Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (109)

plakát

Bruno (2009) 

Naprosto geniální. Ne všichni ale mají tak zvrácený smysl pro humor jako Cohen, režisér, já a ostatní diváci, kteří dali téhle ujetnosti pohybující se na hraně dobrého vkusu pět hvězdiček.

plakát

Insomnie (1997) 

Hodně povedená "detektivka", která vlastně ani není detektivkou, spíš zajímavou psychologickou sondou a menším "thrillerkem". Stellan Skarsgård je v hlavní roli báječný - přesvědčivý tak, jako by ani nehrál. Hlavně kvůli němu mi jde proti srsti Nolanova verze s Al Pacinem v hlavní roli, ale do budoucna ji plánuju pro srovnání zhlédnout.

plakát

Persona (1966) 

Jedno z komorních Bergmanových dramat, které se navíc zabývá ženskou duší... a tím si mě získalo na celé čáře, a to ani nemluvím o způsobu zpracování, jehož třešničkou je jisto jistě úplně poslední scéna...

plakát

Zámek (1997) (TV film) 

K obsahu: surrealistický? Nanejvýš tak surreálný (ale za takové se dá označit téměř vše). Pokud chceme mermomocí škatulkovat prostřednictvím nějakého "ismu", tak by byl na místě existencialismus, nikoli surrealismus. Mimo to je K. zeměměřič, žádný průzkumník. K filmu: Haneke dokázal skvěle přenést atmosféru knihy na filmové plátno. Je to až neuvěřitelné, poněvadž Zámek sám o sobě je dost těžko uchopitelný, ale povedlo se a výsledek je takřka geniální...

plakát

Hranice života (2005) 

Můj komentář bude především obhajobou obsahu, protože na formu už tady bylo napěno chvály až dost. Film nebyl pouze po vizuální stránce dokonale zpracován, ale měl divákovi co říct i po stránce myšlenkové, takže zmínky o bezobsažnosti snímku jsou opravdu neopodstatněné. Co je to život? Co je realita? Co je minulost? Jak věrně zachycuje uplynulé dění paměť? Můžeme se spolehnout na naše vzpomínky? A k tomu všemu magický trojúhelník život-smrt-sen; kde je hranice života? Na to film neodpovídá, naopak klade otázky, vede nás k zamyšlení, a to je obsažné až dost.

plakát

Poslední skotský král (2006) 

Tenhle film se vážně povedl. Kdybych ho měla srovnat se snímky, které se zabývají stejným tématem, tzn. líčí skutečné osudy, krutovlády a terory kdesi v Africe, Poslední skotský král by byl jednoznačně vítězem. Film nejen zachycuje skutečný politický a společenský vývoj Ugandy za vlády Idi Amina, čímž může člověka, současné historie neznalého, obohatit o vědomosti, ale navíc všechna tato fakta zaobaluje do poutavého příběhu mladého skotského doktůrka, kterému budete fandit od začátku až do konce.

plakát

Svaté město (1990) 

Tajemná atmosféra tohoto snímku mi nedala spát...

plakát

Past (2007) 

Herecký koncert Nebojši Glogovače...a spíš psychologické drama než krimi/thriller.

plakát

Svět podle Garpa (1982) 

Knihu jsem nečetla, nemůžu tedy srovnávat s předlohou. Proto taky nemám filmu co vytknout. Děj byl po celou dobu tak poutavý, že jsem si během jeho sledování neskočila ani na záchod, navíc se sem tam objevil i nějaký ten myšlenkový přesah dotýkající se podstaty lidského žití, bytí apod., takže na to, jak to bylo zábavné, se v žádném případě nejednalo o bezduchý snímek, jehož hlavním a jediným cílem je pobavit. No prostě povedený filmík s Robinem Williamsem v hlavní roli.