Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Western
  • Krimi
  • Akční

Oblíbení režiséři (10)

Sergio Leone

Geniální tvůrce, u kterého je obrovská škoda že toho nestihl natočit více.

Woody Allen

Celý život se chce vyrovnat svému vzoru Bergmanovi, sám ví že se mu nikdy nevyrovná. Je jiný, tedy srovnání je zbytečné, oproti Bergmanovi má ale obrovský dar humoru, kterým je zcela výjimečný. Jeho scénáře jsou jedny z nejlepších jaké byly vytvořeny, je téměř zázrak že u tak velkého množství filmů které natočil vůbec neklesá jejich kvalita. 

Yimou Zhang

Zhang je pro mě dokonalý tvůrce. Inteligentní a citlivý. Je málo režisérů, u kterých hodnotím stejně vysoko různé žánry které točí, u Zhanga je rozpětí obrovské, od lyrických minimalistických filmů až po jedny z nejdražších akčních podívaných.

Claude Lelouch

Mám rád filmy které jsou prokombinované, kde se střídají časové roviny. Lelouch umí takovéto filmy točit.

Claude Chabrol

Jeho filmy jsou precizní po všech stránkách. Má výrazné barevné cítění. V každém jeho filmu alespoň jedna postava zemře násilnou smrtí, obecně se dá říct že žánr kriminálky povýšil na umělecká díla.

Francis Ford Coppola

Režisér převážně průměrných filmů, natočil ale nejlepší film všech dob, nejlepší válečný film všech dob a výbornou scifi komedii.

Karel Kachyňa

Jeho filmy mají atmosféru, jakou je rozpoznatelný od prvních minut filmu. Nejlepší český tvůrce, škoda že ve světě neznámý.

Karel Zeman

Jeho vize a způsob tvorby byly nadčasové, ve světovém měřítku je to gigant, kterého ale filmoví diváci kromě Japonska a naší republiky bohužel příliš neznají.

Akira Kurosawa

Pár let po válce dokázal oslovit ze zničeného Japonska celý svět.