Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Krimi

Recenze (71)

plakát

Gauneři (1992) 

Tarantino opět (viděno AŽ v roce 2009) dokazuje, že umí mistrně tvořit záběry, které pak budou používat všichni ostatní režiséři; že si umí hrát s časovými smyčkami, že opravdu nemá rád násilí a že 10minutové scény s detailním pohledem jsou vlastně docela normální, i když v nich (kromě záplavy sprostých slov) vlastně o nic nejde. Vůbec mi pak nepřijde divný, když někdo někomu uřízne ucho a pak s ním dementně tancuje po místnosti, zatímco někdo jinej se v ní válí v kaluži vlastní krve a snaží se daného uchořeza přesvědčit, aby nevraždil, načež je scéna završena střeleckým trojúhelníkem povedeným asi jako Červená karkulka v podání Jiřiny Švorcové a přiznáním hlavního padoucha, že vlastně fakt padouch není. A jestli je tenhle komentář divnej, tak to jste asi neviděli divnej film. Pak doporučuji Gaunery.

plakát

Gladiátor (2000) 

My name is Gladiator. Oskaři. Digitální zpracování římského Kolosea. Hvězdné obsazení dnes již legendárních Olivera Reeda a Richarda Harrise. Joaquin Phoenix se svou busy little bee přesvědčil diváka, že se dokázal vyrovnat se svým životem. Ridley Scott dokázal, že je hoden označení "Pan umělec" a Russell Crowe zase, že i Oskaři mohou někdy skončit za zásluhy v těch pravých rukou.

plakát

Gumáci (1994) (seriál) 

Škoda, že už je přestali dávat.

plakát

Hibernatus (1969) 

Zmerzlej pradědeček a hra na doby dávno minulé je out. Ale film dobrej a Funés je fantastickej. Jako skoro vždy.

plakát

Chůva k pohledání (1993) (seriál) 

Stupidní sitcom se stupidní zápletkou, ale s minimálně jedním skvělým dialogem v každém dílu. Slečna Fine je fine, ale Niles vede!!!

plakát

I.Q. (1994) 

Vtipný, ale průměrně. Meg Ryan se tady moc nepředvedla, ale scéna, jak staříci radí Timu Robbinsovi, je dobrá.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Pro příznivce Přátel a jiných přiblblin je tu dobrá zpráva: How I met your mother je vtipnější, má lepší dialogy a lepší, ne tolik zprofanované (jsou známí, ale ne tak hloupě jako Přátelé) herecké obsazení (nepočítám - li Prcičkovskou Alyson Hannigan). Zatím jsem viděla jen asi 2,5 dílu, ale už vím, co znamená smát se, až se za břicho popadám.

plakát

Jak se budí princezny (1977) 

Některé scény jsou přitažené za vlasy, ale Jan Kraus v roli neohroženého prince je úžasnej. Opět jeden z filmů, který se panu Vorlíčkovi povedl.

plakát

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974) 

Stella Zázvorková má nejlepší hlášky: "Jindřichu, kdo je ta velká dáma?", "Hm, pro kus žvance..." "Polohrubá, ta se může hodit". Dobrá komedie, jakoby ostatně duo MM + VV někdy udělali něco špatně.

plakát

Jeden hot a druhý čehý (1978) 

Povedená taškařice, jak by řekl znalec. Teď vážně. Annie Girardot a Funés k sobě nejdou, ale v tomhle filmu jim to kupodivu šlo. Tak výrazné osobnosti a přesto jen průměrný výsledek. Čím to bude?