Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (190)

plakát

Už je tady zas (2015) 

Film opravdu k zamyšlení. Opravdu v sobě mají Němci nacisty, jak se tu píše? Anebo jen někdo brnká na strunu populismu a provokuje v lidech přirozenou zášť a potřebuju vinit někoho jiného? Co? Místy dost děsivé, zvlášť když se člověk podívá na českou politiku. Jako komedie film ovšem taky ujde. "Tady - ten obraz si pověste doma na zeď a sám se hned pověste vedle něj". Nebo "Hitlerjungr Ronaldo, jak se dostanu na ulici?" Spousta výborných hlášek. Ale jakmile člověk dojde na závěr filmu, kdy Hitler popisuje sebe sama jako část každého Němce a "nebylo všechno špatné", měl by se každý opravdu zamyslet.

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Absolutně kouzelný film s perfektní hudbou. Danny Elfman se báječně trefil barvou nástrojů do nálady Vánoc v podání T.Burtona a musí okouzlit každého trochu citlivého člověka.

plakát

Sex Up - Jungs haben's auch nicht leicht (2003) (TV film) 

Řekl bych, že zbytečně podhodnocený film. Začátek je sice jak z béčkového hororu nebo parodie na něj a po pravdě je ve filmu několik troche slabších scén, jako doručování pizzy nebo stěhování. Jinak je ale zajímavé vidět téměř současně osudy tří lidí na 3 různých místech a v podobných situacích. Pro jsou určitě trefné hlášky a vtipné scénky, Není to trhák na celý večer, ale film, u kterého se dá večer příjemně zasmát.

plakát

Cotton Club (1984) 

Na film jsem koukal jen kvuli tomu, ze Gere ma hrat na kornet a sam hraju na kridlovku. Byl jsem zklamany, ze tam hraje minimalne. Kamera dost zoufala, strihy obdobne. V deji je svetle misto, kdy jeden z mafianu podrizne americkeho fasistu a po tom jeste stepovaci sceny stoji za pozornost. Jinak nic moc.

plakát

Zelená jako smaragd (2016) 

Děj se bohužel stáčí do úplné naivity. Nejslabší z trilogie.

plakát

Rudá jako rubín (2013) 

Tak změť nesouvislých scén? Mně, ač mi unikl začátek, film celkem dával smysl. Je fakt, že to není žádný zázrak, spíš drama-romantika pro dospívající. Jenže co odděluje tuto kategorii třeba od Harryho Pottera? Snad jen hudba Johna Williamse. Když se sci-fi odehrává v součanosti a ještě v běžném světě trochu protkaného komploty židozednářské lóže, asi tady lidi neupoutá. Mně ale cestování časem upoutalo. Faktem je, že herecké výkonny "hraběte" nejsou nic moc a filmu cosi schází. Závěrem: Film je koukatelný od začátku do konce, minimálně jednou (po čase možná znovu). Ale určitě se podívám i na další dva filmy z trilogie.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) odpad!

Pitomá slátanina. Pokud bylo skutečně cílem paní Brdečkové, jak mi říkala, ukázat, kde je kolaborace, resp.její hranice, tak se absolutně nepovedlo. Postavám je podsunut charakter, většinou zcela jednoznačně. Člověk pak nemusí vůbec přemýšlet. Retrospektiva z roku 1968 je sama o sobě dost divný nápad a navíc není v kontextu s celkovým obrazem seriálu - tedy pomineme-li, že nemá hlavu ani patu. Pan Sedláček opět vytvořil dílo, které je ho hodné, podobně jako České století. I Vávrovy filmy mají o mnoho, mnoho vyšší úroveň!

plakát

Vinnetou (2016) (seriál) 

Filmy Haralda Reinla ze šedesátých let jsou prostě skvělé. Obdobně jako knihy Karla Maye, z nichž vychází. Vyvolávají tedy v divákově předem značně vysoké nároky na nové ztvárnění Vinnetoua. A to jak filmu, tak přímo postavy samotné, kterou si těžko dokázal člověk představit jinak než Pierra Briece s bílým bratrem Lexem Barkerem. Od dnešních tvůrců filmů těžko očekávat něco jiného, než scény plné smilstva a krve, případně obojího. Vinnetou (2016) však příjemně překvapí. Téměř zde nenajde násilí, určitě ne více, než v dřívějších filmech, ani žádnou velkou sprostotu. Filmy nepřichází ani s ničím novým, a i to je ve výsledku plus. Původní morální hodnoty i zde jasně kontrastují a působí stejným dojmem. Celkově rád říkám, že se film(y) velmi povedl(y).