Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní vysokoškolačka Valentina (Sophie Marceau) studuje literaturu na pařížské Sorbonně a právě se připravuje k závěrečným zkouškám. Žádný odpočinek, žádné volno, žádné večírky, téměř žádný spánek a především a hlavně ... žádná láska! Věří, že jedině tak obstojí před zkušební komisí. Jednoho dne se však odehraje něco, s čím nepočítala. Potká charismatického hudebníka Neda – a bláznivě se zamiluje. V tuto chvíli stojí před osudovým rozhodnutím: zahodí roky obrovského studijního nasazení, nebo odmítne lásku? Nebo se snad dá obojí skloubit dohromady? (North Video)

(více)

Recenze (43)

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Atmosféru filmu vystihuje Sophie, když při státnicích na Sorboně cituje A. de Musseta: "Všichni muži jsou lháři, nestálí, falešní, žvaniví, pokrytečtí, pyšní a zbabělí, nafoukaní a smyslní. Všechny ženy jsou nevěrné, marnivé, lstivé, zvědavé a zkažené. Existuje však jediná věc, svatá a vznešená. Spojení těchto nedokonalých strašných bytostí". ()

cure 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film so Sophie. Na veľkú romantiku moc nie som, ale toto ma pred rokmi dostalo podobne, ako jeden tiež zabudnutý filmík "Dvaja na lásku". Ako píše gouryella "po kolikate uz ten samy pribeh". Takmer všetky možné témy už boli vo filmoch spracované a niektoré sa opakujú stále a opakovať sa budú. Ide o to, ako je to nakoniec natočené. A toto je natočené veľmi príjemne, uveriteľne, francúzky a tak to mam rád. Sophie má výborného partnera vo Vincentovi Lindonovi a obaja hrali ten svoj vzťah veľmi veľmi prirodzene. Dialógy a scénar mali hlavu a pätu, žiadne slzy naviac. Bolo aj troška erotiky, troška srandy a celé to bolo zabalené do príjemnej muziky od Vladimira Cosmu, ktorý sa vo svojom obore vyzná takmer ako Ennio Moriccone (tento pán je ale úplná špička). Vo svojom žánry to je u mňa v top3 a teda za 5 hviezd (95%). ()

Reklama

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Romantický film bez zbytočného pátosu a presládzania o tom, ako sa dvaja rozdielni ľudia žijúci v odlišných svetoch musia spoznať a prispôsobiť sami sebe, aby mohli byť spolu. Marceau a Lindon svoje úlohy zvládli veľmi presvedčivo a prirodzene. Filmu prospieva aj intelektuálny nádych. Niektoré zábery by si zaslúžili zarámovať, pretože zachytávajú atmosféru okamihu. Hudba osemdesiatych rokov je fajn, ale titulná pieseň je krásna a reprezentatívna. Veľmi európsky a môj obľúbený romatický film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekný film, romanticko až umelecký, chýbal mi nejaký väčší presah celé to bolo o naháňaní sa dvoch duší, ktoré sa milujú a nevedia sa chápať, ale potrebujú sa. Taký žáner čisto orientovaný na jedno, na lásku, bez možnosti niečím prekvapiť. Už len kvôli Sophie sa ale prekoná každý chlap dopozerať to, nech už by mal z romanťárny akúkoľvek husiu kožu, zas tam totiž bola celá zoologická záhrada vrátane kôz a bobra. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Krásná Sophie Marceau a charismatický Vincent Lindon. Oba herci hrají přirozeně a je tam cítit jiskření. Celý film navíc podtrhuje nádherná hudba Vladimira Cosmy - nejvíc se mi líbí ústřední píseň You call it love. Tento film jsem viděla poprvé zhruba před 20 lety a zamilovala jsem si ho. Proto mě potěšilo, že ho nyní vydali na dvd a já ho mohla opětovně zhlédnout. Tento film rozhodně patří mezi mé oblíbené romantické filmy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama