Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Tenhle film mě okouzlil. I když jsem z první asi půlhodiny byla lehce zmatená, postupně se mě zmocňovalo nadšení. Příběh je až směšně jednoduchý, ale natočený precizně - kamera, jasné barvy, prostředí, kouzelná Audrey Tautou, chvílemi se směju nadšením, z některých scén se mi chce dojetím brečet; všechny postavy jsem si zamilovala, každou scénu mám ráda - většinou se držím nohama při zemi, ten snový svět, který se ve filmu opěvuje, mě tak dostal, že mám chuť začít dělat něco tak šíleného jako třeba sbírat smích nebo tak... :) Podívanou dokresluje božská hudba mága Yanna Tiersena (Comptine d'Un Autre Été se stala jednou z mých nejoblíbenějších skladeb vůbec) a... a konec. Nemám co dodat. To se musí vidět :).

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Perfektní film. Všudypřítomný černý humor, úžasná hudba, loutky a herci, kteří se na dabingu postaviček opravdu vyřádili. Mrtvá nevěsta je můj nejoblíbenější snímek od Burtona vůbec, i přes (pro mě) dost depresivní konec tvářící se jako happyend - chudák Emily... vždycky mám z toho filmu chmurné myšlenky, že po smrti nás bohužel nečekají žádné pařby do rána s kostlivci v hostinci, kde obsluhuje beztělý číšník s francouzským přízvukem... ale kdybych potkala takového hocha jako Viktor, tak ho beru všema deseti, i kdyby byl mrtvola! :) Nikdo neumí podat morbidní témata a prostředí záhrobí tak kouzelně jako Burton...

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Rozhodně nejsem žádný odborník na Dostojevského, ale pár knih jsem už četla a zrovna Bratři Karamazovi patří k mým nejoblíbenějším. Proto jsem se jich na filmovém plátně docela bála, ovšem neprávem. Zelenka nezklamal. Herci předvádějí to nejlepší – ať už v rolích Dostojevského figur, ale i jako špičkující se herci působí autenticky. Nevím, koho vyzdvihnout dříve – démonického Ivana Trojana, který dává postavě zhýralého komedianta Fjodora Karamazova naprosto nový rozměr, nebo Davida Novotného alias Dimitrije, který je otrokem svých vášní? Nezaostávají ani ostatní – chladný Igor Chmela balancující mezi vírou a nevírou, Martin Myšička jakožto ztělesnění dobra a v neposlední řadě „pošuk“ Radek Holub a jeho epileptické záchvaty... pánům zdatně sekundují i dámy Krobotová a Badinková, jejichž výkony dávají vyniknout zásadním rozdílům mezi oběma postavami. I když zápletka s dělníkem, který přijde o dítě, se zezačátku zdá nepatřičná, u konce nevyznívá doztracena a jenom dokazuje, jak vypadá ztráta smyslu života v praxi. Když ještě přičtu perfektní zvolení interiéru (továrna se na první pohled zdá opravdu absurdní, ale bezvadně potrhuje pochmurnou atmosféru), vtipnou vsuvku s mončičákem a Kaczmarkovu hudbu, nemám co řešit – plný počet bodů.

Fantomas

Fantomas (1964)

Fantomase můžu vidět pokaždé a bavím se pořád stejně. S Fantomasem, ač je to chladnokrevný zloduch, prostě musíte sympatizovat nebo ho alespoň obdivovat. de Funés a Marais předvádějí životní výkony. A samozřejě musím vyzdvihnout perfektní český dabing! de Funése si bez hlasu Filipovského nedokáže představit snad nikdo a Moravec ztrvárnil Fantomasův smích NAPROSTO brilantně... ha, ha, ha.

Candy

Candy (2006)

Heath předvedl fakt obdivuhodný výkon a hodně sugestivně na mě taky samozřejmě působilo to, že z podobného důvodu, o kterém se točí celý film, už není mezi živými.. Abbie a Geoffrey si též počínali tak, že jejich výkonům není vůbec co vytknout. Cesta z "nebe" - mlhavého drogového opojení a opájení láskou, přes "zemi" - tvrdý dopad na dno odvykání a uvědomění si nevyhnutelnosti reality, až k "peklu", které je logickým vyústěním drogové závislosti... 5* už dávám jen za ten konec, který jsem nečekala a působil na mě i přes nádech určitého happyendu hodně drásavě. A taky za hudbu (Tim Buckley věděl, o čem zpívá) a za Candyinu básničku... film, který opravdu stojí za to vidět.

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Při tomhle filmu mi vždycky tečou slzy smíchu a sliny proudem... Všichni herci excelují, hlavně Deep Roy v roli... umpa lumpů :D a Johnny Depp jako Willy Wonka? No comment, bravissimo! "Jste tak zakrslí." "Jasně. Jsme děti." "To vás neomlouvá!" ...MŇAM!