmysly", o co mu skutečně jde, trvá to celkem dlouho. Závěrem si neodpustím rýpnutí do podle mého názoru nepovedeného českého dabingu. Sledovat seriál v originálním znění s titulky a česky přemluvené na Primě - je rozdíl. Seriál v TV ztrácí mnohé ze své atmosféry... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Po klasicky rozbehovom a "len" dobrom uvode, ktory sice trval asi 6 dielov, nam tvorcovia naservirovali perfektny mysteriozny serial, ktory ponuka nielen atraktivny dej, ale aj niekolko vychytavkokrasnych zaberov a viacmenej kvalitnych, nicim nevadiacich a sympatickych hercov a zaver, ktory patri medzi tie serialovo najlepsie. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)
  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)
  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)

Reklama

Reklama