Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel se obává návratu dávného zla, Arondir učiní znepokojivý objev, Elrond dostává nový úkol a Nori poruší nejdéle dodržované pravidlo mezi Chluponohy. (Prime Video)

Recenze (241)

koxin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalost. Tolkienův feel a propracovanost, ten mix něhy, vážnosti, kouzla a akce, to všechno tam je. Jakožto další adaptace (tentokrát oproti filmům spíše rozšíření, prohloubení slepých míst Tolkienových náčrtů, které si sám on přál) to umí zároveň skvěle zachovat to, co trilogie od PJ udělalo skvělými, ale zároveň přinést svěží pohled na svět tisíce let před "postapokalyptickým" LotRem, plný nových tváří a míst. Jako první díl to bravurně rozložilo figurky na šachovnici a zároveň to ve mě zaselo semínko lásky pro každou z nich. Moc mě mrzí, že oči tolika fanoušků jsou (prakticky již od první zmínky před 3 lety) skloněny dolů, do temnoty pod hladinou, a nedokáží otevřít mysl a přijmout něco nového. I tak jsem přesvědčen, že tohle zatím respektuje předlohu v mnohém více než filmy od PJ (které miluju, což o to), a Tolkienovu vizi i hodnoty tvůrci opravdu pochopili — stačí nahlédnout dále než jen na pleť zúčastněných. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Klidně tento komentář přeskočte, předem se za něj omlouvám. Z lidí, co tohle odpadují je mi na blití. Moc bych vám přál, abyste byli schopni vysrat oči ze svoji prdele. Pro lidi jako jste vy, je škoda umělců, škoda krásy na téhle planetě. Fakt by mě zajímalo, jak by to každej z vás hulibrků napsal a natočil líp, a pak si za to vyúčtoval 79 zkurvenejch korun. Moc bych vám přál sledovat, jak je vaše práce spláchnutá do hajzlu hromadou rádoby fanoušků, kteří zapomněli na to, proč se filmy, seriály a fantaskní světy píší. Je mi z vás smutno, je mi smutno z vaší záště, je mi smutno z toho, že jste zapomněli. První tři díly seriálů jsou vždy expoziční. Chápu, že vám to nedochází. Protože vy, kteří píšete jak se zde jen kecá, zřejmě nemáte porozumnění pro narativní strukturu a knihu jste naposledy četli, když jste museli. Pro tyhle z vás doporučuju tik tok. Pro ty z vás, co jste otevření (neříkám nahajpení, ale otevření) tomu konečně se přenést přes to, že tohle není trilogie Petera Jacksona a jste schopni připustit, že se to tomu nesnaží vyrovnat a že je to úplně jiná kategorie, držím vám palce.  Obsah tu vzniká pro nás, pro fanoušky. Slouží k tomu, abychom unikli od problémů nebo získali novou perspektivu na náš život. Svět Tolkiena inspiroval tisíce příběhů. Díky němu vzniklo DnD, díky němu tisíce lidí mohlo překonat těžké chvíle a utéct. Do teď jsme se vždy těšili z těchto darů a vážili jsme si jich. Prosím nebuďte slepí a buďte otevření, nemá cenu proti tomu bojovat. Nevyznám se v tom. Studuju filmy celej život, sám jsem toho vytvořil ještě málo. Tohle bylo za mě prostě popichi. 18 minutovej prolog televizního seriálu, kterej má produkční kvalitu nejlepšího fantasy, no - odjakživa, fakt od trilogie Pána prstenů, jsem neměl víc fantasy pocit. Celej seriál si tu kvalitu navíc drží. Prozkoumáváme rasy, má to tu správnou energii, výprava je neskutečná, dialogy jsou chytré a cyklí se v tom příběhu. Říct, že postavy jsou nahovno a herci neumí hrát je jako pustit si první díl trilogie a stopnout ho po tom, co se Bilbo vydá do Roklinky a pak říct, že se tam jen kecá a že nechápete ty postavy. Je to úplně zbytečné vyvolávání naprosto zbytečných konfliktů. No, co k tomu říct. Ještě štěstí, že tu Tolkien není a nemůže číst vaše komentáře. Všem tvůrcům, umělcům, výtvarníkům ze srdce děkuji, snad to s dalšími díly doklapne i ostatním. Věrím tomu, krom hejt komentářů seriál sbírá vesměs 9-10/10 a to si i zaslouží. P.S.: Prachy jsou mi uprdele, je jedno kolik to stálo. Prachy nedělaj vždy kvalitu. Zkušenost. ()

Reklama

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A Shadow of the Past, vskutku. Ale klidně by se to mohlo jmenovat Force Awakens. Galadriel jako kombinace Xeny a sedmnáctileté arogantní bitch, ženské ušpiněné kopie Froda a Sama, Gandalf, Saruman na voru, teď už jen přidat Balroga a Nazguly a máme to kompletní. Scénář i postavy by líp napsalo i devítileté retardované dítě, takhle hluboké dialogy nepamatuju ani ze straight to dvd klenotů. Do you know why a ship floats but a stone cannot? Because the stone sees only downward. bastardize /ˈbɑːstədʌɪz,ˈbastədʌɪz/  change (something) in such a way as to lower its quality or value, typically by adding new elements. ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem od sebe po trailerech velkou šanci na cokoliv jiného než kritiku a opravdu se musím přemáhat, abych nebyl až sarkasticky příkrý a, jak se dnes módně říká, nekorektní. Ale zachovám chladnou hlavu, odpustím si jízlivé poznámky a nechám si je až po druhém dílu. Snad jen, že ta sterilita vysoustružená jak z 3D tiskárny z toho přímo prýští, absence jakýchkoliv autentických emocí a divákovi nezbude než si nekorektně všímat hlavně toho, jak důsledně genderově a etnicky vyvážené musí dnes obsazení být. Nejsem včerejší a jsem ochoten evolvovat a hrá podle nových pravidel, jakkoliv se nemohu zbavit výtek, ale pokud právě tohle kritérium je skrz prkenné až divadelní, vyprazdněné herecké výkony to hlavní, co divák řeší, něco je špatně. Ty tři hvězdy dávám spíš jako eventuelní možnost, že se adaptuji, ale bojím, bojím. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Galadriell nám rozpráva svoj príbeh o tom ako stratila brata v boji so Sauronom a ako sa snaží svet zbaviť zla. Popri tom sledujeme dejovú linku Hobbitov, ktorá nie je absolútne ničím zaujímavá snáď až na posledných pár sekúnd kedy sa im do dedinky zrúti meteorit. Pre mňa najzaujímavejšia linka je linka Arondira, ktorý čelí záhade otrávených polí. Prevedenie: V prvom rade by som po tak dlhej dobe dal do popredia neskutočnú nostalgiu a radosť z výpravy na Nový Zéland. Je pre mňa celkom zaujímavé vidieť mladých hrdinov z milovanej trilógie na ktorej som vyrastal. Zrejme to tu už viacero ľudí spomínalo ale nedá mi to. Ničí ma Genderove vyrovnávanie rás a pohlaví v dnešných projektoch kde by sa táto ideológia nemala do takej miery prejavovať. Čierneho hobita som prekusol ale čierneho elfa? Veď sám Tolkien prirovnal ich pleť k alabastru. Najhoršie na tom je, že postava Arondira je neskutočný simpoš a vidím to tak, že jeho dejová linka bude bomba ale jednoducho vo všetkej úcte k predlohe tam nepatrí. 77% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Dva vysoké stromy, které můžeme vidět na krátký moment ve flashbacku, jsou Telperion a Laurelin. Starší Telperion dával stříbrné světlo a byl též nazýván Bílý strom, Silpion a Ninquelótë. Okamžik, kdy poprvé zazářil, je zván Hodinou otvírání a od tohoto okamžiku se ve Valinoru začal počítat čas. Druhý strom Laurelin („zlatá píseň“), který dával zlaté světlo a teplo, si vysloužil též názvy Malinalda („Zlatý strom“) a Culúrien. Svou mocí je vytvořila Valar Yavanna, aby svou září osvětlovaly Valinor. (Illuminare)
  • Název seriálu se objeví až v 17. minutě. (griph)
  • Během prvních 24 hodin po premiéře zhlédlo první díl přes 25 miliónů diváků, což z něj činí nejsledovanější pilotní epizodu na Amazonu. (spacemaster)

Reklama

Reklama