Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá séria "Evil Dead" (Smrteľné zlo) je delikatesnou lahôdkou, na ktorej si už roky pochutnávajú všetci horroroví gurmáni. Americký režisér Sam Raimi uvaril túto jedinečnú trilógiu takmer z ničoho. Zrejme ani len netušil akým kultom sa stane tento jeho nízkorozpočtový horror o démonickom Zle, ktoré prebýva v knihe viazanie v ľudskej koži a písanej ľudskou krvou. Jednej noci je prebudené partiou mladých ľudí, ktorí zavítajú do pochmúrnej chaty v horách. Táto druhá časť je akýmsi tuningom prvého snímku z roku 1981. Z mierne navýšeným rozpočtom sa Samovi Raimimu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť "Smrteľného Zla". Natočil jeden z nosných pilierov americkej horrorovej kinematografie. ***** ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak si mám vybrať tak nemusím hrdinov z donútenia (Book of Dead). Takých čo jačia, máchajú kol seba a "akosi" sa presekávajú ďalej a ďalej. Asch sa v dvojke vypracoval na regulárneho macha s motorovkou miesto ruky a s ním prichádza to pravé rošambo. Raimi utrhnutý z reťaze spláchne za 5 minút najnutnejšiu expozíciu a ďalej už len kúzli jeden nápad za druhým a zalieva hektolitrami tekutín rôznych farieb a hustôt. GROOVY! 85% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie umenie. Natočiť po pár rokoch takmer identický film, s tou istou pointou, na tom istom mieste, s rovnakými alebo podobnými postavami a k tomu ho ešte vylepšiť. Prvá polhodina dokonca Campbell sám na pľaci naháňa hrôzu. Stiesnená atmosféra doplnená tými najmrazivejšími zvukmi ešte hrozivejšími ako v jendnotke. Bol som len sklamaný tou istou úrovňou zombie-spracovania. Tie efekty mohli byť efektnejšie. 80%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor jedna radost... Spousta démonů, bláznivá kamera, chvílema nekutečná prdel, litry krve všech možných barev, kultovní hrdina, mimořádně slibný konec.... Evil Dead 2 působí, jako by ani nebyla žádná jednička - prostě jí ignoruje. A je o třídu lepší... i když upřímně, je to hrozná hovadina a oproti jedičce ubyla prakticky všechna strašidelná atmosféra. Ale vážně je to výborná zábava. Sam Raimi je génius! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl v době mého působení na 1. stupni ZŠ, byl jsem z toho na pár let slušně rozsekán a pořád se mi to vracelo. Po uplynutí desetiletí mi to přišlo trapné a antihororové. Tento film jsem hledal, abych si oživil paměť a zjistil, co mě to tenkrát nedalo spát, ale bohužel jsem byl zklamán. Míchat do kupy prvky hororu a komedie je alespoň z mého pohledu nešťastný počin. Kdysi dávno mi to vtipné nepřišlo. Čím to? No prostě komediální prvky totálně narušují hororovou atmosféru a v hororové atmosféře nejsou vůbec komediální prvky vtipné. KOMEDIE+HOROR=ODPAD. Nostalgie a určité scény hodnocení vytáhnou, ale musím říct, že jednička je o dost lepší. 60% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • V jednej scéne Ash ovládaný démonom chytí Annie za hlavu pravou rukou, ktorú si predtým motorovou pílou odrezal. (mackyns)
  • Když si Ash uřízne ruku, tak jí zakryje železným kýblem a ten zatíží knihou A Farewell To Arms (Sbohem, armádo!) od E. Hemingwaye. (cubajz)
  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama