Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (359)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Nenechte se odradit dlouhým rozjezdem filmu, kde se jen řeční a nic neděje. Buďte trpěliví a veřte, že se film rozjede a dít se toho bude postupně docela hodně a všechno do sebe pěkně zapadne. Já jsem se i zasmál, protože to co se tam děje působí absurdním černým humorem. Pokud chcete vymalovat interiér do ruda, pozvěte si Osm hrozných, ti produkují červené barvy víc než dost :-)

plakát

Kráska a zvíře (2014) 

Vizuálně nádherně natočená romance disponující stejně tak povedenou hudební kulisou,. Kráska si svoje označení taktéž zasloužila, chyběla zde ale větší citová chemie mezi Kráskou a zvířetem, aby divák uvěřil, že se nakonec Kráska do zvířete skutečně zamilovala, čemuž měl být dán ve scénáři ten největší prostor. Kráska hraje karty něco za něco a najednou má ve finále divák uvěřit, že v tom je skutečná láska, která prolomí kletbu. V tom nejpodstatnějším se tedy film moc nevytáhl. Pro ženské publikum se pak nabízi otázka, jestli samotný princ je taky tak pohledný pro ženy, jako je Kráska pro muže. No, kdyby finální zamilovanost Krásky ke zvířeti byla uvěřitelnější, tak by to bylo na 4 hvězdy.

plakát

Valkýra (2008) 

Valkýra by se dala považovat za remake Stauffenbergu z roku 2004. Jedná se o filmy zrekonstruované podle skutečných událostí pojednávajících o atentátech na Hitlera. Vysokorozpočtová americká Valkýra s hvězdným hollywoodským obsazením je však mnohem výpravněji a podrobněji natočená verze.

plakát

Operace Valkýra (2004) (TV film) 

V porovnání s novější vysokorozpočtovou Valkýrou je Valkýra mnohem výpravnější a podrobněji ztvárněný film na úplně stejné téma. Stauffenberg jakožto televizní film je mnohem skromnější a ucelenější. Viděno krátce po Valkýře.

plakát

Capone (1975) 

Vůbec ne špatný mafiánský film z amerického prostředí dvacátých let. Dobová atmosféra je naprosto výborná, krásná dobová auta, prostředí, domy, přestřelky, bomby. Pěkně natočená mafie. Stalloneho v roli padoucha (mafiána) čekejte až v půlce filmu. Kéž by došlo k věrnému a doslovnému zfilmování naší hry Mafia. To by byl teprve gangsterský skvost. Oproti velkofilmu Kmotr se tu po celou stopáž něco akčního děje a díky Bohu méně kecá.

plakát

Divočina (2014) 

Čekal jsem zajímavý výlet krásnou přírodou plný dobrodružství v divočině a dostal jsem nudu s nesympatickou hlavní postavou s příběhem, který se točí pouze kolem jejích myšlenkových pochodů její pošramocené duše a spousty nudných keců kolem toho. Nijak to na mě nezapůsobilo, úplně se to minulo účinkem, než který jsem od filmu očekával. Zážitek nulovej. Samotná realita takového pěšího výletu napříč amerikou by asi taky vypadala trošku jinak. Úvodní scéna na skále svítala nadějí, že se bude jednat o zajímavé dobrodružné drama v očekávaném stylu, v jaký jsem doufal, ale touhle scénou to taky skončilo. Ve filmu se prakticky pak už naprosto nic zajímavého nedělo. Zdůrazňuji, úvodní scéna dávala naději a tou to skončilo....Skoro 2 tisíce km napříč divočinou v reálu nabízí neskutečné množství zážitků v divoké přírodě, které se daly zfilmovat, ale film je v tomto naprosto vyčpělý, absolutně nevyužitý. V popisu filmu se píše -"s nulovou zkušeností s divokou přírodou"... Toto dává čekat mnohé a možná by i film za tu dlouhou stopáž mnoho takových autentických zážitků hrdinky s divokou přírodou stihl pojmout, nebýt těch rušivých flashbackových prostřihů o jejím depresivním civilním životě.

plakát

Marťan (2015) 

Konečně obsahově trochu vážnější a realističtější film o Marsu, kde nefigurijí mimozemské příšery žeroucí lidi. Koho nefascinuje Mars a okolnosti kolem této planety, bude se nudit i při úchvatných realistických záběrech na samotnou planetu a její krajinu. Dnes je Mars a jeho povrch vizuálně dostatečně zmapován sondami a film je těmito skutečnostmi inspirován, takže se nejedná vizuálně o žádné scifi, ale o záběry, jak to na Marsu opravdu ve skutečnosti vypadá. To je hlavní inspirací se na film podívat. Kdo se vážně zajímá o Mars či Vesmír všeobecně, tak samozřejmě najde spousty nelogických aspektů, na které film nebere ohled, ale je to pořád scifi film, nikoliv naučný dokument.

plakát

Nebojte se tmy (2010) 

Film je kvalitně natočen s poutavým prostředím obrovského starého domu, horor to je, ale strach to nenažene. Ještě ubrat na vážnosti, přidat trochu odlehčené černohumorné scény a měli bychom tu hororovou komedii o vražedných příšerkách. No, tento film ale není komedie, příšerky nejsou srandovní a herci hrají své role velmi vážně, takže je to čistokrevný horor, kde např výborně svoji roli zvládá holčička, která působí skutečně utrápeně, depresívně a vystrašeně. Ovšem kdo čeká lekačky a pocit tajemna a neznáma, tak bude muset hledat jinde.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Dlouho jsem se na tento horor těšil, protože už vizuál napovídal, že půjde o goticko vizuální orgie. Gotické horory se hojně natáčely v 60tých a 70tých letech 20tého století a toto je pocta gotickým hororům se vším všudy. Zde exceluje do puntíku vyšperovaný vizuál, obrovské a tajemné viktoriánské sídlo je ta největší pastva pro oči a duši fanoušků těchto filmů. Také kostýmy, hudba, atmosféra, vše na nejvyšší úrovni. Na druhou stranu, označil bych tento film lehce krvavou goticko hororovou romancí, film neexceluje infarktovým strašením. To nebyl ani hlavní cíl tvůrců. Od lekaček a účelného strašení jsou tu jiné duchařské horory, bát se u filmu divák moc nebude. Z filmu je po všech směrech cítit, že byl točen srdcem k danému žánru. Kéž by tento film znovu rozjel a oživil éru gotických děl. Dnes tu máme v módě samé levné found footage rychlokvašky a už bylo na čase natočit zase jednou technicky dokonalý film. Doporučuji si tento film užít v obrazové HD kvalitě, nejlépe na velkém plátně v kině.. Film je docela přebarven, ale stačí si dle vlastního vkusu trochu pokrát s úrovní barev a problém je vyřešen.. Příběhový a dějový obsah filmu ať si každý přebere jak chce, mě se film celkové zamlouval jako celek, v první řadě jako vizuální gotická perla.

plakát

Čarodějky ze Salemu (1996) 

Mocná církev, fanatismus, lidská hloupost. Dokonalá ingredience ke zrození zla a ztrát na lidských životech. A ve jménu Boha.