Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (318)

plakát

Hotel Modrá hvězda (1941) 

Vynikající Nataša Gollová v roli majitelky zchátralého hotelu. I zde, stejně jako ve filmu Eva tropí hlouposti ji zdatně sekunduje Oldřich Nový, tentokrát v roli nápadníka. A pozadu nezůstávají ani pánové Pivec, Pešek a Novotný - Vy jste pozůstalí? Ne, my tady spíše pozůstáváme. Nestárnoucí komedie.

plakát

Cesta do Rokycan (1981) (TV film) 

Klasický příklad manželského soužití po x letech. Dialogy jsou vytříbené k dokonalosti. Vladimír Menšík a Iva Janžurová hrají fantasticky a do toho jim zdatně sekunduje Vladimír Dlouhý. Zkrátka vynikající konverzační komedie .

plakát

Hry bez hranic (1965) (pořad) 

Moje oblíbená soutěž. Viděla jsem každý díl a na každý jsem se těšila jako malá. Škoda, že dnešní zábavné soutěže už nemají takovou úroveň.

plakát

Studentka (1988) 

Krásná Sophie Marceau a charismatický Vincent Lindon. Oba herci hrají přirozeně a je tam cítit jiskření. Celý film navíc podtrhuje nádherná hudba Vladimira Cosmy - nejvíc se mi líbí ústřední píseň You call it love. Tento film jsem viděla poprvé zhruba před 20 lety a zamilovala jsem si ho. Proto mě potěšilo, že ho nyní vydali na dvd a já ho mohla opětovně zhlédnout. Tento film rozhodně patří mezi mé oblíbené romantické filmy.

plakát

Videostop (1985) (pořad) 

Nejlepší soutěžní pořad z dob minulých. Jan Rosák byl v té době na vrcholu své kariéry a líbil se mi i Karel Čáslavský. Videostop jsem sledovala pokaždé.Škoda, že dnes už nikdo nedokáže natočit podobnou filmovou soutěž, která by dokázala pobavit a měla úroveň.

plakát

Krajina s nábytkem (1986) 

Příběh o důsledku mladické nerozvážnosti, Bezstarostný Zdeněk se náhle ocitá na životní křižovatce a musí voliit mezi studiem na konzervatoři nebo péčí o dítě, které navíc ani není jeho. Dá talentovaný mladík přednost kariéře nebo přijme zodpovědnost a postaví se k problému čelem.? Vladimír Javorský ve svém nejlepším filmu předvádí výborný výkon. Pokaždé, když film vysílají, tak si ho nenechám ujít.

plakát

Ostře sledované vlaky (1966) 

Tento film patří mezi výkvět naší kinematografie a je obsazen výbornými herci. Adaptace románu Bohumila Hrabala v režii Jiřího Menzela dopadla na výbornou. Nejlepší z celého filmu je dnes už klasická scéna s razítkem.

plakát

Paní Piperová zasahuje (1999) (TV film) 

Vynikající detektivka, která stojí a padá na samotné Jiřině Bohdalové. Ostatní herci jsou tam spíše "do počtu." Film má dobrou zápletku a nepostrádá vtip. Sledovat Jiřinu Bohdalovou, coby agilní paní Piperovou, jak se s vehemencí a zvědavostí sobě vlastní plete do vyšetřování vraždy, to zkrátka nemá chybu.

plakát

Nebezpečná rychlost (1994) 

Vynikající akční film. Myslím, že pro Keanu Reevese to byla životní role a Sandra Bullock zase dokazuje, že dokáže dobře zahrát i v jiném žánru než romantickém. Film nepostrádá akci, rychlé tempo a celý film je dobře rozjetý od začátku do konce.

plakát

Srdcová sedma (1998) 

Hlavní hrdinka Helen jednoho dne přijde pozdě do práce, dostane výpověď a když jde domů, zavřou se jí dveře metra přímo před nosem. V tom se děj vrací o kus zpátky, do okamžiku, kdy Helen schází ze schodů k metru a tentokrát to metro stihne. A od tohoto okamžiku sledujeme dvě roviny a dva osudy hlavní hrdinky. V prvním příběhu, kdy Helen stihne nastoupit do metra, po příchodu domů přistihne svého přítele "in flagranti" s jeho milenkou. Opustí ho, odejde ke své kamarádce a brzy se seznámí s novým přítelem, sympatickým Jamesem. V druhém příběhu, kdy jí metro ujede, přijde domů těsně poté, co od jejího přítele odchází milenka. S tou se ovšem mine, takže o nevěře nic nezjistí. Sežene si dvě zaměstnání a dál žije v neuspokojivém a stereotypním vztahu se svým slabošským přítelem, který osciluje mezi ní a milenkou a nedokáže se rozhodnout pro jednu z nich. Oba příběhy se paralelně odvíjejí a začnou gradovat od okamžiku, kdy Helen v prvním i druhém příběhu zjistí, že je těhotná a vyústí v překvapivý konec. Není to typický romantický film ale spíše romantické drama, které se zamýšlí nad otázkou "Co by se stalo, kdyby...?" Snad každý z nás si tuto otázku už někdy položil a zamyslel se nad tím, jakým směrem by se jeho život ubíral, kdyby....Působivý film, s výbornou a krásnou Gwyneth Paltrow a charismatickým Johnem Hannahem.