Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (171)

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Náser všech náserů v časech minulých, přítomných i budoucích. Po slabším začátku, na špinavé, cihlami poseté planetě, se zrodil týpek, vypadající jako bezďák. Dluží všem okolo a je to bezprecedentní zloděj, lůzr. To ovšem končí, pač se začíná po galaxii roztahovat parta nácků, zvaných Impérium a jejich Gestapo! Takže teror, vraždění, koncentrační tábory, to vše, zde můžete nalézt a ano, postavy zde umírají, jak na běžícím pásu, skvěle hrajících herců a emzáků :-) Pokud tady hledáte Jedie, sílu, tak se tomuto seriálu raději vyhněte, pač tady je pouze bezpráví, teror, chaos, špína a hromada mrtvých, tak, jak to mám rád. Jediné, co bych tomu vytknul, jsou zdlouhavé pasáže smetánky na Coruscantu, ale je to pozadí začínající rebélie, takže chápu, že to tam museli dát. A teď hodnocení: první půlka série 75% a druhá půlka série 100%

plakát

Dragon Ball (1986) (seriál) 

Klasika nad klasiky. Japonská superhrdinská anime, která dala základ svým nástupcům. Goku to fakt válí a děj se opravdu posouvá díl po dílu. Animace výborná a velice vtipná. Třeba pes opékaný nad ohěm mne pobavil.

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

Toto je příběh z dávných časů, z časů mýtů a legend, kdy Peršané byli malicherní a krutí a chtěli Řecko stíhat útrapami. Jen 300 namakaných ultra borců se dokázalo postavit jejich moci! Sparta! Sparta měla sílu, jakou svět před tím neviděl, Jejich fyzickou sílu, dokázala pouze předčít síla, kterou měli v kalhotách! Putovali k Thermopylám, bojovali z přisluhovači krále Xerxe, všemocného vládce, boha! Ale všude tam, kde se zjevili Peršané, tam kde létali údy, tam byla i Sparta!

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Jednoho nádherného, krásného, letního rána, si zapnu telku a hle běží Wrath of Man. Klasický, zamilovaný, romantický příběh jednoho.. Ehm ségra odpal od PC, Tak, jo jdem na to! Prostřelené lebky, hutná mother fu*ker atmosféra, pokud jste fandi klaďasů a podobných ubožáků, tak to ani nezapínejte, pač tady platí jedinej, pravej zákon a to je: Zákon přírody! Přežije, jen ten silnější! Hlavní hrdina alias Jason "Odgrágluju všechny" Statham, jde jen po pomstě. Vypadá přitom chladně, dokonce, tak chladně, že mi z něho celé film běhal mráz po zádech a věřte, nebo ne, tohle sem eště nezažil. Ano není tam tolik akce, ale když tam je, je přehledná a dost surová. Děj je sice jednoduchý, ale Gengstři tomu dodávaj šmrnc a mně nezbejvá, než hodnotit za *****

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Bruce je skvělej herec a postava Ashe, mu náramně ladí. Najde se tu i postupem času, téměř celé obsazení, ze seriálu Xena. Ale nebojte, jedná se většinou o vedlejší postavy, které jsou rozkrájeny na nudličky. To mě přivádí k hlavnímu dšji, kterej se točí kolem lidí nakrájených na nudličky a skvělého, morbidního humoru. naavíc seriál není rozztahán do mnoha epizod, takže je tu celkem spád a hektolitry krve. Seriál by si zasloužil jednu, dvě sérky navíc.

plakát

Lucifer - Pozor, vyzrazení! (2020) (epizoda) 

Jediný koukatelný díl z celé série. Jediný díl, co nepřipomíná telenovelu a jediný díl s tempem. Pokud se jedná o postavu Maze, tak jsem pro, se jí zbavit. Protože už to tam tahá z patra, stejně jako Linda s dítětem.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Tak jsem si v roce 97 zašel do kina na film, o kterém sem prakticky nic nevěděl(13 let). Ovšem, to co mne v kině čekalo, sem absolutně nečekal. Akční superjízda, Lidi zcela na kusy, sem tam ňáké kozičky a já byl v sedmém nebi. Zhruba na 5 let se tento snímek stal nejlepším, protože hlavní trio hrdinů, je prostě boží, jak by řekl N.P. Harrisv jednom seriálu :-) Ve světě zavládl na půl Fašismus a navíc lidé dobejvají vesmír, ovšem jednou narazí na Arachnidy a ti se s ničím a nikým nepářou. To dává zápletce šťávu a lidi sou zde porcování, tak jak to mám rád. V pojízdné pěchotě válčí v první linii, ultra zabiják Van Dien, v letectvu zas Superkočanda Deniska Richards a v pozadí, ten chytrej, je tady Patrick Harris. Abych to shrnul, charaktery supr, děj supr, kozičky supr, vizuál a kostýmy supr, herecké obsazení dobré a pro mne jasných 95%.

plakát

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (1995) 

Hra mne nikdy nenadchla a proto budu hodnotit film, jako film a ne jako přirovnání ke hře. První věc, co mě trkne do oka, je herecké obsazení. Spojení Lambert a Tagawa zapadlo a zbejvající účinkující nejsou prostě špatní. Bitky jsou skvělé a moc dobře si pamatuju, když na lodi vstoupili spoza dveři Scorpion a Sub-Zero, hned mne totiž zamrazilo. Teď sem se dostal k Charakterům, které jsou tady prostě to nejlepší a neznám film, v kterým, nevím komu fandit, pač bych nejraději fandil všem.. Co se týče děje, je jednoduchý, za to skvělý. Samozřejmě je tu vidět béčkovost, ale ta zaniká v ponuré atmosféře chrámu. Musel sem dát prostě za 5 a tento snímek považuji, za jedno z nejpovedenějších béček.

plakát

Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (2020) 

Začnu hned z vostra! Lidi nakrájení na nudličky, drcení lebek a dalších části těla, amputace údů všeho druhu, tak to mám rád a na to, že to je animák, musím říct mother-fucker yeah. Akční krvelačná jízda od začátku až do konce, která neomrzí, žadná romantická bullshit linka. Takhle se točí filmy, takhle chci vidět brutalitu i v hranejch filmech a eště ty charaktery ó bože tvůrci, tímhle jste kápli hřebíček na hlavičku. Scorpion, Sub-Zero největší bad-ass borci. Dávám za *****, nic jiného ani nejde. Fatality-Brutality.

plakát

Smrtelné zlo 2 (1987) 

Tak tohle byl nádherný pohádkový snímek, plný krásných romantických scének a nádherného, jemného humoru s nádechem letní atmosféry spalujícího slunce. Hahaha :-) Teď vážně: Před XXX lety jsem při shlédnutí, tohoto snímku lapal po dechu. Hrůzou a zároveň černým humorem, se mi ježil každej chloupek na mém těle. Bruce Campbell a jeho žena jedou na chatu. Ovšem na chatě se nachází kniha mrtvých. Tím začíná kolotoč uťatých končetin a rozřezaných hlav, tak jak si to dokáže fanšmekr jako já, náramně užít. A hle co se ještě ukrejvá ve sklepě. Jednoznačně nejlepší díl celé "trilogie" a Bruce Cambell podává fantastické výkony, jak herecké, tak i fyzické. Všude je tma, špína, bahno a Bruce je v tom vymáčenej a totalně rozsekanej a snaží se přežít, leč mu síly stačí. Lesní duch a jeho přisluhovači mu nedají chvíli klidu. Tohle je extraklasa mezi starými horory.