Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá komédia v ktorej jediné plus je Einstein v podaní skvelého Matthaua plus jeho parta svojráznych správne roztržitých dedkov vedátorov.....Robbins v tom roku natočil fenomenálni film Vykúpenie....tak to je veľký skok v kvalite...nápad to nebol zlý ale tie nevýrazné dialógy až na hranici trápnosti plus Rayenová vo svojej tradičnej úlohe ..nudná až nepríjemná žena ktorá nikdy nevie čo vlastne chce. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Keď vidím to nízke hodnotenie je mi smutno. Pre mňa je I.Q. perfekný feel-good snímok, ktorý sa hodí na upršané večery. Málo ľudí ho pozná a o to je to cennejšie. Pre mňa hneď vedla Julie & Julia je to jedne z najpríjemnejších filmov pri ktorých sa dá robiť prakticky čokolvek. Má to príjemný soundtrack - či už pesničkový alebo klasický. Sympaticky šialeného Einsteina. Skvelú dvojicu - Robbins+Ryan. A tak (ešte raz!) feel-good atmosféru akú časti vo filme nenájdete. Ak si potrebujete dať na chvílu pauzu medzi psychologickými thrillermi, krimi, detektívok a podobne pocitovo ťažkých filmov, tak toto je ideálny film pre Vás! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Miloučký obličej Meg Ryan je stále spolehlivým prototypem romantické hrdinky, příjemné herectví sympaťáka Robbinse je dlouhodobou ozdobou 90. let a vitální Einstein v podání Waltera Matthaua skvěle ztělesňuje roztomilost a vtip, s jakými jsou Američané schopni vylíčit jakoukoli byť jen trochu svéráznou historickou postavu. Ve výsledku sice nic extra a chvílemi dokonce zavánějící nevyužitým potenciálem, ale už jen za ten originální nápad, inteligentní humor (tak krásně zesměšňující všechny inteligenty) a bezchybný casting nehodlám jít pod 70%. Ostatně k tomu ani nemám pádný důvod.. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Koukám na to jak vyjevený.Já jsem tomuto výbornému filmu dal poprvé jen 3*?To jsem musel být v hodně depresivní náladě, když mě nepobavila čtveřice geniálních(ale příšerně nepraktických) fyziků v čele s Albertem :-) Škoda, že podobných milých komedií není víc.Vznikali jen v 60-tých nebo 70-tých letech a pak takřka nic. Navíc je i výborný dabing, kde Waltera dabuje odborník na dědkovské role - Vladimír Brabec :-) ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vždy když jsem viděl v televizi upoutávku na I.Q., říkal jsem si "Do čeho to ksakru zase Einsteina namočili". Ale také jsem to nechtěl hnedka odsuzovat. A kouknul jsem se na to, načež teď musím svou kritiku pozměnit a uznávám, že je to i pohodovka, která neurazí. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama