Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (64)

plakát

Starship Troopers: Záchrana Marsu (2017) 

Jako film to moc nefunguje, hlavní postavy poznáme v podstatě až na konci, kdy už je po všem. Když to ale beru jako extra dlouhý herní videoklip, je to docela fajn.

plakát

Protiúder (2010) (seriál) 

Výborná první série s nic moc koncem, na kterou navazuje, promiňte mi to slovo, debilní druhá série. Jak tu píšou ostatní, první série je naprosto jiná než druhá. Na čem už se nejspíš lidi neshodnout je, který styl je lepší. Za mě to bylo, jako bych se díval na Watchmen, ti se mi líbili, tak mi někdo doporučil Avengers. Je to v hrubých obrysech to stejné, ale pokračování je o poznání povrchnější, tupější, hlasitější, barevnější, přepálenější a nesmyslnější. První řadu jsem sjel za jeden den, druhou jsem vypnul během třetího dílu.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Čekal jsem všelicos a snažil jsem se nemít předsudky. První díl dalece předčil očekávání. Pak to šlo ale z kopce a na konci první řady nemůžu říct, že jsem příliš odvázanej. Rozhodnutí vyprávět souběžně různé příběhy, které se odehrávají časově v úplně jiných obdobích, aniž by to bylo publiku nějak víc naznačeno, považuju za dost špatný. Já jako člověk, který četl povídky více než jednou, jsem se občas ztrácel v tom, na jakou chvíli na chronologické ose momentálně koukám. Ale především ... ty pozdější díly prostě nejsou zábavný. Skoro všude jsem měl pocit, že z předlohy šlo vytěžit mnohem víc. A když ne z předlohy, tak vycucat z prstu a prohlásit to za tvůrčí invenci. I to by bylo lepší než zoufale nezáživný díly, kde se prostě nic moc neděje. Souboje jsou boží, ale je jich dost málo. Efekty za mě neurazí, ale určitě nejsou hlavním tahounem. Kdyby byla celá první řada na úrovni pilotního dílu, je to bez řečí na pět hvězdiček. Takhle je to tak na tři a kousek. Bohužel.

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

Nesrovnatelně lepší než už tak celkem dobrý Daredevil. A jeden z velmi mála superhrdinských počinů, který se nebojím označit za hluboký. Rozhodně první za dlouhou dobu, ke kterému nepíšu "povrchní, tupé, hloupé, jen na efekt, bez jakékoliv myšlenky, se stupidními dialogy", jako jsem napsal v poslední době snad k pěti různým superhrdinským filmům a seriálům.

plakát

Ong-bak (2003) 

Když se po hodině nudné a klišoidní stavbě jakéhosi příběhového pozadí (tj. motivu, proč superhodný kluk zmlátí všechny neřády) začne konečně něco dít, rychle si uvědomíte, že ta akce není nic zvláštního. Srovnatelné kousky provádí Jackie Chan v podstatě každém svém filmu. Já jsem se chytal za hlavu, když jsem zjistil, že nejenže ty úžasné bojové finty nestojí za nic (zbytek filmu nestojí za nic bez debaty), a dvakrát tolik, když mi je začali servírovat opakovaně, ve dvou až třech záběrech na každou suprtrupr akrobatickou scénku, z různých úhlů. Nedokoukal jsem.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Tomuhle říkám herecký výkon. Přestože hráli dvě velice různé situace, ani na chvilku mě nenapadlo, že to není naprosto reálné. Hráli úplně normální lidi, nic teatrálního nebo přepáleného. Naprosto mě přesvědčili o svých charakterech. Jinak bych tenhle film neoznačil jako romantický. Je to zase jednou kapitola jednoho zcela reálného života, s nádhernými kapitolami i s těmi, které člověka totálně potopí.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

V tomhle tříhodinovém filmu nebyla ani jedna jediná scéna, která by mě nadchla. Naopak věcí, které mě vytáčely, tam bylo nespočet - obvykle nesmyslné chování a nulová motivace postav. Scénář nestojí za nic, režie je nijak nevyčnívající, herecké výkony nemastné neslané, akční scény bez nápadu a emocí, hudba absolutně o ničem. Ztráta času od začátku do konce. Jedna hvězdička, když vysloveně hledám, co na tom filmu nestálo úplně za houby - Neil de Grass Tyson sám za sebe, pěkná Gal Gadot, Jason Momoa v zajímavém cameu.

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Předramatizovaný, kýčovitý a blbý scénář je to hlavní, kvůli čemu jsem se místy smál, místy chytal za hlavu a celou dobu divil, že jsem to ještě nevypnul. "Láska je jediná síla, kterou nedokážeme vysvětlit."

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Do poloviny poměrně velká nuda, než se začne vylupovat celkem spletitý a zajímavě vymyšlený příběh, který pro mě osobně byl ale spíš naštvávací než příjemně romantický.