Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (318)

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Překvapuje mě tak nízké hodnocení. Netvrdím, že ten film je nějaké veledílo a uznávám, že Marie Poledňáková má svá nejlepší pracovní léta už nejspíš za sebou, ale házet ho do odpadu, to je na mě trochu moc. Mě osobně se film docela líbil. Šla jsem na něj do kina s představou, že se dobře pobavím, a to se také stalo. Ostatně bavili se i mí přátelé a diváci v sále. Myslím si, že v rámci žánru je to poměrně solidní oddychová komedie. Z herců bych vyzdvihla Evu Holubovou, Oldřicha Kaisera a hláškujícího Bartošku. Jediné, co bych vytkla je až zbytečné množství postav a závěr, který je podle mého názoru vyhnaný "ad absurdum". Rozhodně je ale tato komedie lepší než předchozí počin paní režisérky.

plakát

Šejk (2009) (TV film) 

Jaroslava Duška mám ráda, ale myslím si, že nemá zapotřebí hrát v takovém stupidním filmu. Ostatní herci jsou víceméně béčkoví, tam se to dá alespoň pochopit. Jinak tato rádoby komedie byla spíše tragedie a rozhodně neměla co dělat v hlavním vysílacím čase. Ten jeden bod je za Jaroslava Duška, kterého si jako herce jinak vážím.

plakát

Bobule (2008) 

Když vidím to poměrně vysoké hodnocení, tak mám pocit, jako bych sledovala úplně jiný film. Já si ale nemůžu pomoci, mně se to prostě nelíbilo. Z celého filmu mě zaujalo pouze nádherné prostředí jižní Moravy, jinak samotný děj mi připadal nudný a postavy nevěrohodné. Jsem zvědavá, jak dopadne druhý díl, který by se měl na podzim objevit v kinech (do kina ale na něj rozhodně nepůjdu, počkám si na dvd). Jelikož se mi ale nelíbila jednička, tak si od dvojky moc neslibuju, zvláště, když pokračování mívají většinou sestupnou tendenci.

plakát

Čistá práce (2008) 

Začátek filmu je trochu slabší, ale po samotné loupeži se to konečně rozjede a tempo vydrží až do konce. Jason Statham nehraje špatně, ale ostatní postavy mě vůbec nezaujaly a celkově mi to přišlo spíše průměrné. Já tyhle retro filmy zrovna moc nemusím.

plakát

František je děvkař (2008) 

Není to úplně ztracené jako některé současné české filmy, ale také to není žádný zázrak. Každopádně v tomto filmu Josef Polášek „zazářil“ mnohem lépe, než v Posledních plavkách.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Harrison Ford ani po dvaceti letech neztrácí své kouzlo a dokazuje, že má talent a my se můžeme těšit na svižnou akční podívanou, kterou obohacuje výborná Cate Blanchett.

plakát

Karamazovi (2008) 

Vynikající film. Ivan Trojan podává strhující výkon, ale výborní jsou i ostatní herci. Líbilo se mi zasazení divadelní hry do továrního prostředí v Polsku, kde skupina herců Dejvického divadla zkouší divadelní hru Bratři Karamazovi. Je to velice emotivní film. Ve filmu mi pouze neseděla ta vsuvka s polským dělníkem, což ovšem nesnižuje kvalitu filmu.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Vynikající Meryl Streep. Letní oddychový muzikál plný nádherných písniček skupiny ABBA. Dějově to sice pokulhává, ale v rámci žánru se mi to líbilo. Při tomto filmu máte chuť zpívat a tančit.

plakát

Marley a já (2008) 

Není to jen rodinná komedie, jak se na první pohled zdá, film řeší i problémy v manželství, stereotyp, bydlení, rodičovství….. Hlavní příběh se točí okolo labradora Marleyho, kterého si mladí manželé pořídí. Pes je sice roztomilý, ale zároveň divoký, takže žere všechno možné a zanechává za sebou spoušť. Paradoxně je to ale právě Marley, kdo nakonec dokáže stmelit celou rodinu.

plakát

Max Payne (2008) 

Film natočený podle počítačové hry. Jelikož jsem hru nehrála, tak film posuzuji pouze jako nezaujatý divák a tento snímek se mi vůbec nelíbil.