Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (120)

plakát

Princezna zakletá v čase 2 (2022) 

Jak byla jednička dobrá, stejně tak je dvojka špatná. Škoda!  - divné triky - herecké výkony nic moc - příběh - jakštakš - hudbá ale zase výborná 😍

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Na moři (2022) (epizoda) 

Lepší než první epizoda. Elrond dostává víc prostoru a začíná být sympaťak. S trpaslíky mu to vážně jde a celá ta scénka s nimi působí legračně, odlehčuje Galadrielinu depku.  Opět se pokračuje v krásném vizuálu. Měla jsem radost ze zmíněných Silmarilů (opět snaha aspoň trošku osahat předlohu).  Linka s Arondirem mě nějak nebaví, avšak - jsem zvědavá, co je to za temný mečík. Též mě zajímá, kdo je onen "Kometa guy" Uvidíme, co předvedou dál.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) 

Prozatím úvod, který by mne nedonutil sedět u seriálu celou noc.  Ale! Když se oprostím od knižní předlohy, není to jako seriál k zahození. Je to krásné, výprava parádní, hudba, kostýmy. Snaha si nějak sáhnout na Tolkienovu mytologii tu je, ale vzhledem k množství materiálu zaplacených práv - řekla bych, že je to v pohodě. Ikdyž se to rozchází tak moc, že mě skřípou zuby.  :D Ale dokážu to zkousnout. Největší minus jsou postavy, kde se těžko hledá  - jó sympaťák. Žádný Aragorn (Viggo Mortensen), nikdo, kdo by se usadil v hlavě.  Možná tak chluponozí a jejich přenádherné ostružiny. Uvidíme, co druhý díl.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Po letech se kvůli tomuto filmu vracím na csfd, abych mu trošku svým ždibečkem zvedla hodnocení. Ono to ale není vůbec špatné: ten film má nádherný vizuál, skvělou akci a tak nějak hezky pokračuje v tradicí filmů alá Statečné srdce, Poslední samuraj či Gladiátor. Né tak perfektně, přesto však mnohem zajímavějc, protože je český. Těžko posuzovat historickou opravdovost (u výše tří zmíněných by se určitě nějaké to: ale, ale, v této době? našlo), protože nejsem historik. Jako lajk a člověk, který si rád užívá filmy v kině, na velké obrazovce, se skvělým zvukem - musím Žiškovi gratulovat. Myslím, že už v kině bylo dost trapných českých filmů, kde trapnému humoru a Langmajerovi kvete pšenka. Tady se pokusil někdo natočit český film světovým způsobem a ten hollywood je z toho cítit. Doufám, že aspoň tam to bude mít lepší hodnocení. Za mě naprosto skvělá podívaná, nádherná česká krajina, hrady.... A Ben Foster, kurňa, v životě bych neřekla, že budu mít zálusk na Žišku :D Ale jo, mám. Dala bych normálně asi tři hvězdy, ale že je to český a že tam hraje Matthew - dávám pět! A Ben Foster, nezapomenutelný Mazursky z Alpha Dog, je opravdu neskutečný!

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Film se mi velice libi, nebudu lhat, hlavne kvuli Ewansovi, hudbe a konecne dobre pojaty namet Draculy. Za mne rozhodne ten nejlepsi Dracula vubec. Kdyz jsem na nej sla do kina, nevidela jsem ani trailer, proste jsem sla se segrou, protoze ona je upir. A ja odchazela nadsenejsi nez upirovy maniak. Vazne.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Od fiĺmu jsem nečekala příběh, ze kterého se posadim na zaduli, nýbrž efektní podívanou, výbuchy, svaly a absurdní postavy. Zajímavy pohled na člověka, coby komoditu. :-)

plakát

Zmizení (2013) 

Film, který mne usadil do nepříliš pohodlné pohovky na celých 153 minut. Nešla jsem ani na wc. A to už je co říct, protože jsem u něj vypila dvoulitrovou kolu. Perfektní thriller, který bych ještě raději četla. A Gylenhaal? Už není roztomilý mladíček v teplé bundě z Dne Poté, vyrostl nám ve fešného herce - se zvláštním účesem. Jackman nezklamal.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Uz pri zacatecnim Jacksonove kousnutí do mrkve jsem věděla, že tady končí veškerá sranda. Vím, že mnozi Peterovi maji za zlé přehnanou velkolepost a knižní odlišnost...ale to je právě to, čím mě tento díl upoutal k nepříliš pohodlne židli v kině. Leč nejsu zastance dabingu, musím pochválit Šmakův hlas.

plakát

Prometheus (2012) 

OMG, tohle Ridley nedomyslel. Po shlednutí trailerů jsem čekala majstr-scifi a dočkala se ubohého zaplnění pátečního večera...kde žena, co nenávidí muže, porodí chobotničku, která zmutuje s mimozemským cestovatelem ve vetřelcovic předchůdce... ježíšmarjá.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Tak teď nevím, kde mi hlava stojí. Řeknu to, jak to cítím, seriál me zklamal.:( A Hannibal Lecter alá Mads M. stojí za velký kulový. Možná změním názor jestli se odhodlám k dalším dílům....