Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční
  • Drama

Recenze (234)

plakát

Láska a jiné pohromy (2006) 

Trochu si vybavuju, že jsem tenhle film před několika lety viděla a líbil se mi, hodně. Když jsem ho teď viděla znovu, nejsem si úplně jistá proč. Není to nejhorší film, ale hodně velká splácanina a spoustu scén a dialogů je přeafektovaných a neuvěřitelných. Průměr. Ale na druhou stranu má jistou atmosféru a kapku upřímnosti. A Jacks se mi líbila :)

plakát

Nauka o snech (2006) 

Nauka o snech se mého srdce bohužel nijak zvlášť nedotkla. Jsem ochotná přiznat, že jsem to nejspíš nepochopila. Ale nedokázala jsem se vžít ani do atmosféry filmu, ani žádná z postav si ke mně cestu nenašla. Občas mi secvaklo a ve vyjímečné chvilce jsem si myslela, že děj a jednání postav chápu. Něco se mi líbilo, něco už ne. Tak půl na půl. Možná za pár let budu mluvit jinak, dneska jenom za tři. Nápad jistě dobrý :)

plakát

Návrat na vrchol (2006) 

Uh. Trochu záběr na mé emoce. Možná je osa příběhu trochu okoukaná, vždycky je to o tom, jak se zvednout z popela a znovu zaplanout, ať už je to z jakéhokoli důvodu, nicméně já ve sportovních dramatech nejsem zatím moc zběhlá... Je třeba si připomínat, že se člověk nemá vzdávat. Že pocit, že jste zvítězili nad něčím co vás ničí vevnitř, je mnohem, mnohem víc, než to vítězství "opravdové". Možná mi tam chyběl takový ten pocit sounáležitosti, sehrávání týmu dohromady a taky pár dalších drobností... Ale je mi jasný, že tenhle film byl kapku o něčem jiném.

plakát

(Ne)šťastně až na věky (2006) 

Smutný, smutný, smutný. Nikoli příběh, ale to zpracování. Animace je děsná, příběh přinejmenším podivný a směšný a chování postav je zarážející. Tohle už asi vidět nechci. V některých verzích to vyznívá, jako že je Popelka hloupá, ale tady byla přímo nesnesitelná. Na druhou stranu, dokoukala jsem to až do konce. Držela to jenom zlá macecha Sigourney Weaver, která ale stejně prohrála. Tak co s tím? Dvě hvězdičky jsou až dost.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Zvláštní film. Podle hodnocení jsem čekala naprostou pětihvězdičkovku, ale u mě to stopro nebylo. Byla jsem celkem překvapená, že s každým viděným filmem si více a více oblibuji DiCapria, a naopak u mě trochu padá Damon. Ne, že by byl špatný herec, ale něco mi v něm nesedí, jakási nedůvěryhodnost v projevu, mimika... (Edit: Částečně beru zpět, po zhlédnutí Legendy o slavném návratu jsem svůj názor změnila - herec je dobrý, tady to asi bude tou rolí...) Film je dobrá spletenice, ale pokud se kouká pozorně od začátku do konce, dá se orientovat. Celkem překvapivých posledních třicet minut. I když člověk tak nějak předvídá vyvrcholení, stejně mám v sobě po shlédnutí neodbytný pocit, který na mě volá "These things happen... Shit happens."

plakát

Anděl Páně (2005) 

Trojana a Dvořáka hezky vedle sebe, to mi seslal sám Pánbů Bartoška :) Trojana vidím ráda už z principu a Dvořák, tomu se dobře podařilo vystihnout čerta, co není až tak zlý, ale aby anděli pomohl, to se zas nepřetrhne. Dobrý čert je prostě základ! (Proto mi třeba takový ušišlaný Vydra může vlézt na záda.) Anděl Páně je naprosto perfektně obsazený a těch pět hvězd by si skoro zasloužil - za pokus udělat zase jednou hezkou českou pohádku a ještě poctivě.

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Zklámání, obrovské zklamání. Připadalo mi to jako něco mezi Imagináriem a Jeníčkem a Mařenkou co loví čarodějnice. Akorát nepovedené. Už z všeobecného hodnocení (na které obvykle moc nehledím), kde se skoro všichni drží středové 'trojky' lze vyčíst, že se nás to všechno (ne)dotklo stejně, tzn. průměrně. Kde se stala chyba? Film se vleče, naoko se pořád děje nějaká akce, ale progress je pomalý. Nějakej francouzskej generál a jeho trdelní pobočník, to mohli vynechat úplně, bylo to naprosto nezajímavé. Není se tam moc čeho chytit - ve smyslu oblíbená postava nebo atmosféra. Prostě mi celý film proklouzl mezi prsty jako voda. Nebo spíš písek, ta voda aspoň osvěžuje. Imaginárium si pohrávalo se zvláštními nápady a představami, ty dva z lesa se aspoň snažili být drsní (a byli vtipní). Grimm brothers jsou lamy, který ke všemu přišli jak slepí k houslím. Líbila se mi výprava. A jedna nebo dvě scénky, které byly nechutné. Ale vzato kolem a kolem, pořád je to jenom průměr. Škoda, škoda.

plakát

Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005) 

No páni :) Krásná rodinná pohádka s trochou romance. Překvapilo mě moc pěkné zpracování, velmi vyrovnaný děj (tempo se drží, nenarazila jsem na slabou chvilku ani na příliš rychlý spád) a ve filmu figurují sympatičtí herci, i postavy - chůva McPhee byla 'kouzelná', líbil se mi tancující a laškovně mrkající osel i děsná paní Quickleyová. Takovou chůvu by potřebovalo na tucty dětí... P.S.: Taky chci svatební šaty ze sněhu!

plakát

Madagaskar (2005) 

Z Madagaskaru je cítit, že byl určen pro podstatně mladší publikum, než jsem já. Usuzovat se dá už z množství různých krkolomných pádů typu amerických "cartoons" a taky z počtu výkřiků a neidentifikovatelných skřeků. Ale i tak si slušně udržuje tempo "moderních" animáků - vtip, nápaditost, pár postav co si zamilujete... bondovští tučňáci a pařící lemuři jsou teda nezapomenutelní... Naivita mínus, příběh plus. Výsledek, za mě velmi dobré. Prostě: I like to move it, move it...

plakát

Objevování pravdy - Cesta do mayského podsvětí (2005) (epizoda) 

Už se mi dlouho nestalo, že bych si jen tak sedla k televizi a dívala se random. Ale tentokrát jsem měla opravdu smůlu, že jsem narazila zrovna na tohoto týpka, vydávajícího se za dobrodruha a znalce. Netuším, jaká paka mají na svědomí spáchání takového ošklivého přečinu proti dokumentům, ale měli by změnit povolání. Řeknu vám, že za a) jsem se vlastně nic nedozvěděla, protože fakta tam prakticky nejsou, a když už, tak jsou obalená takovými kecy, že je složité je vyfiltrovat. Za b) ten chlap je k nakopnutí a c)ani záběry nic moc, nedá vám to ani prostor se pokochat pěkným okolím, když už nic jiného. Jedinou hvězdu dávám za téma a ještě týden se budu utápět v lítosti, že jsem se radši nedívala na kriminálku na vedlejším programu. U té bych snad v klidu strávila oběd.