Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (244)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci seriál, kde sa skutočne teším na pokračovanie. A je tu dokonca aj jedno skutočne dobré cameo v posledných pár epizódach, kde sa to prepojí aj s predošlým Marvel seriálom Daredevil. A funguje to. Výborný výber hercov, skvelá atmosféra, miestami skutočne temné ale nikdy nie natoľko, aby to pôsobilo divne. Kilgrave je skvelý antagonista, Jessica skvelá protagonistka a rovnako mám rád aj Trish. Dúfam, že v druhej sérii sa dozvieme o postavách viac a som zvedavý, proti komu budeme bojovať tentokrát. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix v poslední době produkuje jeden lepší seriál než druhý.Po Daredevilovi,který se tvůrcům neskutečně povedl,jsem zhlédl i další film s podobnou tématikou.Seriál Jessica Jones sice vcelku není až tak dobrý jako DD,ale i tak má něco do sebe.Autoři se snažili vytvořit daleko temnější atmosféru,což se jim povedlo.Krysten Ritter se role povedla,ale hlavně podle mě zazářil David Tennant coby hlavní antipadouch Kilgrave.Popravdě ani sám nevím,jestli chci vidět druhou sérii,které se nejspíš dočkáme.Bude muset být alespoň tak dobrá jako první.Celé první sérii uděluji 80% ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tak po velkém očekávání přišlo menší zklamání. Daredevil byl ve všech ohledech lepší, měl napětí a ani jeden díl nenudil, dostali jsme přesně to, o čem je komiks Rok jedna. Jessica měla skvělý rozjezd, jenomže od poloviny řady se to začalo táhnout a nudit, poslední čtyři díly už zase stály konečně za to. Na to, že Jessica je silná a odolná, scény při boji a všechny akční souboje byly na velmi nízké úrovni, až to bilo do očí. Tennant jako padouch byl výbornej, jistě jeden z nejlepších od Marvelu, jeho šílenost a horlivost zahrál opravdu výtečně, byl neuvěřitelně dábělský, jeho rozkazy byly opravdu hororové a drsné, Mike Colter byl taktéž fajn, jeho charisma by mohl rozdávat. Ritter zahrála Jessicu dobře, její problémy s alkoholem a všechen ten stres byl dobrej, problém vidím prostě ve scénáři, seriálu klidně stačilo bohatě 8 dílů a dal bych pět hvězd, ale takhle bohužel, na rozdíl od Daredevila navíc jako samostatný seriál, kdyby nebyl součástí světa Marvelu, by nestál za nic. Místy to mělo opravdu drsnou atmosféru, bylo to temné a vážné, ale ten zbytek je bohužel ubíjející, opravdu nikoho nezajímá lesbickej trojůhelník, my chceme vidět Jessicu jak mlátí zloduchy. Ve výsledku to není zase tak špatné, kouká se na to hezky, ale vím jistě že se radši vrátím k Daredevilovi než k Jessice, jako průměrný seriál to však plní svůj účel. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

1. série za 90%. Pilot mě úplně nepřesvědčil, ale pak už se to naštěstí rozjelo a Jessica mě chytla víc než třeba Daredevil, kterého jsem ještě vlastně ani nedokoukal. JJ není dokonalá (toho opakovaného zatýkání a útěků padoucha bylo fakt trošku moc), ale má sympatické postavy, nečekané zvraty a působivou atmosféru. A ani u jednoho dílu jsem se nenudil. Jako třešnička na dortu pak působí návrat Rosario Dawson v posledním díle. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jessica Jones dělala všechno, co mohla, aby nesklouzla do průměru, ale bohužel přesně tam skončila. Nešetří temnými a realistickými odstíny stalkingu a vztahu, kde jeden druhého zneužívá a ještě si namlouvá, že svoji oběť miluje. Nešetří nadávkami. Nešetří proříznutými hrdly, kulkami a cákanci krve. Co je to ale platné, když Melissa Rosenberg nemá schopnost gradovat tempo nebo pořádně vyprávět několik příběhů najednou. Materiál, která napsala, se snažil být zralý, ale v mnoha směrech výsledek odpovídá tomu, co by na podobný námět napsala adolescentka. Hlavní hrdinka je hezká žena a proto ji miluje hned několik mužských postav. Většinu doby se ovšem chová jako babochlap a disponuje jenom mužskou silou, ne ženskou - což je přesně prototyp toho, jak "silnou ženu" píšou průměrní mužští scénáristé. A SPOILER největší zklamání a důkaz nezralosti je fakt, že v jádru se jedná jenom o příběh Jessičiny pomsty. Bohužel ale nemáme důvod jí tu pomstu přát, protože často připomíná spíš vzteklou fúrii, která si jde fanaticky za svým bez ohledu na škody. O co lepší by bylo, kdyby Jessica našla mír sama se sebou a obětovala svoji pomstu a Kilgrave místo zlomeného vazu skončil s trochou lidskosti. Co se týče hlavního záporáka Kilgrava, zamrzelo mě, jak snadno by mohl být zajímavější postavou než jenom sociopat, který má Jessicu jako svoji waifu, navíc s tak šikovným představitelem, jako je Tennant, a jak snadno (a v jak ploché scéně) se tvůrci záporáka s takovými příběhovými možnostmi zbavili. Jessica Jones zkrátka na Daredevila nemá, i proto, že Daredevil je plnokrevný hrdina příběhu, ne někdo, kdo se za každou cenu snaží stavět do antihrdinské pozice. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Ve videu říká Whizzer (Jay Klaitz) větu: „S velkou silou přichází velká duševní porucha.“ Jedná se o pozměněnou známou větu „S vekou silou přichází velká zodpovědnost“, kterou řekne strýček Ben Peteru Parkerovi / Spider-Manovi. (NiWi)
  • Záběry z akvária se natáčely v Atlantis Aquarium ve městě Riverhead ve státě New York. (NiWi)
  • Postava reportérky Thembi Wallace (Tijuana Ricks) je ta samá reportérka, která vedla rozhovor s Mariah Dillard (Alfre Woodard) v seriálu Luke Cage (od r. 2016). (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama