Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (195)

plakát

Překrásná Kate (2009) 

Při sledování tohohle filmu jsem cítil řadu paradoxních protikladů. Kate není klasicky "beautiful", ale určitý dívčí půvab a charisma má. Všechny postavy mi byly nesympatické, ale nebylo mi jedno, co se s nimi děje a jak skončí. Chtěl jsem to několikrát vypnout, ale vydžel jsem, a nakonec ve mně zůstal dost silný dojem a pocit z příběhu a nálady filmu. První půlka je nudná a zdlouhavá, tak na jednu hvězdu, ale druhá, když děj začne jít na krev, je možná i na čtyři hvězdičky. Takže nakonec tomu dávám průměrné tři, ale (další paradox) rozhodně to není průměrný film v tom smyslu, že ho člověk rychle zkoukne a hned na něj zapomene.

plakát

Boy (2010) 

Nesmírně milej a pohodovej film, opravdový pohlazení na duši. Novozélandská partička mi udělala čirou pětihvězdičkovou radost. Režisér a představitel tatínka Taika Waititi musí být naprostý šílenec v tom pozitivním smyslu slova. Doporučuju každému, neváhejte.

plakát

Útěk z Huang Shi (2008) 

Tak s tímhle mám jeden velkej problém - Číňani si bolestínsky spolunatočili film o tom, jak je Japonci za druhý světový války masakrovali (a některý scény jsou opravdu dost působivý), ale smůla je ta, že Čína teď v Tibetu dělá víceméně stejnej masakr, jen utajenější formou. To jsem při sledování tohohle filmu nemohl dostat z hlavy a proto mě tahle čínská tragédie nemohla dojmout, sorry.

plakát

Mulan (2009) 

Zklamání. Těžkopádné, nenápadité, zdlouhavé - od půlky se to vleče jak Trabant v dlouhým kopci. Bojové scény nudí a filosofující rozhovory ještě víc. Vadila mi i občasná zkratkovitost scénáře - vojenský vzetup Mulan z prosté pěšačky na generálku během dvou minut je prostě směšný. A celé to nezachránila ani charismatická Wei Zhao, a to už je co říct.

plakát

Čínská odysea (2002) 

Několik neskutečně vtipných fórů, kdy jsem se hlasitě smál, pár trapných nebo nepochopitelných gagů, sem tam nějaká vata a zbytečně dlouhá stopáž. Celek působí nevyrovnaně a trochu chaoticky, ale je to rozhodně jedna z nejlepších asijských komedií vůbec. Takže trochu - a kvůli Wei Zhao rád - přivřu oko a dám tomu čtyři hvězdy, protože film rozhodně pobaví a rozesměje.

plakát

Hua pi (2008) 

Vůbec ne tak špatný, jak tady spousta lidí kleje. Je tam víc romantiky než akce, ale to mi ani v nejmenším nevadilo, na rozdíl od fanoušků Donnieho Yena, kteří jsou zjevně zklamáni, že jejich idol toho tady málo zrubal. Příjemný odpočinkový film na poctivé tři hvězdy, nic víc nic míň.

plakát

Atentát na střední (2008) 

Hrozná blbost, ale opravdu příšerná. Nechápu, jak donutili Bruce Willise, aby hrál v něčem takovým.

plakát

10 položek a méně (2006) 

Tak na tomhle mi přišla zajímavá akorát Paz Vega, ale ta sama neutáhne prázdný a nezajímavý film o ničem. Naopak mě vůbec nezaujal Morgan Freeman, i když se snažil exhibovat o stopéro (například při napodobování chování a pohybů hluchého Leeho ze sueprmarketu). Celkově zcela zbytečný film.

plakát

Inhyeongsa (2004) 

V půlce filmu bych dal i čtyři hvězdy, protože výchozí situace pro akci je dobře nahozená, prostředí je zajímavé, atmosféra díky loutkám a pár divným týpkům slušná a divák může být natěšený na žně... Ale ouha, když se dostaví očekávaná sekačka, jde to s celým filmem od deseti k pěti, děj je nelogický (to se u horrorů stává), nestrašidelný (to by se stávat nemělo) a hlavní hrdinka víc a víc nesnesitelná, fakt jsem se modlil, ať ji už konečně někdo sejme. Takže nakonec zklamání z promarněné šance.

plakát

Far North (2007) 

Bezútěšnost severu, minimální děj, občas trocha nepříjemné atmosféry. Nakonec ale z toho všeho zůstane v paměti ten konec, který mě docela dostal. Celkově bych to viděl jako lehký podprůměr, jedno zkouknutí stačilo až až a tenhle film si nikdo z herců mezi svá nejlepší díla určitě nedá.